Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-01-06 MILOŠ KONATAR SMATRA DA VLADA NEMA SNAGE DA SE SUOČI SA EKONOMSKIM PROBLEMIMA
Konatar Ako je sve sjajno, zašto dižete PDV
Dan - novi portal
Po­ve­ća­njem po­re­za na do­da­tu vri­jed­nost (PDV) i ak­ci­za Vla­da je po­ka­za­la da ne­ma sna­ge da se su­o­či sa pro­ble­mi­ma u ko­ji­ma se na­la­zi eko­no­mi­ja Cr­ne Go­re, sa­mim tim ni da po­kre­ne neo­p­hod­ne re­for­me, oci­je­nio je pot­pred­sjed­nik GP URA Mi­loš Ko­na­tar.
– Po ko zna ko­ji put u po­sled­njih 27 go­di­na Vla­da DPS-a i sa­te­li­ta je od­lu­či­la da pro­ble­me gu­ra pod te­pih, stva­ra­ju­ći iz­mi­šlje­nu sli­ku u ko­joj Cr­nom Go­rom te­ku med i mli­je­ko, dok na­ša dr­ža­va sva­kim da­nom bi­va sve za­du­že­ni­ja, a eko­no­mi­ja sve sla­bi­ja i ma­nje kon­ku­rent­na. Po pra­vi­lu, ovu kao i sve pret­hod­ne za­blu­de pla­ća­ju gra­đa­ni Cr­ne Go­re – na­veo je Ko­na­tar u sa­op­šte­nju.
Pod­sje­tio je da je Vla­da 2013. go­di­ne, ka­da je pred­lo­ži­la po­ve­ća­nje PDV-a sa 17 na 19 od­sto, to obra­zlo­ži­la kao pri­vre­me­nu mje­ru ko­ju će po­vu­ći čim se si­tu­a­ci­ja po­pra­vi.
– Da­nas u Vla­di ka­žu da je eko­nom­ska si­tu­a­ci­ja ni­kad bo­lja. Svi pa­ra­me­tri ra­stu, opet smo svjet­ski pr­va­ci u re­gi­o­nu, li­de­ri za­pad­nog Bal­ka­na, ali umje­sto sma­nje­nja po­re­za, gra­đa­ni­ma je ser­vi­ra­na još jed­na pri­vre­me­na mje­ra – po­ve­ća­nje ak­ci­za i PDV-a sa 19 na 21 od­sto. Kon­tra­dik­tor­no zar ne? Ako se eko­no­mi­ja opo­ra­vlja i ra­ste, što svi že­li­mo, zar ne bi bi­lo lo­gič­no da se po­re­ske sto­pe sma­nju­ju i da se omo­gu­ća­va do­dat­ni za­mah pri­vre­di i po­ve­ća­nje po­tro­šnje gra­đa­ni­ma? Ako je sve ta­ko sjaj­no kao što ka­že­te, zbog če­ga ste po­ve­ća­li PDV i ak­ci­ze – pi­tao je Ko­na­tar.
Is­ta­kao je da Vla­da do­bro zna da je „ne­što tru­lo u dr­ža­vi Dan­skoj”, te da je po­ve­ća­nje op­šte sto­pe PDV-a kraj­nja mje­ra u fi­skal­noj po­li­ti­ci i da zna­či da je do­šla vo­da do po­da.
– Za­i­sta bih iskre­no vo­lio da je isti­na na stra­ni Vla­de, da eko­no­mi­ja cvje­ta, da ra­ste ži­vot­ni stan­dard i kva­li­tet ži­vo­ta. Vo­lio bih da je ne­za­po­sle­nost na re­kord­no ni­skom ni­vou, ali stvar­nost na sva­kom ko­ra­ku po­bi­ja nji­ho­ve te­ze, sa­mo što uhlje­blje­ni funk­ci­o­ne­ri Vla­de to ne vi­de iz svo­jih slu­žbe­nih li­mu­zi­na sa za­tam­nje­nim sta­kli­ma. Odav­no, vi go­spo­do, ne vi­di­te obič­nog gra­đa­ni­na, ko­ji sa­mo tra­ži da ra­di i da do­stoj­no ži­vi od svog ra­da. Zbog sve­ga što ste ra­di­li i zbog to­ga što ne že­li­mo da gra­đa­ni i da­lje pla­ća­ju va­šu po­gub­nu eko­nom­sku po­li­ti­ku Gra­đan­ski po­kret URA je po­nu­dio svoj pro­gram neo­p­hod­nih eko­nom­skih re­for­mi, iz­me­đu osta­log i do­no­še­nje mo­ra­to­ri­ju­ma na da­lje za­du­ži­va­nje dr­ža­ve za te­ku­ću po­tro­šnju i za­u­sta­vlja­nje po­gub­nog ra­sta jav­nog du­ga – ka­zao je Ko­na­tar.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"