Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija IZ EPCG TVRDE DA VASILIJE MILIČKOVIĆ NANOSI ŠTETU TOM PREDUZEĆU
Prijava zbog odluke koja nije donijeta
Dan - novi portal
Po­vo­dom kri­vič­ne pri­ja­ve ma­log ak­ci­o­na­ra Elek­tro­pri­vre­de Va­si­li­ja Mi­lič­ko­vi­ća i na­vo­da u tek­stu pri­ja­ve, re­a­go­va­li su iz ener­get­ske kom­pa­ni­je na­vo­de­ći da je on iz­nio ne­tač­ne in­for­ma­ci­je. Mi­lič­ko­vić je, ka­ko su ka­za­li, pod­nio pri­ja­vu VDT-u zbog od­lu­ke o ku­po­vi­ni uglja iz Rud­ni­ka uglja, iako od­lu­ka još ni­je ni do­ne­se­na.
– Ka­ko je i sam Mi­lič­ko­vić upo­znat, jer je pri­su­stvo­vao skup­šti­ni ak­ci­o­na­ra, to­kom sjed­ni­ce 30. de­cem­bra me­nadž­ment kom­pa­ni­je pro­sli­je­dio je od­bo­ru di­rek­to­ra in­for­ma­ci­ju, ka­ko bi se za­ka­za­la sjed­ni­ca skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra na ko­joj bi se raz­ma­trao na­crt ugo­vo­ra i do­ni­je­la od­lu­ka. Sjed­ni­ca je za­ka­za­na za 31. ja­nu­ar, a Mi­lič­ko­vić i osta­li ma­li ak­ci­o­na­ri mo­ći će da raz­ma­tra­ju i iz­ne­su lič­ni stav po tom pi­ta­nju. Da­kle, ni­je iz­vr­še­no bi­lo ko­je kri­vič­no dje­lo, ni­ti bi­lo ko­ja pro­tiv­prav­na ili sum­nji­va rad­nja – pi­še u re­a­go­va­nju EPCG, ko­ja je u ve­ćin­skom dr­žav­nom vla­sni­štvu.
Mi­lič­ko­vić, ka­ko su na­ve­li, pod­no­si kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv li­ca ko­ja ni­je­su ni­ti odo­bri­la, ni­ti pot­pi­sa­la ugo­vor, ni­ti je to u nji­ho­voj nad­le­žno­sti, već je na­crt od­lu­ke upu­ćen na raz­ma­tra­nje skup­šti­ni ak­ci­o­na­ra, či­ji je član i Mi­lič­ko­vić.
– Mi­lič­ko­vić na­vo­di da pod­no­si kri­vič­ni pri­ja­vu zbog neo­bja­vlji­va­nja jav­nog ten­de­ra za na­bav­ku uglja od RUP-a. Oči­gled­no je da Mi­lič­ko­vić ne že­li da uka­že na pre­ci­zne od­red­be (ne po­zna­je) Za­ko­na o jav­nim na­bav­kam, a kao du­go­go­di­šnji ma­li ak­ci­o­nar EPCG tre­ba­lo bi da bu­de i upo­znat sa prav­nom re­gu­la­ti­vom i či­nje­ni­com da na­bav­ka uglja eks­pli­cit­no pred­sta­vlja iz­u­ze­tak od pri­mje­ne ovog za­ko­na, što je bi­la prak­sa i ra­ni­je – na­ve­li su iz EPCG.
Uka­za­li su i da je Mi­lič­ko­vić sa­op­štio da bi ku­po­vi­na uglja od 24 eura po to­ni pred­sta­vlja­la šte­tu za EPCG, iako je ona naj­ni­ža od svih do­sa­da­šnjih u po­sled­njih de­set go­di­na, čak ma­nja i od re­gu­li­sa­ne ci­je­ne od stra­ne RAE.
– Mi­lič­ko­vić ova­kvom vr­stom pri­ja­ve i ne­i­sti­ni­tim na­vo­di­ma mo­že bi­ti upra­vo in­te­re­san­tan nad­le­žnom dr­žav­nom tu­ži­o­cu u smi­slu iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la zbog la­žnog pri­ja­vlji­va­nja iz čla­na kri­vič­nog za­ko­ni­ka – za­klju­či­li su iz EPCG.
Is­ta­kli su i da na­vo­di Mi­lič­ko­vi­ća na­ru­ša­va­ju ugled kom­pa­ni­je i ak­ci­o­na­ra.
– Ne­po­zna­va­nje po­slov­ne prak­se kom­pa­ni­je, prav­ne nor­ma­ti­ve, lič­na pro­mo­ci­ja ali i po­ku­šaj iza­zi­va­nja pa­žnje u smi­slu svo­je po­li­tič­ke ka­ri­je­re, ne oprav­da­va Mi­lič­ko­vi­ća da sa­op­šta­va ova­kve ma­ni­pu­la­tiv­ne i ne­tač­ne in­for­ma­ci­je – ka­za­li su iz EPCG, u ko­joj je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Đo­ko Kri­vo­ka­pić.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"