Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika VRHOVNI SUD STAVIO TAČKU NA SLUČAJ KONTROVERZNOG ROŽAJSKOG BIZNISMENA
Kalić Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva
Dan - novi portal
Vr­hov­ni sud Cr­ne Go­re sta­vio je tač­ku na slu­čaj u ko­jem su Ro­ža­jac Sa­fet Ka­lić  i nje­go­va su­pru­ga Ami­na i brat Mer­su­din bi­li op­tu­že­ni za pra­nje nov­ca. Su­di­je Vr­hovnog su­da na če­lu sa pred­sjed­ni­com Ve­snom Me­de­ni­com od­ba­ci­le su kao neo­sno­van za­htjev za za­šti­tu za­ko­ni­to­sti ko­ji je ulo­ži­lo Vr­hov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo, pre­no­si TV Vi­je­sti.
Ka­li­ći su sa­da de­fi­ni­tiv­no oslo­bo­đe­ni svih op­tu­žbi, a dr­ža­va, od­no­sno gra­đa­ni, mo­ra­će da im pla­ti­ više­mi­li­on­sku od­šte­tu zbog  pri­tvo­ra ko­ji se is­po­sta­vio kao neo­sno­van i zbog za­pli­je­nje­ne imo­vi­ne.
Sa­fet, Mer­su­din i Ami­na Ka­lić pra­vo­sna­žno su oslo­bo­đe­ni u ju­lu 2016. go­di­ne. Oni su bi­li op­tu­že­ni za pra­nje 7,7 mi­li­o­na eura za­ra­đe­nih od šver­ca dro­ge. Na­kon iz­ri­ca­nja oslo­ba­đa­ju­će pre­su­de, Ka­li­ći­ma je vra­će­na mi­li­on­ska imo­vi­na u Ro­ža­ja­ma, Ul­ci­nju, Pod­go­ri­ci i na Sve­tom Ste­fa­nu, ko­ja je go­di­na­ma bi­la u blo­ka­di dok je tra­ja­lo su­đe­nje. Čla­no­vi po­ro­di­ce Ka­lić pod­ni­je­li su pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci za­htjev za van­sud­sko po­rav­na­nje Mi­ni­star­stvu prav­de Cr­ne Go­re, ka­ko bi na taj na­čin na­pla­ti­li go­di­ne su­đe­nja, pri­tvo­ra i dr­ža­nja pod ka­tan­cem nji­ho­ve imo­vi­ne. Iz­nos ko­ji tra­že ni­je pre­ci­zi­ran. U me­đu­vre­me­nu, sre­di­nom ju­la 2017. go­di­ne obje­lo­da­nje­no je da su Ka­li­ći pro­tiv dr­ža­ve pod­ni­je­li tri tu­žbe zbog šte­te ko­ja je na­sta­la na nji­ho­voj imo­vi­ni to­kom tra­ja­nja sud­skog po­stup­ka, od­no­sno kra­đe iz obje­ka­ta ko­ji su im bi­li pri­vre­me­no od­u­ze­ti. Vri­jed­nost spo­ro­va je od­re­đe­na na 20 hi­lja­da eura, ali stvar­na od­šte­ta u po­stup­ci­ma će se zna­ti na­kon što bu­du oba­vlje­na po­treb­na vje­šta­če­nja. 
– Rje­še­nje o su­đe­nju u od­su­stvu okri­vlje­nom Sa­fe­tu Ka­li­ću br. 120/132 od 25. 4. 2012. go­di­ne do­ni­je­to je na pred­log dr­žav­nog tu­ži­o­ca. Na glav­nom pre­tre­su od 23. 11. 2015. go­di­ne, ka­da je kon­sta­to­va­no da su is­pu­nje­ni uslo­vi za dr­ža­nje pre­tre­sa u od­su­stvu okri­vlje­nog Sa­fe­ta Ka­li­ća, a na osno­vu ra­ni­je do­ni­je­tog rje­še­nja o su­đe­nju u od­su­stvu, bio je pri­su­tan dr­žav­ni tu­ži­lac. Kod sve­ga na­pri­jed na­ve­de­nog ne­pri­hva­tlji­vi su na­vo­di iz pod­ni­je­tog za­htje­va da je okri­vlje­nom Sa­fe­tu Ka­li­ću su­đe­no u od­su­stvu bez pred­lo­ga i iz­ja­šnje­nja dr­žav­nog tu­ži­o­ca – pi­še u pre­su­di su­di­ja Vr­hov­nog su­da.M.V.P.


U Nje­mač­koj osu­đen na če­ti­ri go­di­ne

Ka­lić je osu­đen u Ahe­nu na če­ti­ri go­di­ne za­tvo­ra zbog sa­u­če­sni­štva u pro­iz­vod­nji i sta­vlja­nju u pro­met opoj­nih dro­ga.
Ka­lić je u pri­tvo­ru pro­veo pre­ko tri go­di­ne, na­kon što mu je odo­bren uslov­ni ot­pust, pa se oče­ku­je da će kra­jem ja­nu­a­ra sle­de­će go­di­ne bi­ti pu­šten na slo­bo­du. Ka­li­ću je u Nje­mač­koj su­đe­no u od­su­stvu i pre­su­da je do­ni­je­ta ra­ni­je. Ka­da je uhap­šen po­kre­nut je no­vi po­stu­pak u ko­jem je po­no­vo osu­đen.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"