Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZA GIMNAZIJALCE ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU HIV/AIDS Razbiti predrasude
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE –U bje­lo­polj­skom Dom zdra­vlja, po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja Evrop­ske ne­dje­lje te­sti­ra­nja na HIV i he­pa­ti­tis, za uče­ni­ke pr­vog i če­tvr­tog raz­re­da Gim­na­zi­je ,,Mi­lo­je Do­bra­ši­no­vić” odr­ža­no je pre­ven­tiv­no pre­da­va­nje na te­mu HIV/AIDS.
Psi­ho­log Da­ni­je­la Fe­mić je gim­na­zi­jal­ci­ma go­vo­ri­la o  psi­ho­lo­škoj po­dr­šci oso­ba­ma ko­je su za­ra­že­ne ovim vi­ru­si­ma, ka­zu­ju­ći da je  va­žno  po­di­ći svi­jest lju­di i raz­bi­ja­ti pred­ra­su­de ko­je su, na­ža­lost, u na­šem dru­štvu još uvi­jek iz­ra­že­ne ka­da su u pi­ta­nju obo­lje­li od si­de.
– Lju­di  ko­ji ima­ju pro­blem sa HIV-om i he­pa­ti­ti­som ne­ri­jet­ko su iz­op­šte­ni iz dru­štva. Za­bo­ra­vlja se da ove bo­le­sti  ni­je­su stvar iz­bo­ra, ne­go se  vr­lo če­sto to de­si, bi­lo da se di­je­te vi­ru­som za­ra­zi pu­tem pla­cen­te ili kr­vi maj­ke, ili kao što je slu­čaj sa me­di­cin­skim rad­ni­ci­ma, ko­ji ovu bo­lest do­bi­ju li­je­če­ći obo­lje­le – na­gla­si­la je Fe­mić.
Di­rek­tor Do­ma zdra­vlja, pri­ma­ri­jus dr Maj­da Do­ba­džić, ko­ja ru­ko­vo­di ra­dom Sa­vje­to­va­li­šta za mla­de, ka­že da u toj zdrav­stve­noj usta­no­vi ni­je­su za­do­volj­ni bro­jem onih ko­ji do­šli da se te­sti­ra­ju na HIV i he­pa­ti­tis.
– Cilj nam je bio da se skre­ne pa­žnja mla­di­ma da u na­šem gra­du  ima HIV po­zi­tiv­nih, da uko­li­ko se od­ra­di te­sti­ra­nje i re­zul­tat bu­de po­zi­ti­van, bu­du in­for­mi­sa­ni o to­me  ko­li­ko go­di­na tre­ba da pro­đe do po­ja­ve simp­to­ma  AIDS-a, te da  po­sto­ji te­ra­pi­ja ko­ja obo­lje­loj oso­bi omo­gu­ća­va nor­ma­lan ži­vot, a da pri­tom sek­su­al­nog part­ne­ra na do­vo­di u opa­snost od za­ra­ze. Sma­tram da pre­ven­tiv­ne ak­tiv­no­sti tre­ba po­di­ći na mno­go vi­ši ni­vo, a  da se ti­me tre­ba­ju  ba­vi­ti pre­ven­tiv­ne već ku­ra­tiv­ne slu­žbe – is­ta­kla je Do­bar­džić.
Ona je iz­ni­je­la po­da­tak da Cr­na Go­ra spa­da u gru­pu ze­ma­lja sa iz­u­zet­no ni­skom sto­pom te­sti­ra­nja na HIV, od­no­sno, da smo  po to­me na po­sled­njem mje­stu u Evro­pi. Sva­ki de­se­ti od hi­lja­du gra­đa­na u na­šoj ze­mlji pro­vje­ri svoj HIV sta­tus – za­klju­či­la je ona.
In­sti­tut za jav­no zdra­vlje sa­op­štio je po­dat­ke da oko 170 oso­ba u na­šoj ze­mlji ži­vi sa HIV-om, a od tog bro­ja oko 120 na­la­zi se na li­je­če­nju.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"