Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni „MASLINIJADA” U STAROM BARU POKAZALA DA JE ROD BIO IZUZETNO KVALITETAN Proizvedeno 700 tona maslinovog ulja Na ocjenjivanju uzoraka uoči Maslinijade, od 14 ulja 13 je bilo ekstra virdžino maslinovo ulje, ističe Ćazim Alković
Dan - novi portal
BAR – Ma­ni­fe­sta­ci­ja „Ma­sli­ni­ja­da” u Sta­rom Ba­ru, or­ga­ni­zo­va­na u sla­vu ple­me­ni­te bilj­ke ma­sli­ne, oku­pi­la je i ju­če, dru­gog da­na, i po­red lo­šeg vre­me­na, ve­li­ki broj go­sti­ju. Na pro­sto­ru od pi­ja­ce, pa sve do ula­za u Sta­ri grad, bi­li su gru­pi­sa­ni štan­do­vi. Na 90 štan­do­va bi­lo je sve­ga, a naj­vi­še ma­sli­no­vog ulja či­ja se ci­je­na kre­ta­la od 15 do 25 eura, ali i ma­sli­na i pro­iz­vo­da od njih.
To­kom zva­nič­nog otva­ra­nja ma­ni­fe­sta­ci­je sa­op­šten je po­da­tak da se na pro­sto­ru bar­ske op­šti­ne oko 1.000 po­ro­di­ca ba­vi ma­sli­nar­stvom, što je sa tu­ri­zmom naj­broj­ni­ja pri­vred­na dje­lat­nost ovog kra­ja.
Pred­sjed­nik Or­ga­ni­za­ci­o­nog od­bo­ra Ma­sli­ni­ja­de Su­ljo Mu­sta­fić ka­že da se ma­sli­na­ri tru­de da na naj­bo­lji na­čin po­ka­žu drev­nu tra­di­ci­ju Ba­ra.
– U Ba­ru da­nas ima­mo bli­zu 150.000 sta­ba­la ma­sli­na, a pro­iz­vod­nja u ovoj go­di­ni je oko 700 to­na ma­sli­no­vog ulja. Tu­ri­stič­ka va­lo­ri­za­ci­ja Ba­ra je „Ma­sli­ni­ja­dom” zna­čaj­no po­mog­nu­ta, jer de­se­ti­ne hi­lja­da lju­di, za­hva­lju­ju­ći ovoj ma­ni­fe­sta­ci­ji, do­la­zi u Sta­ri Bar – ka­zao je Mu­sta­fić, na­gla­ša­va­ju­ći da je u po­sled­njih 15 go­di­na po­sa­đe­no oko 30 hi­lja­da sad­ni­ca ma­sli­na, či­me su na­sta­li no­vi za­sa­di ko­ji već da­ju plod.
Pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­sli­na­ra Bar Ća­zim Al­ko­vić je is­ta­kao da je ovo naj­ve­će ma­sli­nar­sko dru­štvo u Cr­noj Go­ri i da in­ten­ziv­no ra­di na raz­vo­ju i una­pre­đe­nju ma­sli­nar­stva.
– Sko­ro je za­vr­še­na iz­grad­nja tri va­žna ma­sli­nar­ska pu­ta, u Dži­dža­ri­nu, se­lu Ku­nje, u Da­ba­no­vu, na ko­je su ma­sli­na­ri če­ka­li du­že od 30 go­di­na. Na­dam se da će i Op­šti­na i Vla­da po­dr­ža­ti za­vr­še­tak ovih pu­te­va, da se ura­đe­no ne bi uru­ši­lo jer ovo ni­su sa­mo ma­sli­nar­ski pu­te­vi, već i tu­ri­stič­ke sta­ze – na­gla­sio je Al­ko­vić i do­dao da je ove go­di­ne ma­sli­na­ri­ma Ba­ra po sub­ven­ci­o­ni­ra­noj ci­je­ni po­di­je­lje­no vi­še od 1.300 sad­ni­ca ma­sli­na.
Oče­ku­je­mo da će mi­ni­star­stvo re­fun­di­ra­ti 50 od­sto tro­ško­va na­bav­ke sad­ni­ca ka­ko bi mo­gli na­sta­vi­ti sa ovim pro­jek­tom i sad­ni­ce di­je­li­ti da­lje – ka­že Al­ko­vić i is­ti­če da je na ocje­nji­va­nju uzo­ra­ka uoči „Ma­sli­ni­ja­de”, od 14 ulja 13 bi­lo eks­tra vir­dži­no ma­sli­no­vo ulje.
Po­ljo­pri­vred­nik iz Ve­lem­bu­sa Ibra­him Du­ra­ko­vić is­ti­če da je ovo­go­di­šnji rod ma­sli­na bio iz­u­zet­no do­bar, i da je ulje, či­ja je ci­je­na od 15 do 20 eura, ja­ko kva­li­tet­no.
Na naj­ljep­še ure­đe­nom štan­du Di­na Kur­to­vi­ća, ko­ji je do­bio pr­vu na­gra­du, po­sje­ti­ci su mo­gli da ku­pe ma­sli­no­vo ulje, cr­ne i ze­le­ne ma­sli­ne, bi­je­li i cr­ni luk, su­ve smo­kve, ja­pan­ske ja­bu­ke, si­rup od na­ra i dre­nji­na, i sve je to, ka­ko tvr­di, eko­lo­ško, što pro­iz­vo­di nje­go­va maj­ka. Na štan­du je Di­no iz­lo­žio sta­rin­ske sa­ma­re i u njih smje­stio luk, ali i pre­su za ma­sli­ne sta­ru pre­ko 250 go­di­na.
– Ču­vam ovaj pred­met kao u mu­ze­ju, i iz­ne­sem ga sa­mo na ova­kvim ili slič­nim ma­ni­fe­sta­ci­ja­ma. Mi­slim da su sa­ma­ri ili ko­ša­re ko­ji se još uvi­jek ko­ri­ste u na­šim kra­je­vi­ma uti­ca­li na ocje­nu ko­mi­si­je mog štan­da. Već sam sed­mu go­di­nu na „Ma­sli­ni­ja­di”, a po­ro­dič­no se ba­vi­mo po­ljo­pri­vre­dom u mje­stu Ve­lje se­lo u Mr­ko­je­vi­ći­ma – na­gla­ša­va Di­no.D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"