Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DR ALBIN ĆEMAN, KANDIDAT DEMOKRATA ZA GRADONAČELNIKA PETNJICE, GOVORIO O STANJU ŽIVOTNE SREDINE
Ćeman Umjesto prirodnog raja, ekološka katastrofa Sa velikim žaljem konstatujem da ste vi, gospodo iz petnjičkog ogranka odlazećeg DPS-a, najveća ekološka katastrofa i elementarna nepogoda koja je zadesila naš narod i čarobni bihorski kraj, te vjerujemo da će sa vašim odlaskom procvjetati (živnuti) i priroda i ljudi, ističe dr Ćeman
Dan - novi portal
PET­NjI­CA – Na Ža­blja­ku je dav­ne 1991. go­di­ne usvo­je­na De­kla­ra­ci­ja ko­jom je Cr­na Go­ra po­sta­la pr­va eko­lo­ška dr­ža­va na svi­je­tu. Me­đu­tim, ovih go­di­na gra­đa­ni­ma Pet­nji­ce na­ša na­ci­o­nal­na stra­te­gi­ja vi­še dje­lu­je kao ne­u­ku­sna ša­la i ap­surd, ne­go kao ple­me­ni­ta mi­si­ja, ko­ja je u na­šoj dr­ža­vi tre­ba­lo stvo­ri­ti „raj­sko okru­že­nje” bu­du­ćim na­ra­šta­ji­ma, sa­op­štio je ju­če dr Al­bin Će­man, kan­di­dat De­mo­kra­ta za gra­do­na­čel­ni­ka Pet­nji­ce.
– Na­ša pre­li­je­pa dr­ža­va bi za­i­sta bi­la dra­gulj, svjet­ska oaza či­sti­ne, je­din­stve­ne lje­po­te i ne­po­no­vlji­o­vog pri­rod­nog šar­ma da su dr­žav­ni i or­ga­ni lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve bi­li volj­ni da pre­da­no oba­vlja­ju svoj po­sao. Me­đu­tim, da­nas u mo­joj Pet­nji­ci, kao i u osta­lim dje­lo­vi­ma Cr­ne Go­re, umje­sto pri­rod­nog ra­ja i eko­lo­škog bi­se­ra, ima­mo eko­lo­šku ka­ta­stro­fu, ko­ja pod­mu­klo pri­je­ti zdra­vlju Bi­ho­ra­ca, jer lo­kal­na sa­mo­u­pra­va ni na­kon če­ti­ri go­di­ne ni­je uspje­la da od­re­di lo­ka­ci­ju, a ka­mo­li ri­je­ši pro­blem od­la­ga­nja ot­pa­da. Sve što su po­sti­gli je­ste ugo­vor o dje­lu sa Op­šti­nom Ro­ža­je, ta­ko da nji­ho­va ko­mu­nal­na slu­žba od­vo­zi dio ot­pa­da iz Pet­nji­ce, dok dru­gi dio osta­je da „uljep­ša” na­še ži­vot­no okru­že­nje duž rječ­nih ko­ri­ta – ka­že Će­man i na­gla­ša­va dok je u sa­mom cen­tru Pet­nji­ce po­sta­vljen ma­li broj kon­tej­ne­ra za od­la­ga­nje ot­pa­da, u pri­grad­skim i se­o­skim na­se­lji­ma sko­ro da ne po­sto­ji ni­ti je­dan, pa su mje­šta­ni pri­nu­đe­ni da ot­pad pa­le ili no­se do cen­tra, što, pri­zna­će­te, u zim­skom pe­ri­o­du pred­sta­vlja ve­li­ku po­te­ško­ću.
– Na ovaj na­čin, svo­jim ne­či­nje­njem, lo­kal­na sa­mo­u­pra­va pri­mo­ra­va i pod­sti­če na­še ma­hom sta­ri­je mje­šta­ne da od­la­žu ot­pad na di­vljim de­po­ni­ja­ma ko­je sa­da „kra­se” na­še pri­la­zne pu­te­ve, šu­me i rječ­na ko­ri­ta. De­mo­kra­te će ulo­ži­ti sve svo­je na­po­re da na­kon po­bje­de na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma bi­hor­skom kra­ju vra­te ži­vot­nu ra­dost ko­ju bu­di zdra­vo okru­že­nje ne­tak­nut­ne pri­ro­de. Sma­tra­mo da je po­treb­no sa­či­ni­ti sve­o­bu­hva­tan fi­nan­sij­ski plan, ka­ko bi se u sa­rad­nji sa ne­kom od okol­nih op­šti­na iz­gra­dio re­ci­kla­žni cen­tar, ko­ji bi omo­gu­ćio sa­na­ci­ju i re­vi­ta­li­za­ci­ju na­še iz­mu­če­ne pri­ro­de, a ni­je ne­mo­gu­će do­bi­ti fi­nan­sij­sku po­dr­šku od evrop­skih i me­đu­nard­nih fon­do­va, ka­da se ima ja­sna vi­zi­ja i cilj. Sa ve­li­kim ža­ljem kon­sta­tu­jem da ste vi, go­spo­do iz pet­njič­kog ogran­ka od­la­ze­ćeg DPS-a, naj­ve­ća eko­lo­ška ka­ta­stro­fa i ele­men­tar­na ne­po­go­da ko­ja je za­de­si­la naš na­rod i ča­rob­ni bi­hor­ski kraj, te vje­ru­je­mo da će sa va­šim od­la­skom pro­cvje­ta­ti (živ­nu­ti) i pri­ro­da i lju­di – is­ti­če dr Će­man.D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"