Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-03-27 VUKO SIMOVIĆ I IKONA BIGOVIĆ IZ SELA BRESTICE BRINU O RIJETKO VIĐENIM GOSTIMA
Vuko Simović sa mečadima Udomili dva mečeta crnog medvjeda Nadam se da će me zdravlje dobro poslužiti i da ću, ukoliko budem imala podršku, moći da otvorim farmu medvjeda – kaže u šali Ikonija Bigović koja drži tridesetak koza, isto toliko jaradi, ima krave i konja
Dan - novi portal
NIK­ŠIĆ – U do­ma­ćin­stvu Vu­ka Si­mo­vi­ća (70), iz se­la Bre­sti­ce uda­lje­nog dva­de­se­tak ki­lo­me­ta­ra od Nik­ši­ća, ovih da­na bo­ra­ve ri­jet­ko vi­đe­ni go­sti na na­šim pro­sto­ri­ma. Na­i­me, Vu­ko je udo­mio dva me­če­ta cr­nog me­dvje­da ko­je je nje­go­va se­stra Iko­ni­ja Bi­go­vić pro­na­šla pri­je dva­de­se­tak da­na na Pu­stom li­scu dok je ču­va­la sta­do ko­za.
– Me­či­ći su po­sta­li na­ši lju­bim­ci.To je očit pri­mjer da i di­vljač mo­že da se pri­pi­to­mi. Ču­va­mo ih i hra­ni­mo kao ži­vo ko­je uz­ga­ja­mo i od ko­je­ga ima­mo ko­rist. Pr­vo nji­ma da­mo da je­du, pa on­da na­ma ser­vi­ra­mo ru­čak. Meči­ći su nam pra­va ra­zo­no­da. U ku­ći su sa na­ma i sa­mo što ne umi­ju da pri­ča­ju. Ne pla­ni­ra­mo da ih otu­đi­mo – sa za­do­volj­stvom pri­ča Vu­ko, na­gla­ša­va­ju­ći da su ga mi­nu­lih ne­ko­li­ko da­na obi­la­zi­li na­vod­no pred­stav­ni­ci ne­kih ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja iz Cr­ne Go­re ko­ji se ba­ve za­šti­tom di­vlja­či uz po­ru­ku da ih ni­ko­me ne da.
Nje­go­va se­stra Ilin­ka Bi­go­vić, ko­ja to­kom lje­ta iz­di­že sa sta­dom ko­za i kra­va­ma na Pu­sti li­sac, a zi­mu­je u Bre­sti­ca­ma, ka­že da je ču­va­ju­ći ži­vo, du­bo­ko u šu­mi za­ču­la ci­ku i ja­uk.
– Osje­ti­la sam da je ne­ko­me neo­p­hod­na po­moć. Na krat­ko sam se uda­lji­la od sta­da i upu­ti­la se u prav­cu oda­kle je do­pi­rao ci­juk. Pri­mi­je­ti­la sam dva bes­po­moć­na me­če­ta. Ni­je­sam ima­la sr­ca da ih osta­vim na ne­mi­lost. Po­zva­la sam Vu­ka, ko­ji mi je po­mo­gao da ih iz­ba­vi­mo iz ne­vo­lje. Od­ni­je­li smo ih ku­ći. Di­je­li­li su se sa ži­vo­tom, ali Bo­gu hva­la, pre­ži­vje­li su. Kao da su ra­sli ­sa na­ma. Ni­ko­me ih ne dam ni za ži­vu gla­vu. Ne, ma­kar za­sad i bo­ri­ću se za njih. Dok bu­dem ka­dra da ih hra­nim dr­ža­ću ih, a ka­da vi­še ne mog­nem po­klo­ni­ću ih ne­ko­me, ko će do­bro da se bri­ne o nji­ma. No, na­dam se da će me zdra­vlje do­bro po­slu­ži­ti i da ću, uko­li­ko bu­dem imala po­dr­šku, mo­ći da otvo­rim far­mu me­dvje­da – ka­že u ša­li Bi­go­vi­će­va.
Ona po­ja­šnja­va da tri­de­se­tak ko­za, isto to­li­ko ja­ra­di, kra­ve, ko­nja, dr­ži sa­ma i ni­ko je od nad­le­žnih iz Mi­ni­stra­stva po­ljo­pri­vre­de i op­štin­skih slu­žbi za po­ljo­pri­vre­du ni­ka­da ni­je ob­i­šao.
– Mo­žda sa­da ova pri­ča pro­bu­di kod jav­no­sti vi­še in­te­re­so­va­nja, pa me se mo­žda ne­ko i sje­ti. Ni­je­su Bre­sti­ce, a ni Pu­sti li­sac, pre­ko svi­je­ta, već na kuć­nom pra­gu op­šti­ne Nik­šić – ka­že Ilin­ka Bi­go­vić.
L.N.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"