Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U OPŠTINI ROŽAJE ZADOVOLJNI ULAGANJIMA U POLJOPRIVREDU Podrška iznosila 330.000 eura
Dan - novi portal
RO­ŽA­JE – Se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za pri­vre­du Mer­sad Šut­ko­vić oci­je­nio je da je po­dr­ška po­ljo­pri­vre­di, ko­ju su obez­bi­je­di­li re­sor­no mi­ni­star­stvo i lo­kal­na upra­va, ve­o­ma do­bro is­ko­ri­šće­na. Šut­ko­vić je ka­zao da je Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de ove go­di­ne po­ljo­pri­vred­ni­ci­ma u op­šti­ni Ro­ža­je po­mo­glo sa ukup­no 250.230 eura, dok su pod­sti­caj­ne mje­re iz bu­dže­ta Op­šti­ne iz­no­si­le 80.000 eura.
– Re­sor­no mi­ni­star­stvo je za una­pre­đe­nje stoč­nog fon­da is­fi­nan­si­ra­lo če­ti­ri ko­ri­sni­ka sa ukup­no 27.610 eura. Ova mje­ra se od­no­si na na­bav­ku ste­o­nih ju­ni­ca i re­a­li­zo­va­na je u pot­pu­no­sti. Za bilj­nu pro­iz­vod­nju re­sor­no fi­nan­si­ra­na su 102 ko­ri­sni­ka, ko­ji­ma je ukup­no po­di­je­lje­no 34.720 eura, dok, na­ža­lost, bi­lje­ži­mo sa­mo dva ko­ri­sni­ka ko­ji su po­dr­ža­ni pod­sti­caj­nom mje­rom za una­pre­đe­nje si­ro­vog mli­je­ka, ko­ji su do­bi­li ukup­no 800 eura. Re­sor­no mi­ni­star­stvo je sa po 10.000 eura bes­po­vrat­nih sred­sta­va, fi­nan­si­ra­lo dva po­čet­ni­ka u po­ljo­pri­vre­di, dok je po­dr­šku u na­bav­ci me­ha­ni­za­ci­je is­ko­ri­stio 31 po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đač. Ova mje­ra se od­no­si na po­bolj­ša­nje me­ha­ni­za­ci­je na po­ljo­pri­vred­nim ga­zdin­stvi­ma za šta je ukup­no po­di­je­lje­no 47.000 eura. Mi­ni­star­stvo je opre­di­je­li­lo ukup­no 2.400 eura za 20 ko­ri­sni­ka ko­ji od­ga­ja­ju li­cen­ci­ra­ne pa­stu­ve kao i 36 po­ljo­pri­vred­ni­ka za li­cen­ci­ra­ne bi­ko­ve ko­ji­ma je po­di­je­lje­no ukup­no 4.200 eura. Pre­mi­je u sto­čar­stvu su ove go­di­ne iz­no­si­le 125.000 eura, a pri­mi­lo ih je ukup­no 278 far­me­ra – ka­zao je Šut­ko­vić na­gla­ša­va­ju­ći da će ulo­že­na sred­stva po­spje­ši­ti po­ljo­pri­vred­nu pro­iz­vod­nju i mo­ti­vi­sa­ti mla­de da se ba­ve po­ljo­pri­vre­dom.
– Op­šti­na je ove go­di­ne za pod­sti­caj po­ljo­pri­vre­de po­di­je­li­la ukup­no 80.000 eura. Iz ovih sred­sta­va smo po­dr­ža­li 34 po­ljo­pri­vred­ni­ka sa ukup­no 17.000 eura za na­bav­ku me­ha­ni­za­ci­je kao što su ko­sa­či­ce, sku­pljač si­je­na, plu­go­vi, fre­ze, dr­lja­če i dru­ge po­ljo­pri­vred­ne ma­ši­ne. Ta­ko­đe, sa po 500 eura po­mo­gli smo 10 po­ljo­pri­vred­ni­ka ko­ji iz­gra­dju­ju objek­te za smje­štaj staj­nja­ka. Ova mje­ra je zna­čaj­na jer svi po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đa­či ima­ju oba­ve­zu da, pre­ma evrop­skim stan­dar­di­ma, iz­gra­de ova­kve objek­te – na­gla­ša­va Šut­ko­vić.
Lo­kal­na upra­va je po­dr­ža­la šest far­me­ra,sa po 250 eura, ko­ji su im se obra­ti­li za po­moć u na­bav­ci po­kret­nih apa­ra­ta za mu­žu. Šut­ko­vić is­ti­če da je naj­vi­še in­te­re­so­va­nja po­ka­za­no za na­bav­ku pla­ste­ni­ka pa je lo­kal­na upra­va sa po 50 pro­ce­na­ta vri­jed­no­sti te opre­me in­ter­ve­ni­sa­la u 90 slu­ča­je­va na šta je utro­še­no ukup­no 6.852 eura. Šut­ko­vić ka­že da su ove go­di­ne za po­dr­šku u pče­lar­stvu fi­nan­si­ra­li dva za­htje­va sa po 300 eura, dok su sa 200 na­gra­di­li naj­bo­ljeg po­ljo­pri­vred­nog pro­iz­vo­đa­ča u ovoj go­di­ni.
– Za­hva­lju­ju­ći na­šoj ažur­no­sti ove go­di­ne je u po­ljo­pri­vre­du u na­šoj op­šti­ni ulo­že­no 330.230 eura. Vje­ru­je­mo da će i u na­red­noj go­di­ni bi­ti ova­ko ako ne i mno­go vi­še, po­seb­no ka­da je ri­ječ o ula­ga­nji­ma od stra­ne re­sor­nog mi­ni­star­stva. Mi će­mo se po­seb­no ba­vi­ti Ipard lajk pro­jek­ti­ma ka­ko bi po­mo­gli osna­ži­va­nje po­ljo­pri­vre­de. Po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đa­či zna­ju da im mi sto­ji­mo na ras­po­la­ga­nju u pri­ku­plja­nju do­ku­men­ta­ci­je i iz­ra­di pro­je­ka­ta za kon­ku­ri­sa­nje za sred­stva ko­ja nu­di dr­ža­va – za­klju­ču­je Šut­ko­vić.V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"