Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-22 ZAKONODAVNI ODBOR PODRŽAO IZMJENE ZAKONA O ZARADAMA U JAVNOM SEKTORU Podržali smanjenje plata
Dan - novi portal
Za­ko­no­dav­ni od­bor Skup­šti­ne Cr­ne Go­re po­dr­žao je iz­mje­ne Za­ko­na o za­ra­da­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru, ko­ji­ma se uvo­di no­vi po­rez od je­dan od­sto na sve za­ra­de iz­nad 300 eura. Pre­ma pro­cje­na­ma Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja, na taj na­čin će se ušte­dje­ti oko 2,8 mi­li­o­na eura.
Uvo­đe­njem po­re­za od je­dan od­sto Vla­da je od­u­sta­la od ra­ni­jeg pred­lo­ga da se za­mr­zne ob­ra­čun mi­nu­log ra­da. Pla­te će se za je­dan od­sto sma­nji­va­ti do 31. de­cem­bra na­red­ne go­di­ne.
– Za­ko­nom o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o za­ra­da­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru, ko­ji je Skup­šti­na usvo­ji­la 31. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, pro­pi­sa­no je sma­nje­nje iz­da­ta­ka po osno­vu do­da­ta­ka na osnov­nu za­ra­da, u di­je­lu ko­ji se od­no­si na do­da­tak po osno­vu go­di­na rad­nog sta­ža (mi­nu­li rad). Sin­di­ka­ti su ini­ci­ra­li pre­go­vo­re ko­ji bi ima­li za re­zul­tat iz­mje­nu na­ve­de­ne od­red­be u ci­lju za­dr­ža­va­nja mi­nu­log ra­da za­po­sle­nog, uz pre­po­ru­ku da se pred­lo­ži nor­ma ko­ja će za re­zul­tat ima­ti ušte­du sred­sta­va, pred­lo­žen Sa­na­ci­o­nim pla­nom, i pla­ni­ra­nim sred­stvi­ma Za­ko­nom o bu­dže­tu za 2017. go­di­nu. Ima­ju­ći u vi­du za­po­če­ti so­ci­jal­ni di­ja­log sa pred­stav­ni­ci­ma sin­di­ka­ta, pred­lo­že­ne su iz­mje­ne nor­me u ci­lju sma­nje­nja za­ra­de za­po­sle­nom za je­dan od­sto, či­ji ko­e­fi­ci­jent pre­la­zi 4,10. Uslov je da se uma­nje­na sred­stva vra­te za­po­sle­nom u 2019. i 2020. go­di­ni – na­vo­di se u obra­zlo­že­nju za­ko­na.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"