Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SENAT PRESTONICE USVOJIO IZVJEŠTAJ O RADU I FINANSIJAMA ZA PRETHODNU GODINU Zakon o prestonici rješava sve dileme
Dan - novi portal
CE­TI­NjE - Se­nat Pre­sto­ni­ce na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci usvo­jio je iz­vje­štaj o ra­du sa fi­nan­sij­skim iz­vje­šta­jem za pret­hod­nu go­di­nu. Pred­sjed­nik Se­na­ta Mi­lo­van Jan­ko­vić ka­zao je da je to ti­je­lo to­kom pro­šle go­di­ne po­kre­nu­lo mno­ga pi­ta­nja od zna­ča­ja za raz­voj pre­sto­ni­ce, te da će ve­li­ki dio njih bi­ti pred­met pa­žnje Se­na­ta i to­kom ove go­di­ne.
– Se­nat je to­kom 2016. go­di­ne oprav­dao svo­je po­sto­ja­nje i da je nje­go­va ulo­ga u sve­u­kup­nom raz­vo­ju pre­sto­ni­ce bi­la od ve­li­kog zna­ča­ja, što po­tvr­đu­je zna­ča­jan broj re­a­li­zo­va­nih za­klju­ča­ka – na­gla­sio je Jan­ko­vić.
Me­đu­tim, ka­ko je do­dao, za­bri­nja­va fi­nan­sij­ska si­tu­a­ci­ja Se­na­ta ko­jem je u 2016. odo­bren bu­džet od 97.000 eura, što ni­je do­volj­no za is­pu­nja­va­nje za­o­sta­lih oba­ve­za iz pro­šle go­di­ne ko­je tre­ba pod­mi­ri­ti, ra­ču­na­ju­ći uz to i re­dov­ne, te­ku­će oba­ve­ze.
On je pod­sje­tio da se du­go­va­nja Se­na­ta pre­no­se iz go­di­ne u go­di­nu te da se naj­ve­ći dug od­no­si na ne­is­pla­će­ne na­kna­de čla­no­vi­ma, 52.698 eura, jer im se zbog ne­do­stat­ka sred­sta­va upla­ći­va­lo sa­mo po­lo­vi­na od pro­pi­sa­nog iz­no­sa.
– Do­no­še­njem Za­ko­na o za­ra­da­ma pro­pi­sa­no je da za­po­sle­ni u jav­nom sek­to­ru ne mo­gu ostva­ri­ti dru­ge na­kna­de osim onih ko­je su utvr­đe­ne ovim za­ko­nom, što zna­či da svim čla­no­vi­ma Se­na­ta, osim dvo­ji­ci ko­ji su pen­zi­o­ne­ri, pre­sta­je pra­vo na na­kna­du za član­stvo u Se­na­tu. Ipak, Se­nat će i da­lje na­sta­vi­ti da upla­ću­je po po­la od pro­pi­sa­nog iz­no­sa ka­ko bi po­la­ko iz­mi­rio svo­ja du­go­va­nja pre­ma čla­no­vi­ma ko­ja da­ti­ra­ju iz pret­hod­nih go­di­na – ka­zao je Jan­ko­vić.
Član Se­na­ta Bran­ka Bo­šnjak is­ta­kla je da se Se­nat po­tru­dio da ob­ra­di sve go­ru­će te­me u ve­zi sa pre­sto­ni­com ali da ima osje­ćaj da to ne­ma efek­ta jer in­sti­tu­ci­je si­ste­ma ko­ji­ma se upu­ću­ju pred­lo­zi i za­ključ­ci osta­ju glu­ve i ig­no­ri­šu Se­nat.
– Sma­tram da tre­ba jav­no da ih pro­zi­va­mo, zbog to­ga jer je pro­sto ne­do­pu­sti­vo da na taj na­čin ig­no­ri­šu jed­nu in­sti­tu­ci­ju. Ta­ko­đe, mi­slim da nad­le­žno­sti ovog ti­je­la tre­ba da se po­ve­ća­ju, a ne sa­mo da bu­de­mo sa­vje­to­dav­no ti­je­lo, jer ako ne­ko­me da­je­te sa­vjet on mo­že da ga pri­hva­ti ali i ne mo­ra. U sva­kom slu­ča­ju mi­slim da tre­ba da oja­ča­mo ovo ti­je­lo što se mo­že ura­di­ti kroz za­kon o pre­sto­ni­ci ko­ji je još uvi­jek u Skup­šti­ni Cr­ne Go­re – ka­za­la je Bo­šnjak.
Član Bran­ko Vu­jo­vić ka­zao je da uko­li­ko se ne us­pi­je u prav­cu ubr­za­nja pro­ce­du­re usva­ja­nja za­ko­na o pre­sto­ni­ci, što bi, ka­ko je re­kao, bi­la naj­bo­lja va­ri­jan­ta, a i pre­vas­hod­ni za­da­tak Se­na­ta, tre­ba­lo bi or­ga­ni­zo­va­ti sa­stan­ke sa pred­stav­ni­ci­ma Vla­de, Skup­šti­ne i dru­gih in­sti­tu­ci­ja ka­ko bi se od­nos pre­ma pre­sto­ni­ci uči­nio oba­ve­zni­jim.
Jo­van Mar­ti­no­vić je in­for­mi­sao čla­no­ve Se­na­ta da je po­sla­ni­ca sa Ce­ti­nja Ana Ni­ko­lić već po­kre­nu­la pro­ce­du­ru usva­ja­nja no­vog za­ko­na o pre­sto­ni­ci i da su oče­ki­va­nja da se on ove go­di­ne na­đe na dnev­nom re­du sku­štin­skog za­sje­da­nja.
Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"