Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-30 PREDSJEDNIK OPŠTINE PLAV ORHAN ŠAHMANOVIĆ NAJAVIO
Šahmanović u posjeti Čečeniji Uskoro ćemo biti domaćini prijateljima iz Čečenije Sve projekte koje smo izložili tokom boravka u Čečeniji, konkretizovaćemo u Plavu, a mislim da bi ukupne investicije mogle biti i do 5.000.000 eura, kazao je Šahmanović nakon posjete Groznom
Dan - novi portal
PLAV – Pred­sjed­nik op­šti­ne Plav i funk­ci­o­ner Bo­šnjač­ke stran­ke Or­han Šah­ma­no­vić po­čet­kom go­di­ne po­sje­tio je Ča­če­ni­ju na po­ziv pred­sjed­ni­ka Ram­za­na Ka­di­ro­va. Pri­li­kom tog su­sre­ta bi­lo je ri­je­či o do­na­ci­ja­ma Če­če­ni­je op­šti­ni Plav. Na­čel­no je bi­lo do­go­vo­re­no da će sa de­le­ga­ci­jom Če­če­ni­je u po­sje­tu Cr­noj Go­ri i Pla­vu, do­pu­to­va­ti i in­ve­sti­to­ri iz te ru­ske re­pu­bli­ke.
Po po­vrat­ku iz Če­če­ni­je Šah­ma­no­vić je za uz­vrat­nu po­sje­tu in­ve­sti­to­ra iz Če­če­ni­je tvr­dio da će ona bi­ti vr­lo br­zo, a to je po­no­vio i pri­je ne­ko­li­ko da­na.
– Oče­ki­vao sam, ka­ko sam ta­da i ka­zao, da će do po­sje­te do­ći ve­o­ma br­zo, ali po­sto­ji i splet okol­no­sti ko­je sve mo­gu da pro­lon­gi­ra­ju. Ja ipak oče­ku­jem da će­mo vr­lo br­zo bi­ti do­ma­ći­ni na­šim pri­ja­te­lji­ma iz Če­če­ni­je i, ka­žem, ta­da će sve bi­ti pre­ci­zi­ra­no i jav­nost će bi­ti upo­zna­ta sa da­ljim pla­no­vi­ma. Pr­vo daj­te da do­đe do te po­sje­te i on­da će­mo raz­go­va­ra­ti o sve­mu i zna­će­mo tač­no di­na­mi­ku in­ve­sti­ci­ja – krat­ko je ka­zao Šah­ma­no­vić za „Dan”.
Na­kon po­sje­te Če­če­ni­ji, Šah­ma­no­vić je u raz­go­vo­ru za „Dan“ is­ta­kao da oče­ku­je da će se do­na­ci­ja­ma iz Gro­znog, za ko­je je re­kao da su mi­li­on­ske, omo­gu­ći­ti re­a­li­za­ci­ja ne­ko­li­ko krup­ni­jih pro­je­ka­ta i otva­ra­nje no­vih rad­nih mje­sta. Pre­ci­zi­rao je da će to bi­ti fa­bri­ka za pro­iz­vod­nju si­ra, ot­kup lje­ko­bi­lja i pro­iz­vod­nju so­ko­va od vo­ća ko­jim obi­lu­je Plav, kao i jed­na far­ma sa oko sto gr­la kra­va.
– U Če­če­ni­ji smo ima­li broj­ne sa­stan­ke sa po­slov­nim lju­di­ma ko­ji su obe­ća­li da će ulo­ži­ti u raz­voj Pla­va i ra­di se o vi­še­mi­li­on­skim in­ve­sti­ci­ja­ma. Oče­ku­je­mo i do­na­ci­ju za lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu od oko mi­li­on eura, a ima­mo obe­ća­nje i za ula­ga­nje i iz­grad­nju ži­ča­re na Bo­gi­će­vi­ci, što je in­ve­sti­ci­ja od pre­ko 1.000.000 eura, a vje­ru­jem i jed­nu na Ča­ko­ru – na pla­ni­ni Mo­kra, gdje bi­smo mo­gli za­po­sli­ti oko 30 lju­di, i re­a­li­zo­va­ti dru­ge pro­jek­te... Pri­mi­je­tio sam da za to po­sto­ji ve­li­ka že­lja ta­mo­šnjih in­ve­sti­to­ra, a sve pro­jek­te ko­je smo iz­lo­ži­li to­kom bo­rav­ka u Če­če­ni­ji, kon­kre­ti­zo­va­će­mo u Pla­vu. Ka­da bi sve to za­ži­vje­lo, mi­slim da bi ukup­ne in­ve­sti­ci­je mo­gle bi­ti i do 5.000.000 eura, što je do­bro za sve gra­đa­ne Pla­va i za Cr­nu Go­ru – ka­zao je ta­da Šah­ma­no­vić.
Ina­če, pred­sjed­nik Če­če­ni­je Ram­zan Ka­di­rov na­la­zi se na li­sti oso­ba pre­ma ko­ji­ma se pri­mje­nju­ju me­đu­na­rod­ne re­strik­tiv­ne mje­re zbog po­dr­ške Ru­si­ji u anek­si­ji Kri­ma i oru­ža­ne po­bu­ne u Ukra­ji­ni. Nje­mu je zbog to­ga za­bra­njen ula­zak u dr­ža­ve ko­je po­dr­ža­va­ju sank­ci­je EU Ru­si­ji, me­đu ko­ji­ma je i Cr­na Go­ra.
N.V. 

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"