Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZGRADA STAROG SUDA U KOLAŠINU PRED URUŠAVANJEM, OPŠTINI VEZANE RUKE
Kuća Marića u urušenom stanju Vlasnik nedostupan, inspekcije ne reaguju Zgrada je, bukvalno rečeno, u fazi raspadanja, a u Opštini kažu da po tom pitanju mogu malo da urade jer je objekat prije više od deset godina prodat, a njen sadašnji vlasnik već godinama nije dostupan nadležnim opštinskim organima Rješenje o uklanjanju objekta donosi nadležni inspekcijski organ, ali ni nakon više obraćanja i urgencija, poslednji put u maju 2017. godine, inspektor za građevinarstvo ovom organu nije dostavio izvještaj o izvršenom inspekcijskom pregledu objekta, kaže Ivana Grujić, sekretar Sekr
Dan - novi portal
K
O­LA­ŠIN – Jed­na od naj­sta­ri­jih gra­đe­vi­na u Ko­la­ši­nu po­zna­ta kao sta­ri sud ili, ka­ko je pr­vo­bit­no ima­la na­ziv, Ku­ća Ma­ri­ća pred­sta­vlja opa­snost za pro­la­zni­ke, sa­o­bra­ćaj i za objek­te ko­ji su na­la­ze u nje­noj ne­po­sred­noj bli­zi­ni. Zgra­da je, bu­kval­no re­če­no, u fa­zi ras­pa­da­nja. U Op­šti­ni ka­žu da po tom pi­ta­nju mo­gu ma­lo da ura­de jer je zgra­da pro­da­ta pri­je vi­še od de­set go­di­na, a njen sa­da­šnji vla­snik već go­di­na­ma ni­je do­stu­pan nad­le­žnim op­štin­skim or­ga­ni­ma.
Iz Se­kre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam za „Dan” su sa­op­šti­li da su još 2012. go­di­ne, po­stu­pa­ju­ći po ini­ci­ja­ti­vi gru­pe gra­đa­na, na­lo­ži­li da se iz­vr­ši vje­šta­če­nje i utvr­di sta­bil­nost objek­ta po­zna­tog kao „sta­ri sud”. Ka­žu i da su se u vi­še na­vra­ta obra­ća­li nad­le­žnim in­spek­ci­ja­ma jer su svje­sni opa­sno­sti ko­ju taj obje­kat pred­sta­vlja, ali da od­go­vo­ra ni­je bi­lo. Na­gla­ša­va­ju da su nji­ma za­kon­ski ru­ke ve­za­ne bi­lo šta da ura­de. Je­di­no oko objek­ta mo­gu da po­sta­ve tra­ku ka­ko bi pje­ša­ci ima­li vi­zu­el­no upo­zo­re­nje da dr­že pro­pi­sno od­sto­ja­nje.
– Jav­na usta­no­va In­si­tut za raz­voj i is­tra­ži­va­nje u obla­sti za­šti­te na ra­du – Za­vod za is­tra­ži­va­nja, raz­voj i in­že­nje­ring iz Pod­go­ri­ce do­sta­vio je iz­vje­štaj o pre­gle­du ra­di utvr­đi­va­nja sta­bil­no­sti objek­ta. U iz­vje­šta­ju je na­zna­če­no da obje­kat zbog sta­nja u ko­jem se na­la­zi pred­sta­vlja opa­snost zbog ugro­ža­va­nja ži­vo­ta lju­di, su­sjed­nih obje­ka­ta i bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja. O ovo­me je oba­vi­je­šten i vla­snik objek­ta Ne­boj­ša Bo­ško­vić, ko­ji do da­nas ni­je za­po­čeo po­stu­pak re­kon­struk­ci­je na či­ju hit­nost mu je uka­za­no. Ka­sni­je je Op­šti­na Ko­la­šin kod Osnov­nog su­da po­kre­nu­la po­stu­pak obez­bje­đi­va­nja do­ka­za, i u tom po­stup­ku pri­ba­vi­la na­laz i mi­šlje­nje sud­skog vje­šta­ka dipl.arh. Mi­la­na Ra­i­če­vi­ća. Rje­še­nje o ukla­nja­nju objek­ta do­no­si nad­le­žni in­spek­cij­ski or­gan, ali ni na­kon vi­še obra­ća­nja i ur­gen­ci­ja, zad­nja u ma­ju 2017. go­di­ne, in­spek­tor za gra­đe­vi­nar­stvo ovom or­ga­nu ni­je do­sta­vio iz­vje­štaj o iz­vr­še­nom in­spek­cij­skom pre­gle­du objek­ta – ka­že Iva­na Gru­jić, se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam.
Od­bor­nik u SO Ko­la­šin Goj­ko Vla­ho­vić je na sjed­ni­ci lo­kal­nog par­lam­nta, odr­ža­noj u ma­ju ove go­di­ne, upo­zo­rio na opa­sno­sti ko­ja pri­je­ti od uru­šav­nja zgra­de sta­rog su­da.
– Zi­do­vi objek­ta se mo­gu sva­kog ča­sa uru­ši­ti, a nad­le­žni to tre­ba ozbilj­no da shva­te ka­ko bi se iz­bje­gla ne­ka ne­sre­ća za­šta bi Op­šti­na ka­sni­je sno­si­la ma­te­ri­jal­nu od­go­vor­nost – kon­sta­to­vao je Vla­ho­vić tom pri­li­kom.
Od­go­vo­re­no mu je da se bez­broj pu­ta lo­kal­na upra­va obra­ća­la Upra­vi za in­spek­cij­ske po­slo­ve, ali „ne sa­mo da ni­je bi­lo bi­lo ka­kvih ak­tiv­no­sti, već ni od­go­vor ni­je­smo do­bi­li”.
Ko­mu­nal­no pred­u­ze­će je o tro­šku Op­šti­ne ne­ko­li­ko pu­ta ukla­nja­lo ko­ma­de kro­va, olu­ka i osta­le dje­lo­ve ko­ji su pred­sta­vlja­li opa­snost za pro­la­zni­ke.
Zgra­da sta­rog su­da ili, ka­ko je pr­vo­bit­no zva­na, Ku­ća Ma­ri­ća gra­đe­na je nov­cem te bo­ga­te tr­go­vač­ke po­ro­di­ce, 1901. go­di­ne. U Ku­ći Ma­ri­ća, na­kon što je na­ci­o­na­li­zo­va­na, bio je smje­šten Sre­ski sud, pa je ta­ko do­bi­la no­vi na­ziv zgra­da sta­rog su­da.J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"