Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-30 PREDRAG BOŠKOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA DEMONTIRANJU NEKADAŠNJEG VOJNOG OBJEKTA NA ŽABLJAKU
Bošković obišao radove Umjesto kasarne, plac za prodaju Za početak planiramo da ovaj prostor, dok se ne proda, posluži kao parking koji će umnogome riješiti problem parkiranja, posebno tokom ljetnje turističke sezone, kazao je Veselin Vukićević
Dan - novi portal
ŽA­BLjAK – Mi­ni­star od­bra­ne Pre­drag Bo­ško­vić u prat­nji pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Ža­bljak Ve­se­li­na Vu­ki­će­vi­ća ob­i­šao je ra­do­ve na de­mon­ti­ra­nju obje­ka­ta ne­ka­da­šnje ka­sar­ne „Ra­do­je Da­kić Br­ko“. Ra­do­ve iz­vo­de pri­pad­ni­ci In­ži­nje­rij­ske je­di­ni­ce Voj­ske Cr­ne Go­re.
Ri­ječ je o ka­sar­ni ko­ja već vi­še od de­ce­ni­ju i po ni­je u funk­ci­ji i či­ji su objek­ti u ru­i­ni­ra­nom sta­nju. De­mon­ti­ra­nje je po­če­lo pri­je dva­de­se­tak da­na i, ka­ko je na­gla­še­no, za­vi­sno od vre­men­skih uslo­va, po­treb­no je još to­li­ko da se ra­do­vi okon­ča­ju.
Ka­sar­na na Ža­blja­ku, ka­ko je is­ta­kao mi­ni­star od­bra­ne, sa aspek­ta i po­tre­ba od­bra­ne pro­ci­je­nje­na je kao ne­per­spek­tiv­na, ta­ko da je pro­stor na ko­jem se na­la­zi pla­ni­ran za tu­ri­stič­ku va­lo­ri­za­ci­ju kroz mo­del pri­va­ti­za­ci­je.
– Ob­i­šao sam In­ži­nje­rij­sku če­tu ko­ja ov­dje na Ža­blja­ku ra­di u biv­šoj ka­sar­ni „Ra­do­je Da­kić Br­ko“ na sa­na­ci­ji te­re­na i dis­lo­ka­ci­ji oro­nu­lih obje­ka­ta ko­ji su pred­sta­vlja­li opa­snost za gra­đa­ne i pri­je sve­ga za dje­cu. Zna­či, oslo­bo­di­će se kom­ple­tan pro­stor ka­ko bi isti bio va­lo­ri­zo­van sa aspek­ta bu­du­ćih tu­ri­stič­kih po­ten­ci­ja­la. Ra­di se u ote­ža­nim vre­men­skim uslo­vi­ma ka­ko bi pri­je zi­me sve bi­lo okon­ča­no, a već u na­red­noj go­di­ni ovaj pro­stor će ući u plan pri­va­ti­za­ci­je i bi­ti po­nu­đen ne­kom od in­ve­sti­to­ra – ka­zao je Bo­ško­vić.
Pred­sjed­nik op­šti­ne Vu­ki­će­vić za­hva­lio je In­ži­nje­rij­skoj je­di­ni­ci ko­ja će, ka­ko je na­gla­sio, pro­stor ne­ka­da­šnje ka­sar­ne ure­di­ti, ta­ko da se mo­že lak­še pri­ve­sti pla­ni­ra­noj na­mje­ni.
– Za po­če­tak pla­ni­ra­mo da ovaj pro­stor, dok se ne pro­da, po­slu­ži kao par­king ko­ji će umno­go­me ri­je­ši­ti pro­blem par­ki­ra­nja, po­seb­no to­kom ljet­nje tu­ri­stič­ke se­zo­ne – sa­op­štio je Vu­ki­će­vić.
Ne­ka­da­šnja ka­sar­na ko­ja je u SFRJ i SRJ pred­sta­vlja­la ve­li­ki cen­tar za obu­ku pla­nin­skih i pje­ša­dij­skih je­di­ni­ca voj­ske, mo­gla je da pri­mi vi­še od hi­lja­du voj­ni­ka, na­pu­šte­na je od­mah na­kon pre­ki­da NA­TO agre­si­je 2000. go­di­ne. Objek­ti u ka­sar­ni su bi­li za­pu­šte­ni i pre­tvo­re­ni u ru­i­ne, dok su na de­se­ti­ne šah­ti pred­sta­vlja­le stal­nu opa­snost po­seb­no za dje­cu. Pe­de­se­tih i še­zde­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka na ovom pro­sto­ru bi­la je smje­šte­na ža­blja­ča osnov­na ško­la ko­ju je po­ha­đa­lo na sto­ti­ne uče­ni­ka. Ra­di se o atrak­tiv­nom pro­sto­ru od pre­ko 20 hi­lja­da me­ta­ra kva­drat­nih, u sa­mom cen­tru Ža­blja­ka, okru­že­nom če­ti­nar­skom šu­mom.V.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"