Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni RADOJICA IVANOVIĆ TRAŽI DA NADLEŽNI ORGANI UTVRDE ŠTETU KOJU JE KONCESIONAR PRIČINIO U KOMPLEKSU SURDUP
Ivanović pokazuje posjedovni list Umjesto doznačene, posjekli privatnu šumu Utvrdili smo da su u kompleksu Ivanovića bile posječene svega tri bukve koje je koncesionar odnio vlasniku i time je taj problem riješen. Koncesionaru je naloženo da može da siječe šumu samo gdje je to nesporno, kaže inspektor šumarstva Hakija Jasavić
Dan - novi portal
PLAV – Mje­šta­nin Pla­va Ra­do­ji­ca Iva­no­vić tvr­di da mu je kon­ce­so­nar u mje­stu zva­nom Sur­dup, u Gor­njoj Rža­ni­ci, po­sje­kao šu­mu i da isti pro­blem ima­ju i nje­go­ve kom­ši­je Sto­ja La­lo­vić, Ra­do­je La­lo­vić, Mar­tin Ota­še­vić, Bu­ta Uj­kić, Ra­den­ko Vu­jo­še­vić. Iva­no­vić na­gla­ša­va da su bi­li one­mo­gu­će­ni da spri­je­če po­ha­ru šu­me. Tvr­di da se obra­ćao šum­skoj upra­vi u Pla­vu, kao i dru­gim re­le­vant­nim or­ga­ni­ma, da ih za­šti­te od ta­kvog po­na­ša­nja kon­ce­si­o­na­ra, ali da to ni­je da­lo re­zul­ta­ta. Od nad­le­žnih, po­seb­no od mi­ni­stra po­ljo­pri­vre­de i ru­ral­nog raz­vo­ja Mi­lu­ti­na Si­mo­vi­ća, Iva­no­vić tra­ži da iza­đu na li­ce mje­sta i utvr­de šta je sve ura­đe­no i ko­je su šte­te se­lja­ni­ma na­ne­se­ne.
– Ne­ma­mo mi ni­šta lič­no pro­tiv kon­ce­si­o­na­ra ka­da bi oni ra­di­li i po­na­ša­li se ka­ko sto­ji u ugo­vo­ru o kon­ce­si­ja­ma i da eks­plo­a­ti­šu dr­žav­ne šu­me, ali oni uz dr­žav­no uđu i u pri­vat­ne po­sje­de da ih ni­ko ne mo­že spri­je­či­ti i po­si­je­ku što se po­sje­ći mo­že. Upr­kos na­šim sva­ko­dnev­nim upo­zo­re­nji­ma, oni ra­de svoj po­sao i ne osvr­ću se na to što mi pri­ča­mo. Po­sje­če­no nam je pre­ko de­vet hek­ta­ra šu­me ili pre­ko 2.000 ku­bi­ka dr­ve­ta. Obra­ćao sam se i su­du u Pla­vu, tra­že­ći da sta­vi pri­vre­me­nu za­bra­nu na sje­ču dok se to ne ras­pra­vi, ali ni­šta ni­je pred­u­ze­to po mom za­htje­vu. S pa­pi­ri­ma o vla­sni­štvu išao sam i u po­li­ci­ju i oni su mi ka­za­li da se obra­tim in­spek­to­ru za pri­vred­ni kri­mi­nal u Be­ra­na­ma, što sam i uči­nio. In­spek­tor za pri­vred­ni kri­mi­nal je po­zvao re­pu­blič­kog in­spek­to­ra šu­mar­stva u Pla­vu Ha­ki­ju Ja­sa­vi­ća ko­ji je iza­šao na li­ce mje­sta i upo­zo­rio kon­ce­si­o­na­re da vi­še ne si­je­ku pri­vat­nu šu­mu ali su oni i po­red to­ga na­sta­vi­li po svom. Od Op­šti­ne sam do­bio rje­še­nje da na tu šu­mu pla­tim 500 eura po­re­za, a ona po­sje­če­na, ali ko­ga za to bri­ga – raz­o­ča­ran je Iva­no­vić, is­ti­ču­ći i dru­ge po­je­di­no­sti u ve­zi sa na­ve­de­nim pro­ble­mom.
– Osim što smo po­go­đe­ni sje­čom šu­me, uni­šte­ni su nam i drv­nim ot­pa­dom za­tr­pa­ni pu­te­vi, uni­šte­ne su me­đe iz­me­đu na­ših par­ce­la i ni­ko ih vi­še ne mo­že na­ći. Po­zi­vam sve nad­le­žne or­ga­ne da do­đu na li­ce mje­sta i vi­de stvar­no sta­nje. Po­go­to­vo po­zi­vam mi­ni­stra Mi­lu­ti­na Si­mo­vi­ća, či­je mi­ni­star­stvo iz­da­je kon­ce­si­je, da do­đe i na li­ce mje­sta vi­di i sni­mi šta se sve ov­dje de­ša­va, a ne sa­mo da pri­ča ono što mu ne­ko la­žno pre­ne­se. Ne­ka uzme i avio-sni­mak pri­je sje­če, i sad nek sni­mi sta­nje pa će da vi­di ho­će li na­ći ta­da­šnju šu­mu i na­šta li­či taj pro­stor – pri­ča ogor­če­no Iva­no­vić po­ka­zu­ju­ći pa­pi­re o vla­sni­štvu.
In­spek­tor šu­mar­stva Ha­ki­ja Ja­sa­vić ka­že da je po pri­ja­vi Iva­no­vi­ća, za­jed­no sa njim, oti­šao na li­ce mje­sta.
– Na­šli smo da su u nje­go­vom kom­plek­su bi­le po­sje­če­ne sve­ga tri bu­kve ko­je je kon­ce­si­o­nar od­nio ku­ći Iva­no­vi­ća i ti­me je taj pro­blem bio ri­je­šen. Kon­ce­si­o­na­ru je na­lo­že­no da mo­že da si­je­če šu­mu sa­mo gdje je ne­spor­no.
Iz­vr­šio sam nad­zor i dru­gih kom­plek­sa, i po pa­pi­ri­ma, od­no­sno sud­skim rje­še­nji­ma utvr­di­li smo či­nje­nič­no sta­nje. Utvr­đe­no je da je kon­ce­si­o­nar i na još jed­nu par­ce­lu ušao u jed­nom ma­njem di­je­lu, po­sje­kav­ši ne­kih dva­de­set pet-šest ku­bi­ka, što je ta­ko­đe ri­je­še­no do­go­vo­rom. Pro­sto ne znam za­što se pri­ča o ve­li­kim kom­plek­si­ma. Na­kon nad­zo­ra, kon­ce­si­o­na­ru sam na­lo­žio da se sje­čom ba­vi is­klju­či­vo na mje­sti­ma gdje je to i pred­vi­đe­no, ka­ko je on i po­stu­pio i tu dru­gog pro­ble­ma ne­ma – is­ti­če Ja­sa­vić.N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"