Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija UPRAVA JAVNIH PRIHODA OPŠTINE BAR
Klikovac Naplatili šest miliona
Dan - novi portal
Upra­va lo­kal­nih jav­nih pri­ho­da u Ba­ru je po­rez na ne­po­kret­no­sti za fi­zič­ka i prav­na li­ca i za tu­ri­stič­ku tak­su u pro­šloj go­di­ni re­a­li­zo­va­la pre­ko 100 po­sto. U 2017. go­di­ni plan je pre­ma bu­dže­tu bio 5,7 mi­li­o­na za glav­ni sop­stve­ni pri­hod – po­rez na ne­po­kret­no­sti, dok je pred kraj go­di­ne, na 29. de­cem­bar, na­pla­ta iz­no­si­la šest mi­li­o­na eura.
Po­rez na ne­po­kret­no­sti se od 2003. go­di­ne na­pla­ću­je u op­šti­ni Bar. Te go­di­ne je na­pla­ta iz­no­si­la 400 hi­lja­da eura.
Di­rek­tor upra­ve lo­kal­nih jav­nih pri­ho­da De­jan Kli­ko­vac je ka­zao da su za ova­kvu na­pla­tu, po­red za­po­sle­nih, za­slu­žni i gra­đa­ni, re­zi­den­ti i ne­re­zi­den­ti, ko­ji iz go­di­ne u go­di­nu po­ka­zu­ju sve ve­ću po­re­sku di­sci­pli­nu.
– Rad na evi­den­ci­ji je kon­stant­no pri­su­tan, i či­ni mi se da smo i tu, po­red svih pro­ble­ma, na­pra­vi­li od­re­đe­ni po­mak. Po­re­ska in­spek­ci­ja ima oba­ve­zu da dje­lu­je ne­se­lek­tiv­no. Po­šta CG je ove go­di­ne od­ra­di­la do­bar po­sao sa do­sta­vom oba­vje­šte­nja o po­re­skom du­gu, a do­sta­va po­re­skih rje­še­nja go­di­šnjih mo­ra se još po­pra­vi­ti u na­red­nom pe­ri­o­du. Svi zna­te da je do­sta­va je­dan od glav­nih pro­ble­ma, jer je to po­če­tak sva­kog uprav­nog po­stup­ka. Lo­kal­ni par­la­ment je na ini­ci­ja­ti­vu SNP-a pri­hva­tio da se pre­i­spi­ta tr­ži­šna vri­jed­nost od 1.500 eura po kva­dra­tu, ko­ju je do­sta­vio MON­STAT, i po­zi­tiv­nim rje­še­njem gra­đa­ni ni­su mo­ra­li da pla­ća­ju 20 od­sto ve­ći po­rez u od­no­su na 2016. go­di­nu, što sam re­kao i na skup­šti­ni lo­kal­nog par­la­men­ta. Po­red to­ga, raz­vi­li smo me­ha­ni­zam ra­da da po­re­ski in­spek­tor po par­ce­li mo­že iden­ti­fi­ko­va­ti i na­ći objek­te ko­ji ne­ma­ju pra­vu adre­su. Evi­den­ci­ja je vr­lo bit­na, i na to­me tre­ba još vi­še ra­di­ti u na­red­nom pe­ri­o­du. Da­nas i teh­nič­ki mo­že­te mno­ge stva­ri ri­je­ši­ti, ta­ko da u na­red­nom pe­ri­o­du oče­ku­je­mo po­bolj­ša­nje po­sto­je­ćeg soft­ve­ra – ka­zao je Kli­ko­vac.
Oci­je­nio je da ažu­ri­ra­nje ba­ze po­da­ta­ka na osno­vu po­da­ta­ka Upra­ve za ne­kret­ni­ne pred­sta­vlja pro­blem, jer je pro­mi­je­njen pro­gram u ka­ta­stru i mo­ra se ra­di­ti na po­bolj­ša­nju tog di­je­la po­sla. Do­dao je i da se ra­di na ot­kri­va­nju no­vih po­re­skih ob­ve­zni­ka na te­re­nu ko­ji ni­su pri­ja­vi­li po­sto­ja­nje objek­ta po­re­skom or­ga­nu, a ima ih i ko­ji ni­su upi­sa­ni ni u ka­ta­star ne­po­kret­no­sti Op­šti­ne Bar.
D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"