Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo U VIŠE GRADOVA BLOKIRAN SAOBRAĆAJ U ZNAK SOLIDARNOSTI SA KORISNICAMA NAKNADA PO OSNOVU MATERINSTVA
Blokada saobraćaja u Nikšiću Na infuziji osam majki
Dan - novi portal
Na­kon 10 da­na štraj­ka gla­đu is­pred Skup­šti­ne, ju­če je osam že­na, ko­ri­sni­ca na­dok­na­da po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce, pre­ba­če­no u Za­vod za hit­nu me­di­cin­sku po­moć zbog iz­ne­mo­glo­sti i po­gor­ša­nja zdrav­stve­nog sta­nja. Pred­stav­ni­ca maj­ki Želj­ka Sav­ko­vić ka­za­la je da su se na­kon pri­mlje­nih in­fu­zi­ja dvi­je maj­ke od­mah vra­ti­le na ploč­nik is­pred par­la­men­ta i na­sta­vi­le štrajk.
– Sna­ge je sve ma­nje, ali vo­lja ne ne­sta­je. Mi če­ka­mo od­lu­ku ov­dje. Po­sto­ji pri­ča da će Ustav­ni sud u pe­tak od­lu­či­va­ti o ini­ci­ja­ti­vi za ocje­nu ustav­no­sti za­ko­na po ko­jem su na­ma sma­nje­ne na­dok­na­de, ali vi­dje­će­mo šta će bi­ti – ka­za­la je Sav­ko­vić, do­da­ju­ći da im je po­li­ci­ja odo­bri­la na­sta­vak pro­te­sta do 27. mar­ta.
Za­vod za hit­nu me­di­cin­sku po­moć je za 23 da­na, od ka­da is­pred Skup­šti­ne pro­te­stu­ju maj­ke, in­te­r­ve­ni­sao 17 pu­ta.
Zbog maj­ki ko­je pro­te­stu­ju u Pod­go­ri­ci i na sje­ve­ru dr­ža­ve gra­đa­ni su po­če­li da or­ga­ni­zu­ju ak­ci­je. Tre­ći dan za­re­dom, gru­pa od vi­še de­se­ti­na maj­ki blo­ki­ra­la je ju­če ras­kr­sni­cu u Ra­ko­nja­ma na ma­gi­stral­nom pu­tu Bi­je­lo Po­lje – Ri­ba­re­vi­ne u znak po­dr­ške maj­ka­ma ko­je vi­še od dva­de­set da­na štraj­ku­ju is­pred cr­no­gor­skog par­la­men­ta pro­tiv sma­nje­nja na­kna­da. Na­kon tri­de­set­mi­nut­ne blo­ka­de ko­lo­na maj­ki uz zvu­ke si­re­na i uz prat­nju po­li­ci­je upu­ti­la se ka cen­tru gra­da. Da­na Ob­ra­do­vić ko­ja uče­stvu­je u pro­te­sti­ma od sa­mog po­čet­ka ka­že da je sra­mo­ta što nad­le­žni ni­su ade­kvat­no re­a­go­va­li na nji­hov štrajk.
Sta­ri­ca Gra­ni­ca Đu­ro­vić je na pro­test u Bi­je­lom Po­lju do­šla da po­dr­ži svo­ju sna­hu ko­ja štraj­ku­je gla­đu u Pod­go­ri­ci.
Iako to­kom ju­če­ra­šnjeg pro­te­sta maj­ki tro­je ili vi­še dje­ce ni­je bi­lo in­ci­de­na­ta, u sje­di­štu plje­valj­ske lo­kal­ne upra­ve su uve­de­ne van­red­ne mje­re. To­kom pro­te­sta maj­ke su blo­ki­ra­le ras­kr­sni­cu is­pred lo­kal­ne upra­ve ali ni­je­su po­ku­ša­va­le da uđu u plje­valj­sku op­šti­nu. To ipak ni­je bi­lo do­volj­no u lo­kal­noj upra­vi da oko 15 ča­so­va za­bra­ne bi­lo ka­kav ula­zak u sje­di­šte lo­kal­ne upra­ve i da uve­du po­seb­ne mje­re.
Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić poručio je da Vlada ne namjerava da odustane od odluke o smanjivanju nadoknada majkama. On je majke pozvao da prekinu protest i odluku Ustavnog suda, koja je najavljema za petak, dočekaju u svojim kućama, a ne na ulici.
– Naša su saznanja da je jako mali broj korisnica nadoknada primao neko od socijalnih davanja. To govori da ovaj protest nije dominantno socijalni nego ima i druge dimenzije – kazao je Purišić za RTCG.
On je naveo da se za naknade majkama izdvaja ogroman novac kojim bi mogla da se pokriju sva ostala socijalna davanja što crnogorski budžet ne može da podnese.M.S.-M.N.-B.Je.


Privođen Mi­la­čić

Zbog blo­ki­ra­nja sa­o­bra­ća­ja u Pod­go­ri­ci ju­če je uhap­šen gra­đan­ski ak­ti­vi­sta i no­vi­nar Mar­ko Mi­la­čić. On je na­veo da su mu u po­li­ci­ji ka­za­li da je uhap­šen zbog pre­kr­ša­ja iz Za­ko­na o jav­nim oku­plja­nji­ma. Mi­la­čić je po­ru­čio da je nje­go­vo hap­še­nje uza­lud­no jer se Cr­nom Go­rom ši­ri „va­tre­na ku­gla slo­bo­de”. On je na­kon da­te iz­ja­ve pu­šten na slo­bo­du. Iz Po­kre­ta ot­por bez­na­đu sa­op­šte­no je da re­pre­si­ja kre­će zlo­u­po­tre­bom po­li­ci­je i su­do­va.M.S.


Na­kna­de i lo­kal­ni iz­bo­ri blo­ki­ra­će dr­ža­vu

Gru­pa gra­đa­na ju­če je u Nik­ši­ću or­ga­ni­zo­va­la kra­tak pro­test ko­jim su po­dr­ža­li maj­ke ko­je štraj­ku­ju pred Skup­šti­nom zbog sma­nje­nja na­kna­da, ali i s ci­ljem, ka­ko na­vo­de, da po­ša­lju upo­zo­re­nje nad­le­žnim u dr­ža­vi da se lo­kal­ni iz­bo­ri u Nik­ši­ću mo­ra­ju po­no­vi­ti. Vi­še od 200 Nik­ši­ća­na, na­kon oku­plja­nja na Tr­gu slo­bo­de, pro­test­nom šet­njom su do­šli do nik­šić­kog skve­ra gdje su na pet­na­e­stak mi­nu­ta blo­ki­ra­li sa­o­bra­ćaj, is­pra­tiv­ši ta­ko pe­de­se­tak maj­ki iz Nik­ši­ća ko­je su auto­bu­si­ma kre­nu­le pre­ma Pod­go­ri­ci da se pri­dru­že osta­li­ma u štraj­ku is­pred par­la­men­ta. B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"