Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-01-08 BRISEL CRNOJ GORI POSTAVIO NOVA MJERILA ZA PREGOVARAČKA POGLAVLJA 29 I 32
Johanes Han Bolja carina uslov za EU
Dan - novi portal
Cr­na Go­ra tre­ba da usvo­ji za­ko­no­dav­stvo u obla­sti­ma ko­je zah­ti­je­va­ju da­lje uskla­đi­va­nje, pri­je sve­ga da uskla­di svo­je za­ko­no­dav­stvo po pi­ta­nju ca­rin­skog sta­tu­sa i tran­zi­ta, upra­vlja­nja ca­rin­skim ri­zi­ci­ma i bez­bjed­no­snim aspek­ti­ma, na­vo­di se u za­vr­šnim mje­ri­li­ma za po­gla­vlje 29 (ca­rin­ska uni­ja) u pre­go­vo­ri­ma Cr­ne Go­re i EU. Mje­ri­la za za­tva­ra­nje po­gla­vlja po­sta­vi­la je Evrop­ska ko­mi­si­ja. Ka­ko se is­ti­če, Cr­na Go­ra mo­ra da im­ple­men­ti­ra Pro­gram ovla­šće­nog pri­vred­nog su­bjek­ta (AEO), ko­ji se ti­če pra­va in­te­lek­tu­al­ne svo­ji­ne.
– Cr­na Go­ra tre­ba da do­sled­no i efi­ka­sno pri­mje­nju­je svo­je ca­rin­ske pro­pi­se u svim svo­jim ca­rin­skim is­po­sta­va­ma, na­ro­či­to u obla­sti­ma ob­ra­de de­kla­ra­ci­ja, po­ri­je­kla, po­jed­no­sta­vlje­nih pro­ce­du­ra, pra­va in­te­lek­tu­al­ne svo­ji­ne, se­lek­tiv­no­sti kon­tro­la i ana­li­ze ri­zi­ka (uklju­ču­ju­ći auto­mat­sku ana­li­zu ri­zi­ka pri­je do­la­ska/ot­pre­ma­nja ro­be u svim vi­do­vi­ma pre­vo­za) – na­vo­di se u tek­stu za­vr­šnih mje­ri­la, ko­je je obje­lo­da­ni­lo Mi­ni­star­stvo evrop­skih po­slo­va, či­ji je šef Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić.
Po­treb­no je, ka­ko se tvr­di, da Cr­na Go­ra ostva­ri do­vo­ljan na­pre­dak u raz­vo­ju svih neo­p­hod­nih me­đu­sob­no po­ve­za­nih in­for­ma­tič­kih si­ste­ma, po­seb­no si­ste­ma za upra­vlja­nje in­te­gri­sa­nom ta­ri­fom, si­ste­ma kon­tro­le iz­vo­za i si­ste­ma kon­tro­le uvo­za.
Za po­gla­vlje 32, ko­je se ti­če fi­nan­sij­ske kon­tro­le u EU, is­ti­če se da je neo­p­hod­no da Cr­na Go­ra spro­vo­di za­ko­no­dav­stvo u obla­sti unu­tra­šnjih fi­nan­sij­skih kon­tro­la u jav­nom sek­to­ru i osnov­ne po­li­ti­ke. Neo­p­hod­no je, ka­ko se na­vo­di, da osi­gu­ra­va ade­kvat­ne ad­mi­ni­stra­tiv­ne ka­pa­ci­te­te na cen­tral­nom i lo­kal­nom ni­vou, u fon­do­vi­ma so­ci­jal­ne si­gu­r­no­sti i dr­žav­nim pred­u­ze­ći­ma.
– Cr­na Go­ra obez­bje­đu­je efi­ka­snu ko­or­di­na­ci­ju ak­tiv­no­sti usmje­re­nih pro­tiv pre­va­ra ka­ko bi obez­bi­je­di­la is­pu­nje­nje bu­du­ćih oba­ve­za i pri­mje­ne od­red­bi re­gu­la­ti­ve 2185/96 u ve­zi s pru­ža­njem po­dr­ške in­spek­to­ri­ma Evrop­ske ko­mi­si­je, pri pro­vje­ra­ma na mje­stu i in­spek­ci­ja­ma ko­je iz­vr­ša­va Evrop­ska ko­mi­si­ja – na­ve­de­no je u tek­stu za­vr­šnih mje­ri­la.
Is­tak­nu­to je da Cr­na Go­ra obez­bje­đu­je bi­lans re­zul­ta­ta o sa­rad­nji s Evrop­skom ko­mi­si­jom o pri­ja­vlje­nim ne­pra­vil­no­sti­ma i slu­ča­je­vi­ma is­tra­ga ko­je se od­no­se na fon­do­ve EU.
– Cr­na Go­ra ra­ti­fi­ku­je i spro­vo­di Že­nev­sku me­đu­na­rod­nu kon­ven­ci­ju za su­zbi­ja­nje fal­si­fi­ko­va­nja va­lu­te iz 1929, uskla­đu­je svo­je za­ko­no­dav­stvo s prav­nom te­ko­vi­nom EU u obla­sti me­da­ljo­na i že­to­na slič­nih euro ko­va­ni­ca­ma i osi­gu­ra­va ade­kvat­ne ad­mi­ni­stra­tiv­ne ka­pa­ci­te­te cen­tra za teh­nič­ku ana­li­zu – na­vo­di se u tek­stu mje­ri­la. Komesar EU za pregovore o pridruživanju je Johanes Han.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"