Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-22 ANDRIJANA KADIJA IZABRANA ZA GENERALNOG DIREKTORA RTCG
Kadija Novinarski, a ne politički standardi Andrijana Kadija dobila je podršku pet članova Savjeta u trećem krugu glasanja, dok je Radojka Rutović imala četiri glasa Iznenađena sam izborom jer se spekulisalo da su u igri već sigurni igrači, a jedino što mogu da obećam jeste da ću dati sve od sebe, poručila je Kadija za „Dan“
Dan - novi portal
No­va ge­ne­ral­na di­rek­to­ri­ca Ra­dio-te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re (RTCG) An­dri­ja­na Ka­di­ja ka­za­la je ju­če u iz­ja­vi za „Dan“ da je iz­ne­na­đe­na iz­bo­rom i po­ru­či­la da je­di­no mo­že obe­ća­ti da će se tru­di­ti i da­ti sve od se­be i da će ra­di­ti po no­vi­nar­skim stan­dar­di­ma. Sa­vjet Ra­dio-te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re (RTCG) iza­brao je ju­če, u tre­ćem kru­gu gla­sa­nja, An­dri­ja­nu Ka­di­ju za no­vog ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra te me­dij­ske ku­će. Ka­di­ja je do­bi­la pet gla­so­va, dok je njen pro­tiv­kan­di­dat Ra­doj­ka Ru­to­vić ima­la če­ti­ri gla­sa po­dr­ške.
– Iz­ne­na­đe­na sam iz­bo­rom jer se spe­ku­li­sa­lo da su u igri već si­gur­ni igra­či. Kod me­ne tre­nut­no pre­o­vla­da­va je­dan stra­šan osje­ćaj od­go­vor­no­sti i pi­tam se da li ću mo­ći da ostva­rim sva oče­ki­va­nja lju­di od me­ne, bi­lo jav­no­sti, za­po­sle­nih, bi­lo Sa­vje­ta – ka­za­la je Ka­di­ja.
Ka­di­ja je za­hva­li­la Sa­vje­tu što je pre­po­znao da ona mo­že da vo­di jav­ni ser­vis u na­red­ne če­ti­ri go­di­ne.
– Tru­di­ću se da to ra­dim naj­bo­lje što znam i mo­gu. Da li će to bi­ti naj­bo­lje, vi­dje­će­mo. Ja ću se tru­di­ti da to bu­de po no­vi­nar­skim stan­dar­di­ma. Je­di­no što mo­gu da obe­ćam je­ste da ću se tru­di­ti i da ću da­ti sve od se­be – po­ru­či­la je ona.
Ka­di­ja je ka­za­la da će se u svom man­da­tu tru­di­ti da jav­ni ser­vis po­nu­di efekt­ni­ji i pri­jem­či­vi­ji sa­dr­žaj za gle­da­o­ce.
– Mi sa­da ima­mo sve sa­dr­ža­je ko­je tre­ba da ima jav­ni ser­vis, ali će­mo u na­red­nom pe­ri­o­du po­ku­ša­ti da uob­li­či­mo sve te emi­si­je, da ih ob­li­ku­je­mo, bo­lje upa­ku­je­mo. Mi smo već po­sti­gli da uvi­jek ima­mo naj­ma­nje dvi­je stra­ne. Po­sti­gli smo sa­dr­žaj, ali sa­da ra­di­mo da taj pro­gram bu­de efekt­ni­ji, efi­ka­sni­ji, kra­ći, a pri­jem­či­vi­ji za gle­da­o­ce – ob­ja­sni­la je ona.
Naj­ve­ću po­dr­šku u pr­vom kru­gu ima­la je biv­ša di­rek­to­ri­ca Te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re (TVCG) Ra­doj­ka Ru­to­vić, ko­ja je do­bi­la če­ti­ri gla­sa. U pr­vom kru­gu gla­sa­nja Ka­di­ja je do­bi­la tri gla­sa, a po je­dan su do­bi­li sport­ski ured­nik u RTCG Đor­đi­je Ku­stu­dić i v.d. di­rek­to­ra In­sti­tu­ta za me­di­je Vla­dan Mi­ću­no­vić.
Ka­ko ni­je­dan kan­di­dat ni­je imao pet po­treb­nih gla­so­va za iz­bor, ušlo se u dru­gi krug gla­sa­nja, gdje se gla­sa­lo za dva kan­di­da­ta ko­ji su ima­li naj­vi­še gla­so­va u pr­vom kru­gu – Ru­to­vić i Ka­di­ju. U tom kru­gu iz­bo­ra, Ru­to­vić i Ka­di­ja do­bi­le su po če­ti­ri gla­sa čla­no­va Sa­vje­ta, dok je je­dan li­stić bio ne­va­že­ći. Tre­ći krug od­lu­čio je no­vog ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra RTCG.
Na­kon iz­bo­ra ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra, pred­sjed­nik Sa­vje­ta RTCG Vla­di­mir Pa­vi­će­vić po­že­lio je uspjeh Ka­di­ji u bu­du­ćem ra­du i za­hva­lio svim kan­di­da­ti­ma ko­ji su se pri­ja­vi­li na kon­kurs.
– Na­dam se da smo iza­bra­li do­brog kan­di­da­ta. Sa­vjet će vr­lo ak­tiv­no pra­ti­ti rad RTCG i da­ti svoj pu­ni do­pri­nos ka­ko bi jav­ni ser­vis is­pu­nio oče­ki­va­nja gra­đa­na – po­ru­čio je Pa­vi­će­vić.
On je ka­zao da se na­da da će Ka­di­ja ci­je­ni­ti ide­je i pro­gra­me svih kan­di­da­ta ko­ji su se pri­ja­vi­li na kon­kurs.
Po­red Ka­di­je, Ru­to­vić, Ku­stu­di­ća i Mi­ću­no­vi­ća, na kon­kurs za ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra RTCG kon­ku­ri­sa­li su i Dra­gan Cvi­jo­vić, Du­brav­ka Pe­ro­vić, Ve­li­zar Sre­da­no­vić, Dra­go­ljub Ša­ro­vić, Ča­slav Vu­jo­tić, Zve­zdan Vu­ka­no­vić i Go­ran Se­ku­lo­vić.
Ge­ne­ral­ni di­rek­tor bi­ra se na pe­ri­od od če­ti­ri go­di­ne.
A.O.


Pre­ki­nu­to v.d. sta­nje

An­dri­ja­na Ka­di­ja je u pret­hod­nom pe­ri­du oba­vlja­la funk­ci­ju v.d. ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra RTCG. Ona je na tu funk­ci­ju do­šla kra­jem no­vem­bra pro­šle go­di­ne ka­da je Sa­vjet RTCG smi­je­nio do­ta­da­šnjeg čel­ni­ka jav­nog ser­vi­sa Ra­da Voj­vo­di­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"