Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U OBLASTI INVALIDNOSTI ZAPOČEO PROJEKAT ZA GLUVONIJEME OSOBE Mala škola znakovnog jezika
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Sa ci­ljem da se na pra­vi na­čin spro­ve­de ,,Ma­la ško­la zna­kov­nog je­zi­ka’’ na­mi­je­nje­na uklju­či­va­nju glu­vo­ni­je­mih oso­ba u dru­štve­nu za­jed­ni­cu, za­po­čeo je pro­je­kat ,,Ser­vi­si po­dr­ške glu­vo­ni­je­mim oso­ba­ma”, to­kom ko­jeg će se us­po­sta­vi­ti ser­vis po­dr­ške ,,Šal­ter-rad­nik”. Pred­sta­vlja­nje pro­jek­ta od stra­ne ko­or­di­na­tor­ke Azre Drn­dar, i asi­ten­ta pro­fe­so­ra Ra­fe­ta Mu­li­ća odr­ža­no je u Bi­bli­o­te­ci Sred­nje struč­ne ško­le. Uče­sni­ke i pre­da­va­če je po­zdra­vio di­rek­tor ove usta­no­ve Se­mir Ba­lić.
– Glu­vo­ni­je­me oso­be su u naj­ne­za­vid­ni­jem i naj­lo­ši­jem po­lo­ža­ju od svih in­va­lid­nih li­ca, ka­da je ri­ječ o nji­ho­voj or­ga­ni­za­ci­ji, udru­ži­va­nju, ali i sa­mom od­no­su za­jed­ni­ce pre­ma nji­ma. Glav­ni raz­log je ne­mo­guć­nost ili ote­ža­nost ko­mu­ni­ka­ci­je, jer ova in­va­lid­na li­ca uvi­jek tre­ba­ju po­sred­ni­ka u ko­mu­ni­ka­ci­ji, ali i u tom slu­ča­ju če­sto do­la­zi do ne­pot­pu­nog ili ne­tač­nog pre­no­še­nja in­for­ma­ci­je. Za­to smo i od­lu­či­li da po­kre­ne­mo ser­vis po­dr­ške – ko­ji će dje­lo­va­ti u okvi­ru usta­no­ve ko­ju glu­vo­ni­je­ma li­ca če­sto po­sje­ću­ju, a oso­ba ko­ja je ve­ri­fi­ko­va­na za ta­kav na­čin ko­mu­ni­ka­ci­jež pru­ža­će uslu­ge ovoj gru­pa­ci­ji in­va­lid­nih li­ca – na­gla­si­la je Drn­dar, do­da­ju­ći da će pro­mo-ma­te­ri­ja­li­ma upo­zna­ti glu­vo­ni­je­me i nji­ho­ve po­ro­di­ce o mo­guć­no­sti­ma ser­vi­sa po­dr­ške.
Po­red se­vri­sa ,,Šal­ter-rad­nik”, kao i broj­nih dru­gih ak­tiv­no­sti pred­vi­đe­nih pro­jek­tom, od ve­li­kog zna­ča­ja je i Ma­la ško­la zna­kov­nog je­zi­ka.
– Ško­lu će po­ha­đa­ti pred­stav­ni­ci usta­no­va či­je uslu­ge ko­ri­ste glu­ve i na­glu­ve oso­be, a me­đu po­la­zni­ci­ma će bi­ti rad­ni­ci Do­ma zdra­vlja, Cen­tra za so­ci­jal­ni rad, op­štin­skih se­kre­ta­ri­ja­ta, kao i Bi­roa ra­da – ka­za­la je Den­der.
– Na ovaj na­čin će­mo pro­mo­vi­sa­ti LPA u obla­sti in­va­li­di­te­ta, glu­vo­ni­je­ma li­ca upo­zna­ti sa nji­ho­vi­ma pra­vi­ma, re­a­li­za­ci­jom pro­jekt­nog pro­gra­ma si­gur­no će­mo po­di­ći kva­li­tet ko­mu­ni­ka­ci­je glu­vo­ni­je­mih oso­ba i za­po­šlje­nih u jav­nim usta­no­va na pod­ruč­ju bje­lo­polj­ske op­šti­ne. Ofor­mi­će­mo mul­ti­di­sci­pli­nar­ni tim, ko­ji će či­ni­ti prav­ni­ci, lje­ka­ri, pro­svjet­na li­ca, eko­no­mi­sti, ko­ji će se uvi­jek oda­zva­ti i po­mo­ći glu­vo­ni­je­mim u rje­ša­va­nju pro­ble­ma, a na taj na­čin pro­mo­vi­sa­će­mo i vo­lon­ta­ri­zam na sim ni­vo­i­ma.
To­kom pri­prem­nog pe­ri­o­da čla­no­vi ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­ja ,,Glu­vo­ni­je­me oso­be” već su uspje­li da for­mi­ra­ju pro­jekt­ni tim, oba­ve raz­go­vo­re sa po­ten­ci­jal­nim vo­lon­te­ri­ma, kao i sa pred­stav­ni­ci­ma jav­nih usta­no­va, ko­ji će bi­ti uklju­če­ni u pro­je­kat.  
Pro­je­kat ,,Ser­vi­si po­dr­ške glu­vo­ni­je­mim oso­ba­ma” po­dr­žan je od op­štin­ske Ko­mi­si­je za ras­po­dje­lu nov­ča­nih sred­sta­va ne­vla­dinm or­ga­ni­za­ci­ja­ma.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"