Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SO BUDVA USVOJILA BUDŽET, ENORMNI TROŠKOVI ZA ZARADE NEKADAŠNJIH FUNKCIONERA
Glasanje za budžet od 36,9 miliona eura (Foto: Portal Vijesti) Pola miliona za plate bivšim DPS načelnicima Višak novca za zarade definisan je iz prostog razloga jer su 23 bivša sekretara i načelnika, kadrovi DPS-a, imali mogućnost da godinu dana primaju plate, nakon što su napustili ta mjesta i samo po tom osnovu je predviđeno 560 hiljada eura više novca – kaže Petar Odžić
Dan - novi portal
BU­DVA - Skup­šti­na op­šti­ne Bu­dva ju­če je gla­so­vi­ma vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je i So­ci­jal­de­mo­kra­ta, uz pro­ti­vlje­nje DPS-a, ve­ći­nom gla­so­va usvo­ji­la bu­džet za ovu go­di­nu. Uz­dr­ža­ni su bi­li od­bo­rni­ci Cr­no­gor­ske. Ku­ri­o­zi­tet je da su za bu­džet gla­sa­le i So­ci­jal­de­mo­kra­te, iako je ta po­li­tič­ka gru­pa­ci­ja bli­ska DPS-u.
Uz obra­zlo­že­nje da su do­bi­li sa­gla­snost od Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja, te da je pret­hod­no pro­šao jav­nu ras­pra­vu, vr­ši­lac du­žno­sti se­kre­ta­ra za fi­nan­si­je Pe­tar Odžić ka­zao je da je bu­džet za ovu go­di­nu pro­jek­to­van na 36,9 mi­li­o­na eura.
- Bu­džet je re­a­lan, sa­na­ci­o­ni i bla­go raz­voj­ni, u skla­du sa tre­nut­nom si­tu­a­ci­jom. Kao naj­ve­ća opa­snost za nje­go­vu re­a­li­za­ci­ju je even­tu­al­na pri­nud­na na­pla­ta oba­ve­za pre­ma fir­mi VTE ot­pad­ne vo­de – re­kao je Odžić.
Uz na­gla­sak da je pred­lo­že­ni bu­džet pra­va sli­ka ak­tu­le­ne vla­sti, Mar­ko Vu­ko­vić iz De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) po­ru­čio je da je u od­no­su na mi­nu­lu go­di­nu, bu­dže­tom pred­vi­đe­no čak 20 od­sto vi­še nov­ca, od­no­sno 730 hi­lja­da eura za pla­te, što je ka­ko je ka­zao, 20 od­sto vi­še za­po­sle­nih po po­li­tič­koj osno­vi.
Ka­ko je pre­nio por­tal „Vi­je­sti”, Odžić je ob­ja­snio da je vi­šak nov­ca za za­ra­de de­fi­ni­san iz pro­stog raz­lo­ga jer 23 biv­ša se­kre­ta­ra i na­čel­ni­ka, ka­dro­va DPS-a ima­ju mo­guć­nost da go­di­nu da­na pri­ma­ju pla­tu, na­kon što su na­pu­sti­li ta mje­sta i sa­mo po tom osno­vu je pred­vi­đe­no 560 hi­lja­da eura vi­še nov­ca.
Is­ti­ču­ći da ni­je bi­lo re­van­ši­zma i da se ko­rekt­no od­no­sio pre­ma se­kre­ta­ri­ma mi­nu­le vla­sti, pred­sjed­nik op­šti­ne Dra­gan Kra­po­vić na­veo je da sa DPS-om ne že­li da po­le­mi­še o za­po­šlja­va­nju i ot­pu­šta­nju lju­di.
- Tre­nut­no je 385 za­po­sle­nih na bu­dže­tu. Ob­ja­vi­će­mo po­dat­ke, ta­ko da će­te tač­no zna­ti ko­li­ko će bi­ti za­po­sle­nih na kra­ju ove, pa na­red­ne go­di­ne. Ta­ko­đe, će­mo ob­ja­vi­ti i upo­red­ne po­dat­ke o po­tro­šnji go­ri­va i re­pre­zen­ta­ci­ji - na­vo­di Kra­po­vić.
Pot­pred­sjed­nik op­šti­ne Mi­ha­i­lo Đu­ro­vić (SDP) ka­zao je da je ad­mi­ni­stra­ci­ja biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Sr­đe Po­po­vi­ća (DPS) za­po­sli­la 21 no­vog slu­žbe­ni­ka uz sa­gla­snost Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja, a to je bi­lo is­klju­či­vo po par­tij­skom kri­te­ri­ju­mu.
Funk­ci­o­ner De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Mi­jo­mir Pe­jo­vić ob­ja­šnja­va da je 2005.go­di­ne, ka­da je DPS do­šao na vlast bi­lo 220 za­po­sle­nih u lo­kal­noj upra­vi, što je upo­re­đe­no ta­da sa ad­mi­ni­stra­ci­jom Be­o­gra­da.
- Ka­da su oti­šli 2016.go­di­ne, rad­ni­ka u Op­šti­ni ima du­plo vi­še. Sa ko­jim gra­dom bi sa­da tre­ba­lo upo­re­di­ti, ako ste ta­da na­zva­li da je bi­la pre­glo­ma­zna ad­mi­ni­stra­ci­ja - re­kao je Pe­jo­vić.
Uz tvrd­nju da je pret­hod­no tre­ba­lo da se pre­do­či iz­vje­štaj o sta­nju fi­nan­si­ja u lo­kal­noj upra­vi i pred­u­ze­ći­ma, Dra­gan Ivan­če­vić iz Cr­no­gor­ske je ka­zao da je uslov da bi gla­sa­li za bu­džet,da se Aka­de­mi­ji zna­nja opre­di­je­li 400 hi­lja­da eura, po 100 hi­lja­da Grad­skoj mu­zi­ci i Kul­tur­nom dru­štvu „Ka­njoš", a 50 hi­lja­da kla­pi „Har­mo­ni­ja“.
Osvr­ću­ći se na op­tu­žbe opo­zi­ci­je na ra­čun bu­dže­ta, pot­pred­sjed­nik Op­šti­ne Ve­se­lin Mar­ko­vić (SNP) je ka­zao da je neo­zbilj­no, pa­u­šal­no i bez ute­me­lje­nja na či­nje­ni­ca­ma, go­vo­ri­ti o do­ku­men­tu, a pri to­me ni­ko ni­je ulo­žio amand­man za iz­mje­nu.
Od­bor­nič­ki sa­ziv u Bu­dvi je na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci iz­gla­sao i Pro­gra­me in­ve­sti­ci­ja i ure­đe­nja pro­sto­ra za ovu go­di­nu.M.V.


Pe­jo­vić na če­lu od­bo­ra

Pred­sjed­nik Od­bo­ra za me­đu­op­štin­sku i me­đu­na­rod­nu sa­rad­nju Sku­p­šti­ne op­šti­ne Bu­dva je Mi­jo­mir Pe­jo­vić. On je ne­dav­no imao i pr­ve ak­tiv­no­sti, jer se sa­stao sa za­mje­ni­kom gra­do­na­čel­ni­ka Be­o­gra­da, An­dre­jom Mla­de­no­vi­ćem. Pe­jo­vić je, ina­če, pot­pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"