Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo NOVI INCIDENT NA PRUZI, OTKAZANO OSAM LINIJA Voz iskočio iz šina Zbog neispravnosti trenutno ne saobraća nijedan novi, tzv. „španski“ voz
Dan - novi portal
Put­nič­ki voz is­ko­čio je ju­če uju­tru iz ši­na na De­pou Že­lje­znič­ke sta­ni­ce u Pod­go­ri­ci, ali i tom mo­men­tu ni­je bi­lo put­ni­ka u nje­mu i ni­ko ni­je po­vri­je­đen. In­ci­den­ti na cr­no­gor­skom pru­ga­ma sve su če­šći po­sled­njih ne­dje­lja, a tre­nut­no je ot­ka­za­no čak osam vo­zo­va zbog ne­is­prav­no­sti.
Pred­sjed­nik NVO Cen­tar za že­lje­znič­ka is­tra­ži­va­nja Mi­li­sav Dra­go­je­vić tvr­di da je voz, zbog „oči­gled­no ljud­skog fak­to­ra“, is­ko­čio iz ši­na na skret­ni­ci u De­pou Pod­go­ri­ca.
– Oči­gled­no je uzrok ljud­ski fak­tor. Ve­li­ki je pro­blem di­ći voz na ši­ne, jer ta­ko­zva­ni re­zer­vni voz ni­je u funk­ci­ji od 1. ja­nu­a­ra, zbog od­la­ska struč­nih rad­ni­ka u pen­zi­ju, a ni­ko od dru­šta­va na že­lje­zni­ci ni­je pre­u­zeo or­ga­ni­za­ci­ju po­moć­nog vo­za ko­ji se ko­ri­sti za ot­kla­nja­nje po­sle­di­ca van­red­nih do­ga­đa­ja, kao što je i ovaj ko­ji se ju­če uju­tru de­sio – ka­zao je Dra­go­je­vić.
On is­ti­če da su usled in­ci­den­ta ot­ka­za­na tri vo­za na re­la­ci­ji Pod­go­ri­ca – Bi­je­lo Po­lje, dok vo­zo­vi na re­la­ci­ji Bar–Pod­go­ri­ca–Nik­šić sa­o­bra­ća­ju sa ve­li­kim za­ka­šnje­njem.
– Voz 7100 ko­ji je tre­ba­lo po re­du vo­žnje da kre­ne iz Pod­go­ri­ce za Nik­šić u 7.45 sa­ti, kre­nuo je u 9.29 mi­nu­ta. U Pod­go­ri­ci je če­kao 20 mi­nu­ta na po­moć­ni­ka ma­ši­no­vo­đe. Sve ovo ne bi bi­lo to­li­ko va­žno da ni­je­su đa­ci osnov­ne ško­le u sta­ja­li­štu Lju­to­tuk če­ka­li na taj voz, jer je tre­ba­lo da idu za Nik­šić na eks­kur­zi­ju i umje­sto da uđu u voz u 8.06 sa­ti, oni su če­ka­li do 10 ča­so­va. Ovo je ne­do­pu­sti­vo i ve­li­ka je sra­mo­ta za ŽPCG – upo­zo­rio je on.
Dra­go­je­vić je is­ta­kao da ni­je is­pra­van ni­je­dan no­vi „špan­ski“ voz, iako se ko­ri­ste za pre­voz put­ni­ka u lo­kal­nom sa­o­bra­ća­ju.
– Iz­vr­šni di­rek­tor je na slu­žbe­nom pu­tu u Lju­blja­ni, na iz­ra­di re­da vo­žnje. Kraj­nje je vri­je­me da ne­ko sa ve­li­kom me­tlom uđe u ŽPCG i oči­sti ha­os, pr­ljav­šti­nu, ko­ji je ak­tu­e­lan već du­ži vre­men­ski pe­ri­od u na­šoj fir­mi – na­vo­di Dra­go­je­vić.
Iz ŽPCG su ka­za­li da se u vo­zu ko­ji je is­kli­znuo na­la­zio sa­mo ma­ši­no­vo­đa ko­ji je na­mje­ra­vao da par­ki­ra gar­ni­tu­ru na­kon za­vr­še­nog rad­nog da­na ka­ko bi bi­la sprem­na za ju­tar­nji voz pre­ma Ba­ru.
– Gar­ni­tu­ra je is­ko­či­la sa­mo jed­nim po­sto­ljem i ma­ši­no­vo­đa je od­mah za­u­sta­vio gar­ni­tu­ru. Uzrok iska­ka­nja je pro­ši­re­nje ko­lo­sje­ka na skret­ni­ci i oprav­ka skret­ni­ce je u to­ku. Ni­ko ni­je po­vri­je­đen. Gar­ni­tu­ra je to­kom da­na vra­će­na na ko­lo­sjek i na­kon pre­gle­da od stra­ne struč­nih li­ca ista će bi­ti u sa­o­bra­ća­ju – sa­op­šti­li su iz ŽPCG.
Uka­za­li su da je do sa­da ot­ka­za­no osam vo­zo­va – tri iz­me­đu Pod­go­ri­ce i Bi­je­log Po­lja, če­ti­ri iz­me­đu Pod­go­ri­ce i Nik­ši­ća i je­dan iz­me­đu Pod­go­ri­ce i Ba­ra.
– Špan­ski vo­zo­vi ne sa­o­bra­ća­ju tre­nut­no usled oprav­ke na­kon van­red­nih do­ga­đa­ja i usko­ro oče­ku­je­mo da bu­du svi u sa­o­bra­ća­ju re­dov­no – us­tvr­di­li su iz ŽPCG.
Do­da­ju da su tre­nut­no is­prav­na dva vo­za ko­ja sa­o­bra­ća­ju na re­la­ci­ji Bar–Pod­go­ri­ca i Pod­go­ri­ca–Nik­šić kao i dva na re­la­ci­ji Bar–Bi­je­lo Po­lje.
– To­kom po­po­dne­va oče­ku­je­mo da će bi­ti po­pra­vljen još je­dan mo­tor­ni voz, či­me bi se ste­kli uslo­vi za re­do­van sa­o­bra­ćaj svih pla­ni­ra­nih vo­zo­va – ka­za­li su ju­če „Da­nu“ iz ŽPCG.
A.O.


Pro­ble­mi sve če­šći

Po­sled­njih ne­ko­li­ko ne­dje­lja uobi­čaje­ni su in­ci­den­ti na cr­no­gor­skim pru­ga­ma. Po­red sva­ko­dnev­nih ka­šnje­nja, vo­zo­vi se če­sto kva­re u to­ku vo­žnje. Pri­je dva da­na do­šlo je i do in­ci­den­ta na pru­žnom pre­la­zu Bu­rum u Spu­žu, ka­da je voz na­i­šao na te­ret­ni kom­bi.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"