Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-30 IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO ROŽAJSKOG POKRETA URA Husein Ljajić predsjednik odbora Novoizabrani predsjednik Opštinskog odbora URA u Rožajama naglasio je da su svi građani i te kako svjesni situacije koja je alarmantna u državi i da pokret URA vide kao nosioca promjena i kao zdravu i perspektivnu budućnost Crne Gore
Dan - novi portal
RO­ŽA­JE – U Ro­ža­ja­ma je odr­ža­na dru­ga re­dov­na kon­ven­ci­ja Op­štin­skog od­bo­ra URA, na ko­joj je oda­bran no­vi pred­sjed­nik i no­vo ru­ko­vod­stvo.
No­vo­i­za­bra­ni od­bor po­kre­ta URA u Ro­ža­ja­ma ima 21 čla­na, od ko­jih su se­dam di­plo­mi­ra­ni eko­no­mi­sti, tri pro­fe­so­ra, je­dan advo­kat, če­ti­ri pred­u­zet­ni­ka. Čla­no­vi su: Hu­se­in Lja­jić, Enis Mu­sta­fić, Za­im Sut­ko­vić, Ra­zi­ja Hon­sić, El­din Da­u­to­vić, Zi­na­i­da Lja­ić, Om­ko Kur­pe­jo­vić, Al­de­mar Ibra­hi­mo­vić, Ha­fiz Ibra­hi­mo­vić, Haj­ro De­de­ić, Mir­sad Bi­bić, Ne­zri­na Ibra­hi­mo­vić, Re­ko Kuč, Edin Agić, Se­mir Ago­vić, Ru­džo Ka­lač, Adi­sa Me­du­nja­nin, Be­kim Mu­rić, Mi­ne­la Ka­lač, Esad Su­to­vić i Ve­li­ja Mu­rić.
Do­sa­da­šnji pred­sjed­nik od­bo­ra, pro­fe­sor i aka­dem­ski sli­kar Al­de­mar Ibra­hi­mo­vić, osvr­nuo se na ak­tu­el­nu si­tu­a­ci­ju u Ro­ža­ja­mam, kao i u ci­je­loj Cr­noj Go­ri, i is­ta­kao da sa za­do­volj­stvom ustu­pa mje­sto mla­dom ko­le­gi dipl. eko­no­mi­sti Hu­se­i­nu Lja­ji­ću.
No­vo­i­za­bra­ni pred­sjed­nik Op­štin­skog od­bo­ra URA u Ro­ža­ja­ma na­gla­sio je da su svi gra­đa­ni i te ka­ko svje­sni si­tu­a­ci­je ko­ja je alar­mant­na u dr­ža­vi i da po­kret URA vi­de kao no­si­o­ca pro­mje­na i kao zdra­vu i per­spek­tiv­nu bu­duć­nost Cr­ne Go­re.
– Pred­u­ze­će­mo pred­u­zet­nič­ke ko­ra­ke, do­ve­šće­mo in­ve­sti­tu­re a gra­đa­ne za­šti­ti­ti. URA je svje­sna svog za­dat­ka, i sa ovog mje­sto da­je­mo obe­ća­nje, od­no­sno be­su, da ni­šta vi­še ne­će bi­ti isto i da svim sr­cem ži­vi­mo za bu­duć­nost ovog gra­da i za pro­mje­ne – po­ru­čio je Lja­jić.
On je do­dao da su mla­di obra­zo­va­ni lju­di ga­rant da u Ro­ža­ja­ma po­sto­ji po­kre­tač­ka ener­gi­ja za raz­voj i za us­po­sta­vlja­nje kva­li­tet­ne lo­kal­ne upra­ve, a ne one  ko­ju je per­so­ni­fi­ko­vao DPS.
– Još ma­nje že­li­mo da se ru­ši­lač­ka ener­gi­ja DPS-a za­mi­je­ni ne­spo­sob­no­šću i ne­po­ti­zmom, ka­ko Ro­žaj­ci vo­le da ka­žu ‘ze­le­nim DPS-om’ i tim mi­slim na Bo­šnjač­ku stran­ku –  ka­zao je Lja­jić.
Pred­sjed­nik po­kre­ta URA Dri­tan Aba­zo­vić iz­ra­zio je za­do­volj­stvo iz­bo­rom no­vog odo­bra, ko­ji či­ne mla­di i obra­zo­va­ni lju­di, kao i do­a­je­ni slo­bod­ne i gra­đan­ske mi­sli u Ro­ža­ja­ma, prof. Al­de­mar Ibra­hi­mo­vić i advo­kat Ve­li­ja Mu­rić.
– Svje­do­ci smo ovih da­na da je pro­tiv Gra­đan­skog po­kre­ta URA za­po­čet spe­ci­jal­ni rat od stra­ne or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe DPS i nje­go­vih sa­te­li­ta. To i ne ču­di, ako ima­mo u vi­du da je URA je­di­na gra­đan­ska al­ter­na­ti­va stran­ka­ma ko­je su se uz­di­gle uz po­moć rat­nog pro­fi­ter­stva i  ko­je su pro­ga­nja­le Ro­žaj­ce voj­nom i po­li­cij­skom si­lom, a da­nas to ra­de od­u­zi­ma­njem eko­nom­skih do­ba­ra  od gra­đa­na ovog pod­ruč­ja. URA nu­di lju­de sa dig­ni­te­tom i pro­fe­si­o­na­li­zmom i ja­sne kon­kret­ne pla­no­ve raz­vo­ja Cr­ne Go­re. Za nas sa­mo eko­nom­ski ne­za­vi­san po­je­di­nac mo­že bi­ti slo­bo­dan gra­đa­nin – ka­zao je Aba­zo­vić.
On je do­dao da će na­kon eko­nom­skog pro­gra­ma URA usko­ro pred­sta­vi­ti pro­gram re­for­me zdrav­stve­nog si­ste­ma i re­for­mu si­ste­ma obra­zo­va­nja.
– To je put stva­ra­nja mo­der­ne evrop­ske dr­ža­ve i istin­ski mul­ti­kul­tu­ral­nog dru­štva – za­klju­čio je Aba­zo­vić.
V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"