Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-01-08 ČLAN POKRETA ZA NEUTRALNOST NIKOLA GRDINIĆ O NOVIM VLADINIM NAMETIMA
Grdinić Digli PDV da vrate stare dugove Novi nameti koristiće isključivo za vraćanje starih dugova i stvaranje preduslova za novo zaduživanje kod Međunarodnog monetarnog fonda – istakao je Grdinić
Dan - novi portal
Po­ve­ća­nje PDV-a auto­mat­ski će uzro­ko­va­ti rast ci­je­na svih pro­iz­vo­da i uslu­ga, a upr­kos to­me što je sto­pa PDV-a ko­ja se pri­mje­nju­je na osnov­ne ži­vot­ne na­mir­ni­ce osta­la ne­pro­mi­je­nje­na, vr­lo je vje­ro­vat­no da će i ci­je­na tih pro­iz­vo­da ra­sti zbog po­ve­ća­nja tro­ško­va pro­iz­vod­nje i nji­ho­ve do­sta­ve, oci­je­nio je član Po­kre­ta za ne­u­tral­nost Ni­ko­la Gr­di­nić.
– Pro­stom lo­gi­kom se da za­klju­či­ti da je ne­mo­gu­će oču­va­ti stan­dard gra­đa­na ako ne­će bi­ti po­ve­ća­nja za­ra­da, a tro­ško­vi ži­vo­ta će po­če­ti da ra­stu. No­vi vla­di­ni na­me­ti ko­ri­sti­će is­klju­či­vo za vra­ća­nje sta­rih du­go­va i za stva­ra­nje pred­u­slo­va za no­vo za­du­ži­va­nje kod Me­đu­na­rod­nog mo­ne­tar­nog fon­da (MMF). To ja­sno po­ka­zu­je da iza no­vog po­ve­ća­nja po­re­za i ak­ci­za ne sto­ji ni­ka­kav „vi­ši cilj” ko­ji bi u bu­duć­no­sti mo­gao da omo­gu­ći ma­kar stva­ra­nje no­vih rad­nih mje­sta, što bi bio pred­u­slov za opo­ra­vak eko­no­mi­je i to­tal­no eli­mi­ni­sa­nje jav­nog du­ga – is­ta­kao je Gr­di­nić.
On je pod­sje­tio da je mi­ni­star fi­nan­si­ja Dar­ko Ra­du­no­vić na zva­nič­noj pre­zen­ta­ci­ji mje­ra fi­skal­ne stra­te­gi­je do 2020. go­di­ne iz­ja­vio da no­ve mje­re vla­di­nih ti­je­la ne­će do­dat­no ugro­zi­ti naj­si­ro­ma­šni­je dje­lo­ve sta­nov­ni­štva, te da se pred­lo­že­nim bu­dže­tom te­ži­lo mak­si­mal­nom oču­va­nju stan­dar­da za­po­sle­nih, od­no­sno ukup­nog sta­nov­ni­štva, i da će dug za dvi­je go­di­ne bi­ti sma­njen na 67 od­sto bru­to do­ma­ćeg pro­zvo­da (BDP).
– Stra­te­gi­ja cr­no­gor­ske vla­de bi ko­mot­no mo­gla da se na­zo­ve stra­te­gi­jom pli­va­nja u du­go­vi­ma, a pe­ri­od pred na­ma će po­ka­za­ti da ta iz­ja­va pred­sta­vlja sa­mo za­va­ra­va­nje jav­no­sti. Pri­vred­ni­ci ko­ji re­dov­no iz­mi­ru­ju oba­ve­ze pre­ma dr­ža­vi pr­vi će bi­ti na uda­ru jer će no­va po­sku­plje­nja di­rekt­no uti­ca­ti na sma­nje­nje nji­ho­vog pro­fi­ta uko­li­ko ne po­dig­nu ci­je­ne sra­zmjer­no po­ve­ća­nju tro­ško­va – oci­je­nio je Gr­di­nić.
Ka­ko je do­dao, po­što je 2018. go­di­na pred­sjed­nič­kih i ni­za lo­kal­nih iz­bo­ra, a mo­gu­će i van­red­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra, vla­di­ne mje­re će slu­ži­ti i za kon­tro­lu bi­rač­kog ti­je­la jer će so­ci­jal­no naj­u­gro­že­ni­je ka­te­go­ri­je po­no­vo bi­ti si­gur­ni gla­sa­či či­ji će gla­so­vi mo­ći da se ku­pu­ju za si­tan no­vac, obez­bi­je­đen iz cr­nih fon­do­va.
A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"