Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija fleš
Dan - novi portal
Na­sta­vljen rast

Ci­je­ne naf­te na svjet­skim tr­ži­šti­ma u pr­voj sed­mi­ci ove go­di­ne po­ra­sle su vi­še od 1,5 od­sto, na­sta­vlja­ju­ći pro­šlo­go­di­šnji uz­la­zni trend. Na lon­don­skom tr­ži­štu ci­je­na ba­re­la pro­šle sed­mi­ce po­ra­sla je 1,5 od­sto, na 67,62 do­la­ra, dok je na ame­rič­kom tr­ži­štu ba­rel po­sku­pio 1,7 od­sto, na 61,45 do­la­ra. Ta­ko je na­sta­vljen uspon ci­je­na naf­te, na­kon što je pro­šle go­di­ne na lon­don­skom tr­ži­štu po­ra­sla oko 17 od­sto i do­sti­gla naj­vi­še vri­jed­no­sti u dvi­je i po go­di­ne, pre­no­si Si biz. Ana­li­ti­ča­ri ocje­nju­ju da je uspon ci­je­na naf­te po­sle­di­ca ve­li­kih hlad­no­ća u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma (SAD), ra­sta svjet­ske eko­no­mi­je i ne­mi­ra u Ira­nu.
– Hlad­no­ća u SAD i ge­o­po­li­tič­ki fak­tor vi­še su ne­go do­volj­na pot­po­ra ci­je­na­ma – na­veo je Oli­vi­jer Džej­kob iz sa­vje­to­dav­ne kom­pa­ni­je Pe­tro­ma­triks.D.M.


Pro­da­li 3.440 auto­mo­bi­la

Bri­tan­ska auto-kom­pa­ni­ja Me­kla­ren za­bi­lje­ži­la je naj­bo­lje pro­daj­ne re­zul­ta­te u svo­joj isto­ri­ji. Ta kom­pa­ni­ja je pro­šle go­di­ne pro­da­la 3.340 auto­mo­bi­la, što je ma­lo vi­še u od­no­su na 3.286 auto­mo­bi­la pro­da­tih 2016. go­di­ne. Naj­no­vi­ji mo­del „720S” je za šest mje­se­ci pro­da­van jed­na­ko kao i nje­gov pret­hod­nik za ci­je­lu 2016. go­di­nu, pre­no­si Bi­znis.ba. Me­kla­re­no­vo naj­ve­će tr­ži­šte i da­lje je Sje­ver­na Ame­ri­ka u ko­ju is­po­ru­ču­je 37 od­sto auto­mo­bi­la. Za ovu go­di­nu pla­ni­ra­ju da auto­mo­bi­li iz po­ro­di­ce „su­per se­ri­es” či­ne oko 50 od­sto pro­da­je. Me­kla­re­no­va po­nu­da će ra­sti, a do 2022. go­di­ne bi­će pred­sta­vlje­no 12 auto­mo­bi­la.D.M.


NTO NA SAJ­MU U MAN­HAJ­MU
Pro­mo­vi­šu po­nu­du

Cr­na Go­ra, kao ze­mlja part­ner, pr­vi put uče­stvu­je na spe­ci­ja­li­zo­va­nom saj­mu tu­ri­zma Re­i­se­Markt Rhein – Nec­kar – Pfalz, ko­ji se od pet­ka odr­ža­va u nje­mač­kom gra­du Man­haj­mu, sa­op­šte­no je iz Na­ci­o­nal­ne tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je (NTO). NTO po­nu­du pred­sta­vlja u sa­rad­nji sa Am­ba­sa­dom Cr­ne Go­re u Ber­li­nu i Cr­no­gor­skim tu­ri­stič­kim udru­že­njem (CTU).
– Bu­du­ći da je Cr­noj Go­ri pri­pa­la čast da bu­de ze­mlja part­ner ovo­go­di­šnjeg saj­ma, na otva­ra­nju je go­vo­rio am­ba­sa­dor Cr­ne Go­re u Nje­mač­koj Ran­ko Vu­ja­čić – pi­še u sa­op­šte­nju NTO.
Is­ta­kli su da sa­jam pred­sta­vlja od­lič­nu pri­li­ku za pro­mo­ci­ju, us­po­sta­vlja­nje kon­ta­ka­ta i ostva­ri­va­nje sa­rad­nje u ci­lju pri­vla­če­nja ve­ćeg bro­ja tu­ri­sta sa nje­mač­kog tr­ži­šta. Osim pred­sta­vlja­nja na štan­du, ka­ko su na­ve­li, Cr­na Go­ra će se do­dat­no pro­mo­vi­sa­ti kroz pre­zen­ta­ci­je po­nu­de sa ak­cen­tom na ak­tiv­ni tu­ri­zam na glav­noj sa­jam­skoj bi­ni, i kroz broj­ne in­ter­vjue za nje­mač­ke me­di­je.
Kao po­seb­na pred­nost za po­ve­zi­va­nje sa ovim tr­ži­štem is­tak­nu­ta je di­rekt­na avio-li­ni­ja Mon­te­ne­gro­er­laj­nza od Pod­go­ri­ce do Frank­fur­ta, ko­ji je 86 ki­lo­me­ta­ra uda­ljen od Man­haj­ma.
Sa­jam u Man­haj­mu je spe­ci­ja­li­zo­van za ak­tiv­ni tu­ri­zam i kam­po­va­nje, ko­ji oku­plja vi­še od 100 nje­mač­kih i me­đu­na­rod­nih iz­la­ga­ča i pre­ko de­set hi­lja­da po­sje­ti­la­ca.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"