Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-03-27 KOLAŠIN JOŠ JEDNU SEZONU DOČEKUJE BEZ UREĐENE TRŽNICE Pijaca čeka investitore
Dan - novi portal
KO­LA­ŠIN – Glav­na pi­ja­ca u Ko­la­ši­nu, kao je sa­op­šte­no iz lo­kal­ne upra­ve, još iz­vje­sno vri­je­me osta­će ta­kva ka­kva je­ste. Iz lo­kal­ne upra­ve na­gla­ša­va­ju da in­ve­sti­to­ra ne­ma ni u na­ja­vi, te da je op­šti­na to­li­ko za­du­že­na vra­ća­njem kre­di­ta ko­ji su po­di­gli ka­ko bi se oslo­bo­di­li du­go­va biv­še vla­sti, da ne­ma­ju pro­sto­ra da bi­lo šta ra­de.
Iz Op­šti­ne Ko­la­šin na­gla­ša­va­ju da su svje­sni da je mo­der­ni­za­ci­ja pi­ja­ce neo­p­hod­na, da su uslo­vi za rad na otvo­re­nom ve­om su­ro­vi ali da i po­red do­bre vo­lje ne­ma­ju na­či­na da je mo­der­ni­zu­ju.
– Svje­sni smo da je na­ša pi­ja­ca vo­ma ru­žna sli­ka gra­da. Mi smo bu­kval­no do­šli na go­to­vu šte­tu, jer kao što svi zna­ju po­red mi­li­on­ske blo­ka­de ra­ču­na, mo­ra­li smo pr­vo da kon­so­li­du­je­mo fi­nan­si­je. U ovoj go­di­ni iz op­štin­skih sred­sta­va si­gur­no ne­će­mo mo­ći da iz­dvo­ji­mo sred­stva za bi­lo ka­kvu re­kon­struk­ci­ju pi­ja­ce, što opet ne zna­či da in­ten­ziv­no ne tra­ži­mo in­ve­sti­to­re za taj po­sao – sa­op­šte­no je iz lo­kal­ne upra­ve.
Sa dru­ge stra­ne pi­jač­ni pro­dav­ci su raz­o­ča­ra­ni.
– Da li je mo­gu­će da u gra­du ko­ji se ko­ti­ra kao tu­ri­stič­ki ima­mo pi­ja­cu ko­ja je u go­rem sta­nju ne­go „bu­vljak“ u ne­kom za­se­o­ku? Ni­je nam ja­sno za­što dr­ža­va ne ura­di ne­što, jer iz Ko­la­ši­na uzi­ma­ju pa­re, ša­lju in­spek­ci­je, a ni­šta ne ula­žu. Zi­mi smo iz­lo­že­ni eks­trem­nim uslo­vi­ma jer bu­kval­no ra­di­mo na otvo­re­nom, a ove tra­fi­ki­ce ne­mo­gu­će je za­gri­ja­ti – ja­da­ju se pi­jač­ni pro­dav­ci ape­lu­ju­ći na dr­žav­ne or­ga­ne „da se ma­lo osvr­nu na Ko­la­šin”.
– Či­ni nam se da se dr­ža­va Ko­la­ši­nom di­či sa­mo kad je u pi­ta­nju ski-cen­tar, ali ne či­ni ski-cen­tar naš grad. In­ve­sti­ra­ju u iz­grad­nje no­vih sta­za, ho­te­la, vi­la ili če­ga već... a ne pi­ta­ju se gdje će ta go­spo­da da tr­gu­je, na ko­joj pi­ja­ci. Za­to, pred­la­že­mo da u sle­de­ćim re­kla­ma­ma Ko­la­ši­na, sni­me ka­dar pi­ja­ce ko­ja ne sa­mo da je u ka­ta­stro­fal­nom sta­nju, već sa­mo što se ni­je uru­ši­la. To tre­ba sni­mi­ti i uvr­sti­ti u re­kla­mu Ko­la­ši­na – po­ru­ču­ju pi­jač­ni pro­dav­ci.
Pod­sje­ća­mo, do­ku­men­ta­ci­ja oko re­ko­struk­ci­je pri­ja­ce ne­sta­la je iz Op­šti­ne. Ono što je po­zna­to jav­no­sti je to da je FORS Mon­te­ne­gro kroz pro­je­kat fi­nan­si­ran od stra­ne USA­ID-a re­kon­stru­i­sao dio pi­ja­ce za pro­da­ju mli­ječ­nih pro­iz­vo­da i ugra­đe­na je PVC bra­va­ri­ja na dva objek­ta. Re­kon­struk­ci­ja pot­por­nog zi­da iako pla­ni­ra­na ni­je ura­đe­na, bar ne ona­ko ka­ko je tre­ba­lo, a Op­šti­na je to pla­ti­la, od­no­sno umje­sto 25.000 eura iz­vo­đa­ču ra­do­va da­la je op­štin­sko ze­mlji­šte na atrak­tiv­noj lo­ka­ci­ji.
J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"