Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-30 IVICA KALUĐEROVIĆ (CRNOGORSKA) TVRDI DA SE FINANSIJE PRESTONICE ODRŽAVAJU UZ POMOĆ IZ DRŽAVNIH FONDOVA
Kaluđerović Cetinje svrstano u red nerazvijenih
Dan - novi portal
CE­TI­NjE – No­si­lac iz­bor­ne li­ste „Cr­no­gor­ska – na okup Cr­no­gor­ci” Ivi­ca Ka­lu­đe­ro­vić sa­op­štio je da je u pred­iz­bor­nom pe­ri­o­du već do­ka­za­no i vi­đe­no „upum­pa­va­nje” nov­ca ka­ko bi se omo­gu­ći­la sred­stva za in­ve­sti­ci­je, krat­ko­roč­na za­po­šlja­va­nja i so­ci­jal­na da­va­nja či­me bi, ka­ko ka­že, vla­da­ju­ća ve­ći­na omo­gu­ći­la se­bi još je­dan man­dat si­gur­ne vla­sti.
– Mi iz Cr­no­gor­ske mo­li­mo gra­đa­ne Ce­ti­nja da ne do­zvo­le ku­po­vi­nu bu­duć­no­sti svih nas na ta­kav na­čin jer će Ce­ti­nje sa do­sa­da­šnjom stra­te­gi­jom raz­vo­ja i fi­nan­sij­skom odr­ži­vo­šću po­sta­ti grad bez lju­di – ka­zao je Ka­lu­đe­ro­vić i na­gla­sio da ni­ko još ni­je re­kao isti­nu da se fi­nan­si­je Pre­sto­ni­ce odr­ža­va­ju uz po­moć iz dr­žav­nih fon­do­va na­mi­je­nje­nih ne­raz­vi­je­nim op­šti­na­ma.
– Mi se pi­ta­mo zbog či­je gre­ške je Ce­ti­nje ne­raz­vi­je­no pa se na ta­kav na­čin mo­ra odr­ža­va­ti sta­bil­nost fi­nan­si­ja. Ta­ko­đe, ni­ko još ni­je oba­vi­je­stio gra­đa­ne da su go­to­vo sve in­ve­sti­ci­je ko­je se od­no­se na re­kon­struk­ci­ju tr­go­va i uli­ca ura­đe­ne od kre­di­ta, ko­je ne­će vra­ća­ti vla­da­ju­ća ve­ći­na ne­go svi gra­đa­ni Ce­ti­nja ili Cr­ne Go­re jer smo mi na Ce­ti­nju po sta­ti­sti­ka­ma i po­da­ci­ma „ne­raz­vi­je­ni” – is­ta­kao je Ka­lu­đe­ro­vić i do­dao da je prak­sa da se kre­dit kre­di­tom vra­ća.
– Je­di­no je do­bro što su ka­mat­ne sto­pe ovih no­vih kre­di­ta ma­nje od onih sta­rih, ali mi se opet pi­ta­mo da li je do­bro ži­vje­ti od kre­di­ta. Da li je do­sa­da­šnji me­nadž­ment uči­nio do­volj­no da obez­bi­je­di na­čin za na­šu sa­mo­o­dr­ži­vost? Je­dan se ja­san od­go­vor na­me­će – da ni­je­su uči­ni­li ni­šta da nas iz­ba­ve iz du­žnič­kog rop­stva, na­pro­tiv, pla­ni­ra­ju ta­ko da nas dr­že još du­go jer to za njih zna­či si­gur­nu vlast – na­gla­sio je Ka­lu­đe­ro­vić.
On je is­ta­kao da Cr­no­gor­ska imam pro­gram fi­nan­sij­ske sa­na­ci­je Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje ko­ji će de­fi­ni­sa­ti po­stup­ke i mje­re ko­je bi strikt­nom pri­mje­nom urav­no­te­ži­le bu­džet i us­po­sta­vi­le nje­go­vu du­go­roč­nu odr­ži­vost.
– Ti­me bi se vra­tio sta­ri sjaj pre­sto­ni­ci, ko­ja je svo­joj omla­di­ni i svim gra­đa­ni­ma pra­vo na rad i za­po­sle­nje omo­gu­ća­va­la sa­ma bez ob­zi­ra ko­je su vjer­ske, na­ci­o­nal­ne, kul­tur­ne ili po­li­tič­ke pri­pad­no­sti – za­klju­čio je Ka­lu­đe­ro­vić.Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"