Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANJA SAOPŠTIO Vlada za ukidanje opšteg kolektivnog ugovora
Dan - novi portal
Op­šti ko­lek­tiv­ni ugo­vor tre­ba da bu­de dio Za­ko­na o ra­du, a tim ak­tom tre­ba utvr­di­ti i rok na­kon ko­jeg će za­star­je­ti po­tra­ži­va­nja za­po­sle­nih, dok vo­đe­nje di­sci­plin­skih po­stu­pa­ka tre­ba iz­mje­sti­ti u nad­le­žne in­sti­tu­ci­je, pre­po­ru­ke su Ame­rič­ke pri­vred­ne ko­mo­re (APK). Mi­ni­star ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Ke­mal Pu­ri­šić ka­zao je da i Vla­da di­je­li mi­šlje­nje APK da Op­šti ko­lek­tiv­ni ugo­vor i Za­kon o ra­du ni­je­su neo­p­hod­ni.
– Mi smo mi­sli­li da je do­bro da se ta dva tek­sta in­te­gri­šu. Ta­ko bi do­bi­li obim­ni­ji za­kon, ali ne bi ima­li ne­ke dru­ge pro­ble­me – ka­zao je Pu­ri­šić, do­da­ju­ći da bi za­kon tre­ba­lo da bu­de za­vr­šen do kra­ja 2017.
Što se ti­če za­sta­ri­je­va­nja po­tra­ži­va­nja za­po­sle­nih, Pu­ri­šić je ka­zao da sma­tra da je rok od pet go­di­na op­ti­ma­lan.
Pred­sjed­ni­ca APK Ka­ta­ri­na Bu­la­to­vić je is­ta­kla da su re­for­me za­ko­no­dav­nog okvi­ra u obla­sti ra­da neo­p­hod­ne i ne­mi­nov­ne, te da bi Za­kon o ra­du tre­ba­lo da bu­de krov­ni akt ko­ji pro­pi­su­je od­no­se iz­me­đu po­slo­da­va­ca i za­po­sle­nih u Cr­noj Go­ri sa ko­jim bi tre­ba­lo da bu­du uskla­đe­ni svi ko­lek­tiv­ni ugo­vo­ri i pod­za­kon­ska ak­ta.
– Na­še kom­pa­ni­je čla­ni­ce sma­tra­ju da bi po­stu­pak za utvr­đi­va­nje po­vre­de rad­ne oba­ve­ze tre­ba­lo zna­čaj­no iz­mi­je­ni­ti, a ta­ko­đe i po­jed­no­sta­vi­ti de­fi­ni­ci­ju poj­ma za­ra­de. Do­dat­no, za­star­je­lost nov­ča­nih po­tra­ži­va­nja bi tre­ba­lo da bu­de vre­men­ski ogra­ni­če­na, ka­ko bi se po­slo­dav­ci­ma omo­gu­ći­la pred­vi­dlji­va po­slov­na bu­duć­nost, a za­po­sle­ni­ma pra­vo­vre­me­na re­a­li­za­ci­ja po­tra­ži­va­nja – ka­za­la je Bu­la­to­vić.
Pre­ma ri­je­či­ma pred­stav­ni­ka am­ba­sa­de SAD u Pod­go­ri­ci Bik­sa Ali­ua za­ko­ni u obla­sti ra­da da­ju struk­tu­ru rad­noj sre­di­ni, de­fi­ni­šu od­go­vor­no­sti po­slo­da­va­ca i za­po­sle­nih, i, po po­tre­bi, pru­ža­ju prav­nu osno­vu ko­ja će obi­je­ma stra­na­ma da­ti neo­p­hod­ne smje­r­ni­ce za ra­zr­je­še­nje rad­nih spo­ro­va.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"