Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-30 U OPŠTINIMA PLAV I GUSINJE ODRŽANI SEMINARI IRF-A    Šansa za posao
Dan - novi portal
<br />
PLAV/GU­SI­NjE –U op­šti­na­ma Plav i Gu­si­nje, In­ve­sti­ci­o­ni raz­voj­ni Fond (IRF), u sa­rad­nji sa Za­vo­dom za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re, u ci­lju in­for­mi­sa­nja i da­va­nja po­dr­ške po­seb­nim cilj­nim gru­pa­ma (mla­di, že­ne, vi­so­ko­škol­ci, teh­no­lo­ški vi­ško­vi, in­di­vi­du­al­ni po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đa­či), odr­žao je se­mi­nar pod na­zi­vom „Šan­sa za po­sao“. Cilj se­mi­na­ra bio je da se u ovim op­šti­na­ma pod­stak­nu sva ne­za­po­sle­na li­ca da po­kre­nu i una­pri­je­de sop­stve­ni bi­znis i na taj na­čin ri­je­še pi­ta­nje eg­zi­sten­ci­je, otva­ra­njem no­vih rad­nih mje­sta, se­bi i dru­gi­ma.
Pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra IRF-a Zo­ran Vuk­če­vić je is­ta­kao da su pri­sut­ni­ma pre­zen­to­va­li sve vi­do­ve po­dr­ške, pri­je sve­ga za va­lo­ri­za­ci­ju re­sur­sa sa ko­ji­ma ove op­šti­ne sje­ver­nog re­gi­o­na ras­po­la­žu.
-Ov­dje po­sto­ji po­ten­ci­jal da se otvo­re ne­ki no­vi bi­zni­si, po­put far­mi, fa­bri­ka pe­le­ta, te re­a­li­zu­ju pro­jek­ti iz obla­sti pro­iz­vod­nje, na­ro­či­to mli­je­ka i si­ra, kao i pro­jek­ti iz do­me­na tu­ri­zma, za­hva­lju­ju­ći ko­ji­ma bi tu­ri­stič­ka po­nu­da ovog kra­ja bi­la sa­dr­žaj­ni­ja i bo­ga­ti­ja. Upi­ta­nju su dvi­je naj­ma­nje raz­vi­je­ne op­šti­ne, a sa­mim tim i ve­ća je oba­ve­za za do­dat­nim in­ve­sti­ra­njem u no­ve pro­jek­te, kao i u one u ko­je je već in­ve­sti­ra­no, i ko­ji će bi­ti do­dat­no po­dr­ža­ni kroz no­ve kre­dit­ne aran­žma­ne –na­gla­sio je Vuk­če­vić, apo­stro­fi­ra­ju­ći i pro­gra­me fi­nan­sij­ske po­dr­ške IRF-a za 2017. go­di­nu, ko­ji, ka­ko je re­kao, po­red naj­po­volj­ni­jih kre­dit­nih uslo­va, pod­ra­zu­mi­je­va­ju i bes­ka­mat­ne kre­di­te na­mi­je­nje­ne po­seb­nim cilj­nim gru­pa­ma.
Pri­sut­ni­ma su se obra­ti­li i di­rek­tor ZZZCG Su­ljo Mu­sta­fić, kao i pred­sjed­ni­ci op­šti­na Or­han Šah­ma­no­vić i Ane­la Če­kić.
Na­kon odr­ža­nih pre­zen­ta­ci­ja, svi za­in­te­re­so­va­ni su bi­li u pri­li­ci da se de­talj­ni­je in­for­mi­šu o uslo­vi­ma i de­ta­lji­ma fi­nan­sij­ske po­dr­ške IRF-a i Za­vo­da, kao i da u di­rekt­nom kon­tak­tu sa slu­žbe­ni­ci­ma ove dvi­je in­sti­tu­ci­je pred­sta­ve svo­je bi­znis ide­je i pro­jek­te.
N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"