Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni RADOSAV RAKO NIKČEVIĆ U IGALU PREDSTAVIO ISTRAŽIVAČKI PROJEKAT
Nikčević promovisao i knjigu „Mont Everest i mi” Skijaški centar Orjen
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI - Ma­siv Or­je­na nje­go­ve pri­rod­ne lje­po­te i ge­o­graf­ska lo­ka­ci­ja iz­me­đu pri­mor­skog i kon­ti­nen­tal­nog di­je­la Cr­ne Go­re od­u­vi­jek su pri­vla­či­li lju­bi­te­lje pla­ni­ne. Isti­na ski­ja­nje na Or­je­nu ni­je no­va ide­ja, se­dam­de­se­tih i osam­de­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka u her­ceg­nov­skom di­je­lu je bi­lo u po­če­ci­ma ne­kog or­ga­ni­zo­va­nog raz­vo­ja, ali se tih go­di­na taj po­let ni­je is­ko­ri­stio, ta­ko da je ski­ja­nje na Or­je­nu prak­tič­no uga­še­no. Ne­dav­no je u In­sti­tu­tu Iga­lo Ra­do­sav Ra­ko Nik­če­vić, in­ži­njer šu­mar­stva, sport­ski rad­nik i ru­ko­vo­di­lac u broj­nim pred­u­ze­ći­ma i usta­no­va­ma, pred­sta­vio je is­tra­ži­vač­ki pro­je­kat „Ski­ja­ški cen­tart Or­jen“. Ri­ječ je o idej­noj pro­jek­ci­ji raz­vo­ja Or­je­na ko­ju je Nik­če­vić ra­dio za­jed­no sa Igo­rom Vla­ho­vi­ćem i Mi­ja­tom Nik­če­vi­ćem.
– Ovaj is­tra­ži­vač­ki pro­je­kat ra­đen je po mo­de­lu ko­ji se ra­de ši­rom svi­je­ta, a Or­jen bi mo­gao bi­ti je­dan je­din­stve­ni ce­tar na Me­di­te­ra­nu sa ogrom­nim po­ten­ci­ja­li­ma jer je to me­đu­dr­žav­ni pro­jek i po­sao za ko­ji su za­in­te­re­so­va­ni i tu­ri­stič­ki po­sle­ni­ci, po­seb­no du­bro­vač­ke re­gi­je. In­te­re­so­va­nje ima­ju i Tre­binj­ci i Nik­ši­ća­ni, a ri­ječ je o mo­guć­no­sti stva­ra­nja no­vih 20.000 le­ža­ja za ko­je bi bi­la za­in­te­re­so­va­na kli­je­te­la sa vi­so­kom pla­te­žnom mo­ći, ko­ja ima mo­re ali i ča­ri pla­ni­ne na 20 ki­lo­me­ta­ra, što je rjet­kost u svi­je­tu – po­ja­snio je Nik­če­vić i po­tom pred­sta­vio dio stu­di­je ko­ji se od­no­si na mo­guć­no­sti raz­vo­ja zim­skog sport­sko-pla­nin­skog tu­ri­zma gdje su pri­ka­za­ni na­cr­ti ski-sta­za i ži­ča­ra. Da­ta je i eko­nom­ska ci­je­na pro­jek­ta.
– Ulog za ci­je­li pro­je­kat je oko 250 mi­li­o­na eura, a ka­da se zim­ski cen­tar za­vr­ši go­di­šnji pri­liv bi bio oko 300 mi­li­o­na eura i za par go­di­na sve bi se is­pla­ti­lo. To je ta re­la­ci­ja ko­ri­snog i za­bav­nog, ko­ja ni­je uto­pi­ja već ide­ja ko­ju je za­jed­nič­kim sna­ga­ma mo­gu­će re­a­li­zo­va­ti – sma­tra Nik­če­vić.
On je po­tom pred­sta­vio i svo­ju knji­gu „ Mont Eve­rest i mi“. To je u stva­ri dnev­nik na 165 stra­na, o eks­pe­di­ci­ji čla­no­va pla­ni­nar­sko-smu­čar­skog dru­štva „Ja­vo­rak“ iz Nik­ši­ća, na „krov svi­je­ta“ 2009. i 2010. go­di­ne. Nik­če­vić je bio vo­đa eks­pe­di­ci­je.
– Uspon na Mont Eve­rest, sa svo­jim sa­rad­ni­ci­ma, sta­vio sam me­đu ko­ri­ce. Po­ku­šao sam da do­ča­ram naš put do ba­znog lo­go­ra, spe­ci­fič­no­sti ak­tiv­no­sti u vi­sin­skim lo­go­ri­ma, sa­rad­nju sa Šer­pa­si­ma, vre­men­ske ne­po­go­de, zdrav­stve­ne pro­ble­me... Ovo je sli­ka na­šeg ve­li­kog pod­vi­ga – re­kao je Nik­če­vić.
Pre­zu­en­ta­ci­ju kao i pro­mo­ci­ju knji­ge „Mont Eve­rest i mi“ or­ga­ni­zo­va­li su NVO „Ze­le­ni Cr­ne Go­re” i Agen­ci­ja za raz­voj i za­šti­tu Or­je­na.
Z.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"