Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U OSNOVNOJ ŠKOLI „MILE PERUNIČIĆ“ U PLJEVALJSKOM SELU VRULJA
Osnovna škola u Vrulji Nastava prekinuta jer nema grijanja Došlo je do kvara na centralnom grijanju, odnosno na kotlu za zagrijevanje školskih prostorija, ali izvode se radovi na otklanjanju kvara i očekujem da nastava bude normalizovana u narednih dan-dva – kaže direktor škole Bojan Bajčeta Pored problema sa grijanjem, dotrajao je i krov na školskom objektu koji usled obilnijih sniježnih padavina može da se uruši, kaže član Savjeta MZ Vrulja Vele Anđelić
Dan - novi portal
PLjE­VLjA – U Osnov­noj ško­li „Mi­le Pe­ru­ni­čić“ u plje­valj­skom se­lu Vru­lja pro­te­kle sed­mi­ce ni­je iz­vo­đe­na na­sta­va jer je škol­ski obje­kat usled kva­ra na si­ste­mu ostao bez gri­ja­nja. Ka­ko su za „Dan” sa­op­šti­li iz upra­ve ško­le, na­sta­va je pre­ki­nu­ta u uto­rak, 21. no­vem­bra, jer je do­šlo do kva­ra na cen­tral­nom gri­ja­nju, od­no­sno na ko­tlu si­ste­mu za za­gri­je­va­nje škol­skih pro­sto­ri­ja.
– Tre­nut­no se iz­vo­de ra­do­vi na ot­kla­nja­nju kva­ra i oče­ku­jem da na­sta­va poč­ne čim kvar bu­de sa­ni­ran i za­gri­ja­va­nje pro­sto­ri­ja nor­ma­li­zo­va­no. Na­dam se da će sve to bi­ti za­vr­še­no u na­red­nih dan-dva – ka­že di­rek­tor ško­le Bo­jan Baj­če­ta i do­da­je da je si­stem gri­ja­nja sta­ri­jeg da­tu­ma i da se na sva­kom si­ste­mu de­ša­va­ju kva­ro­vi.
– Kvar ni­je kom­pli­ko­van ali usled ne­mo­guć­no­sti da obez­bi­je­di­mo maj­sto­ra, ko­ji su ovih da­na pre­za­u­ze­ti po­slo­vi­ma, od­lu­či­li smo da pre­ki­ne­mo na­sta­vu ka­ko dje­ca ne bi tr­pje­la hlad­no­ću – ka­že Baj­če­ta uz po­ja­šnje­nje da se ško­la mo­že za­gri­ja­va­ti na stru­ju ali sa­mo ka­da tem­pe­ra­tu­re ni­su pre­ni­ske.
Iz Mje­sne za­jed­ni­ce Vru­lja na­gla­ša­va­ju da su pro­ble­mi u ve­zi sa gri­ja­njem, ali i dru­gi pro­ble­mi ko­ji po­sto­je u Osnov­noj ško­li „Mi­le Pe­ru­ni­čić”, tre­ba­li bi­ti ri­je­še­ni to­kom ljet­njeg ras­pu­sta, a ni­ka­ko ka­da do­đe zi­ma i ka­da se od­vi­ja na­sta­va. Iz Sa­vje­ta MZ su­ge­ri­šu da je sa­da­šnja prak­sa ne­pri­hva­tlji­va i da je u na­red­nom pe­ri­o­du tre­ba mi­je­nja­ti.
– Po­red sa­da­šnjeg pro­ble­ma sa za­gri­ja­va­njem uči­o­ni­o­ca, te­ška si­tu­a­ci­ja je i sa škol­skim kro­vom ko­ji je do­tra­jao i ko­me pri­je­ti uru­ša­va­nje. Li­me­ni krov po­sta­vljen je na ško­lu 1979. go­di­ne, ka­da je ona i iz­gra­đe­na, i od ta­da ni­je bi­lo nje­go­ve ozbilj­ni­je re­kon­struk­ci­je – ka­že član Sa­vje­ta mje­sne za­jed­ni­ce i pen­zi­o­ni­sa­ni pro­svjet­ni rad­nik Ve­le An­đe­lić.
On po­ja­šnja­va da se vr­lo la­ko mo­že de­si­ti da na­sta­va bu­de ob­u­sta­vlje­na i zbog krov­nog pre­kri­va­ča.
– Krov je zar­đao i mi­slim da već pro­ki­šnja­va. Pod te­re­tom sni­je­ga mo­že la­ko da do­đe do nje­go­vog uru­ša­va­nja – sma­tra An­đe­lić i is­ti­če da je krov sa­mo jed­nom dje­li­mič­no sa­ni­ran, ali ta­da je vr­še­no far­ba­nje i to sa­mo jed­nog dje­la li­ma ko­jim je škol­ski obje­kat pre­kri­ven.
Ina­če, obje­kat Osnov­ne ško­le „Mi­le Pe­ru­ni­čić“ je­dan je od naj­mo­der­ni­jih škol­skih obje­ka­ta na se­o­skom pod­ruč­ju i je­dan od ri­jet­kih u plje­valj­skim se­li­ma da ima sop­stve­nu ko­tlar­ni­cu i cen­tral­no gri­ja­nje, jer ve­ći­na ško­la se još uvi­jek za­gri­ja­va na pe­ći na dr­va ko­je se lo­že u uči­o­ni­ca­ma. Ipak, ško­la je sa­gra­đe­na pri­je 36 go­di­na i u re­kon­struk­ci­ju škol­skog objek­ta je neo­p­hod­no ulo­ži­ti ozbilj­ni­ja sred­stva.B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"