Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SAKIB ČINDRAK IZABRAN, PO TREĆI PUT ZAREDOM, ZA PREDSJEDNIKA MZ BISTRICA Đalovića pećina generator razvoja
Dan - novi portal
Sa­kib Čin­drak iza­bran je prije dva dan, po tre­ći put za­re­dom, za pred­sjed­ni­ka Mje­sne za­jed­ni­ce Bi­stri­ca. Nje­gov za­mje­nik bi­će Mi­lo­rad Gu­tić. To je od­lu­čio je­da­na­e­sto­čla­ni Sa­vjet MZ na sa­stan­ku odr­ža­nom u ka­bi­ne­tu pred­sjed­ni­ka SO Bi­je­lo Po­lje Dže­ma­la Lju­ško­vi­ća, uz pri­su­stvo se­kre­tar­ke Se­kre­ta­ri­ja­ta za lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu Sa­i­de Či­kić.
Za­hva­lju­ju­ći na uka­za­nom pro­vje­re­nju Čin­drk je iz­ra­zio uvje­re­nje da će u sle­de­će če­ti­ri go­di­ne bi­ti pu­no vi­še ura­đe­no na pod­ruč­ju Bi­stri­ce, gdje je sko­ro pet hi­lja­da sta­nov­ni­ka, sa vi­še se­la i za­se­la­ka.
-Ima­mo do­sta to­ga šta tre­ba da ura­di­mo, pri­je sve­ga da po­pra­vi­mo put­nu in­fra­struk­tu­ru. Mje­sna za­jed­ni­ca je do­sta raz­u­đe­na ta­ko da tre­ba ulo­ži­ti ve­li­ki na­por da se sve rje­ša­va na do­bro mje­šta­na. Za po­če­tak ima­mo ve­li­ku šan­su, s ob­zi­rom da je već za­po­če­ta re­a­li­za­ci­ja ka­pi­tal­nog dr­žav­nog pro­jek­ta, va­lo­ri­za­ci­ja tu­ri­stič­kih po­ten­ci­ja­la Đa­lo­vi­ća pe­ći­ne i isto­i­me­ne kli­su­re. To je šan­sa za nas, da raz­vi­je­mo na­ša se­la, gdje za raz­li­ku od ne­kih dru­gih lju­di osta­ju da ži­ve i ba­ve se ra­dom na svo­jim ima­nji­ma, i od to­ga iz­dr­ža­va­ju svo­je po­ro­di­ce-ka­zao je Čin­drak.
Po­red Čin­dra­ka i Gu­ti­ća u Sa­vjet MZ ušli su Su­ad Pi­li­ca, Sa­ba­hu­din Mah­mu­to­vić, Dže­mal Mah­mu­to­vić, Raj­ko Še­bek, Se­li­mir Ko­na­tar, Ha­sib Gr­bo­vić, Uglje­ša Pre­bi­ra­če­vić, Ha­sib Zo­ro­njić i Ra­du­le Ja­ći­mo­vić.
Dže­mal Mah­mu­to­vić je na­gla­sio da pred­stav­ni­ci lo­kal­ne upra­ve tre­ba da če­šće po­sje­ću­ju ovu mje­snu za­jed­ni­cu i ra­de za do­bro­bit mje­šta­na, a da po­seb­no ak­tiv­ni bu­du se­kre­ta­ri Di­rek­ci­je jav­nih ra­do­va i Se­kre­ta­ri­ja­ta za pu­te­ve i sa­o­bra­ćaj.
-Da se oslu­šne glas ovog na­ro­da i na osno­vu na­ših pri­o­ri­te­ta, ko­ji ni­je­su ma­li, ura­di sve da se po­pra­vi naš ži­vot-is­ta­kao je Mah­mu­to­vić, dok je Uglje­ša Pre­bi­ra­če­vić na­gla­sio da svi za­jed­nič­kim ra­dom tre­ba da ulo­že na­por za do­bro­bit či­ta­ve mje­sne za­jed­ni­ce.
-Da do­bi­je­mo po­moć od lo­kal­ne upra­ve i ta­ko na­ša ži­vot­na pi­ta­nja rje­ša­va­mo-is­ta­kao je Pre­bi­ra­če­vić, a Sa­ba­hu­din Mah­mu­to­vić pred­lo­žio, sa či­me su bi­le sa­gla­sne i osta­le nje­go­ve ko­le­ge iz Sa­vje­ta, da tre­ba na­ći na­čin da se u di­je­lu fi­nan­si­ra­nja odvo­ji dio ko­ji će bi­ti opre­di­je­ljen za rad pred­sjed­ni­ka, s ob­zi­rom na raz­u­đe­nost i ve­li­či­nu Bi­stri­ce.
Su­ad Pi­li­ca je tra­žio da se kan­ce­la­ri­ja opre­mi na bo­lji na­čin, s ob­zi­rom da se kre­će sa va­lo­ri­za­ci­jom Đa­lo­vi­ća pe­ći­ne, ali i osta­lih zna­čaj­nih pro­je­ka­ta na ovom pod­ruč­ju.
Pred­sjed­nik SO Dže­mal Lju­ško­vić je če­sti­ta­ju­ći na iz­bo­ru obe­ćao sva­ku vr­stu po­mo­ći iz do­me­na nad­le­žno­sti, do­da­ju­ći da je do­bro za Sa­vjet što su iza­bra­ni pred­stav­ni­ci vi­še se­la, a da je na če­lu ostao pred­sjed­nik ko­ji do­bro zna pro­ble­ma­ti­ku i ko­ji je do sa­da uspje­šno ra­dio svoj dio po­sla.M.N

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"