Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Ja­čaj­mo svi­jest
Za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da po­zvao je sve dru­štve­ne ak­te­re, kao i gra­đa­ne, da u okvi­ru svo­jih dje­lo­va­nja i po­na­ša­nja sva­kog da­na do­pri­no­se po­di­za­nju svi­je­sti o jed­na­ko­sti lju­di. Me­đu­na­rod­ni dan bor­be pro­tiv ra­sne dis­kri­mi­na­ci­je obi­lje­žen je ju­če.
Za­štit­nik uka­zu­je da bo­gat­stvom tre­ba sma­tra­ti upra­vo či­nje­ni­cu da na ta­ko ma­lom pro­sto­ru kao što je Cr­na Go­ra, i po­red tra­gič­nih na­sle­đa pro­šlo­sti i dru­štve­nih pre­vi­ra­nja, vje­ko­vi­ma op­sta­je uvje­re­nje da je sna­ga u su­ži­vo­tu i jed­na­ko­sti za­sno­va­noj na do­sto­jan­stvu.
– Na­ša stvar­nost opo­mi­nje da su pod pri­ti­skom kon­fli­ka­ta na bli­žim i da­ljim de­sti­na­ci­ja­ma svo­je mje­sto pod sun­cem u Cr­noj Go­ri za­tra­ži­li i da­lje tra­že ne­volj­ni­ci upra­vo zbog ta­kvih okol­no­sti i svo­jih lič­nih ka­rak­te­ri­sti­ka – po­ru­ču­je om­bud­sman Šuć­ko Ba­ko­vić.
M.S.

Ob­i­šao Za­vod
Mi­ni­star ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Ke­mal Pu­ri­šić upo­znao se ju­če sa ak­tiv­no­sti­ma Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje ko­je se od­no­se na po­ve­ća­nje za­po­šlji­vo­sti. Mi­ni­star se to­kom rad­ne po­sje­te Za­vo­du in­te­re­so­vao i za ak­tiv­no­sti u ve­zi sa obu­kom rad­ne sna­ge za pred­sto­je­će se­zon­ske po­slo­ve kroz ak­tiv­ne mje­re za­po­šlja­va­nja.
Po­red na­ve­de­nih ak­tiv­no­sti di­rek­to­ri­ca Vu­ki­ca Je­lić je is­ta­kla uspje­šnu sa­rad­nju Za­vo­da i mi­ni­star­stva, po­seb­no u ci­lju sma­nje­nja bro­ja za­po­sle­nih u di­je­lu si­ve eko­no­mi­je, kao i efi­ka­sno spro­vo­đe­nje pro­je­ka­ta kroz Ipa pro­gram.
M.S.

Raz­ma­tra­ju iz­vje­štaj
Sa­vjet Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) na 42. sjed­ni­ci, ko­ja je za­ka­za­na za 24. mart, raz­ma­tra­će iz­vje­štaj o ra­du te in­sti­tu­ci­je za 2016. go­di­nu. Osim to­ga na dnev­nom re­du će bi­ti i in­for­ma­ci­ja o ak­tiv­no­sti­ma Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je u to­ku iz­bor­ne kam­pa­nje za iz­bor od­bor­ni­ka u Skup­šti­ni op­šti­ne Her­ceg No­vi.M.S.

Ra­di­o­ni­ce za slu­žbe­ni­ke
Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je or­ga­ni­zo­va­la je ra­di­o­ni­ce o an­ti­ko­rup­cij­skoj pro­cje­ni za­ko­na, u sa­rad­nji sa pred­stav­ni­ci­ma Se­kre­ta­ri­ja­ta Re­gi­o­nal­ne an­ti­ko­rup­cij­ske ini­ci­ja­ti­ve. Cilj ra­di­o­ni­ce je bi­la pri­pre­ma pred­lo­ga me­to­do­lo­gi­je za an­ti­ko­rup­cij­sku pro­cje­nu za­ko­na, ko­ju bi Agen­ci­ja spro­vo­di­la u okvi­ru svo­jih nad­le­žno­sti.
– Eks­pert­sku po­moć za iz­ra­du na­ve­de­ne me­to­do­lo­gi­je je obez­bi­je­di­la Re­gi­o­nal­na an­ti­ko­rup­cij­ska ini­ci­ja­ti­va. Eks­pert RAI-a za an­ti­ko­rup­cij­sku pro­cje­nu za­ko­na Til­man Hop je pre­zen­ti­rao mo­gu­će mo­de­le, ko­ji su ba­zi­ra­ni na naj­bo­ljim prak­sa­ma i is­ku­stvi­ma u re­gi­o­nu. Uče­sni­ci ra­di­o­ni­ce su raz­mo­tri­li pred­lo­že­ne mo­de­le, či­me je po­sta­vlje­na osno­va za bu­du­će ko­ra­ke ko­je bi tre­ba­lo pred­u­ze­ti u ci­lju raz­vo­ja me­to­do­lo­gi­je an­ti­ko­rup­cij­ske pro­cje­ne. Ra­di­o­ni­ca je or­ga­ni­zo­va­na u okvi­ru Re­gi­o­nal­nog pro­gra­ma za ja­ča­nje ka­pa­ci­te­ta an­ti­ko­rup­cij­skih ti­je­la i gra­đan­skog dru­štva u bor­bi pro­tiv ko­rup­ci­je – sa­op­šte­no je iz ASK.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"