Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PREMA OCJENAMA IZ ELABORATA O UTICAJU NA ŽIVOTNU SREDINU Gradsko groblje bezopasno po okolinu Iako su predstavnici lokalne uprave prije godinu dana saopštili da je elaborat gotov i da nema razloga da se groblje ne gradi, po objavljenim informacijama on je urađen ovog mjeseca, a odluka o formiranju tima za njegovu izradu potpisana je tek prije dvadesetak dana
Dan - novi portal
DA­NI­LOV­GRAD – Iz­grad­nja grad­skog gro­blja na Bra­le­no­vi­ci ne­će ne­ga­tiv­no uti­ca­ti na oko­li­nu, je­dan je od za­klju­ča­ka Ela­bo­ra­ta o uti­ca­ju na ži­vot­nu sre­di­nu no­vog grad­skog gro­blja. Ela­bo­rat je ura­dio In­sti­tut „Si­gur­nost” iz Pod­go­ri­ce, či­ji je di­rek­tor Mi­loš R. Ba­kić, di­plo­mi­ra­ni in­že­njer, a jav­na ras­pra­va o ovom do­ku­men­tu odr­ža­će se 9. no­vem­bra u Se­kre­ta­ri­ja­tu za ur­ba­ni­zam. Od­lu­ka o grad­nji no­vog grad­skog gro­blja u lo­kal­nom par­la­men­tu je usvo­je­na pri­je tri go­di­ne i, pre­ma obe­ća­nji­ma ov­da­šnjih čel­ni­ka op­šti­ne i DPS-a, taj pro­je­kat je tre­ba­lo odav­no da bu­de za­vr­šen. Pa­re za no­ve grob­ni­ce su obez­bi­je­đe­ne, jer je Op­šti­na za ovu na­mje­nu po­di­gla kre­dit od 300.000 eura. Iz­grad­nja i ga­zdo­va­nje ovog objek­ta po­vje­re­ni su ov­da­šnjem ko­mu­nal­nom pred­u­ze­ću.
Ob­ja­vlji­va­njem ela­bo­ra­ta sta­vlje­na je tač­ka na vi­še­go­di­šnju ne­do­u­mi­cu oko iz­grad­nje no­vog gro­blja. Od­bor­ni­ci u lo­kal­nom par­la­men­tu una­zad ne­ko­li­ko go­di­na tra­ži­li su da im se do­sta­vi ela­bo­rat o to­me ka­ko će gro­blje uti­ca­ti na oko­li­nu, ali do­sad o to­me ni­je­su ni­šta zna­li. Iako su pred­stav­ni­ci lo­kal­ne upra­ve pri­je go­di­nu da­na sa­op­šti­li da je ela­bo­rat go­tov i da, po nje­mu, ne­ma raz­lo­ga da se gro­blje ne gra­di, po ob­ja­vlje­nim in­for­ma­ci­ja­ma on je ura­đen tek ovo­ga mje­se­ca, a od­lu­ka o for­mi­ra­nju ti­ma za nje­go­vu iz­ra­du pot­pi­sa­na je tek pri­je dva­de­se­tak da­na.
– S ob­zi­rom na sve iz­ne­se­no u ela­bo­ra­tu, sma­tra­mo da iz­grad­nja i ko­ri­šće­nje grad­skog gro­blja sa svim sa­dr­ža­ji­ma na za­da­toj lo­ka­ci­ji ne­će ne­ga­tiv­no uti­ca­ti na po­sto­je­će sta­nje ži­vot­ne sre­di­ne na po­me­nu­tom lo­ka­li­te­tu, a ni ši­re. In­ve­sti­tor na­ve­de­nog pro­jek­ta u oba­ve­zi je da se pri­dr­ža­va od­lu­ka iz glav­nog pro­jek­ta i ela­bo­ra­ta. Sa­mo na taj na­čin pro­je­kat ne­će uti­ca­ti na po­gor­ša­va­nje kva­li­te­ta ži­vot­ne sre­di­ne na sa­moj lo­kal­ci­ji i ši­re – na­vo­di se u ela­bo­ra­tu.
Po­vo­dom iz­grad­nje no­vog gro­blja u Da­ni­lov­gra­du naj­vi­še di­le­ma je bi­lo da li će no­ve grob­ni­ce uti­ca­ti na vo­do­i­zvo­ri­šte Ora­ška ja­ma, iz kog se ži­te­lji ovo­ga kra­ja snab­di­je­va­ju pit­kom vo­dom. Iz­vo­ri­šte se na­la­zi ni­že od gro­blja i is­pod ka­sar­ne „Mi­lo­van Ša­ra­no­vić”. Na osno­vu sta­vo­va iz ela­bo­ra­ta ne­ma raz­lo­ga za bri­gu, jer gro­blje ne mo­že uti­ca­ti na pod­zem­ne i nad­zem­ne vo­de u oko­li­ni.
– S ob­zi­rom na sve na­ve­de­no, vr­stu objek­ta, nje­go­vu na­mje­nu i lo­ka­ci­ju mo­že se kon­sta­to­va­ti da pri­li­kom iz­grad­nje i ko­ri­šće­nja na­ve­de­nog objek­ta ne mo­že do­ći do enorm­nog za­ga­đi­va­nja po­vr­šin­skih i pod­zem­nih vo­da pre­ko za­kon­ski do­zvo­lje­nih vri­jed­no­sti, a sa­mim tim ne­ma po­sle­di­ca ko­je bi se mo­gle osje­ti­ti u su­sjed­nim dr­ža­va­ma – pi­še u na­ve­de­nom do­ku­men­tu.I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"