Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-11-26 NVO „KREATIVNA RIZNICA“ IZ DANILOVGRADA SPROVODI PROJEKAT NAMIJENJEN MLADIMA
Polaznici radionice Reciklažom do ukrasnih predmeta Radionice se održavaju u dvije grupe, trenutno je u njima 23. djece, a program je obuhvatio djecu sa smetnjama u razvoju, kao i tri mališana romske populacije, naglašava Mirjana Norac
Dan - novi portal
DA­NI­LOV­GRAD - Pred­stav­ni­ci NVO „Kre­a­tiv­na ri­zni­ca” iz Da­ni­lov­gra­da već du­že odr­ža­va­ju ra­di­o­ni­ce po­sve­će­ne ukra­ša­va­nju ma­te­ri­ja­la ko­ji naj­če­šće za­vr­ši u kor­pa­ma za sme­će. Ka­ko is­ti­če Mir­ja­na Ne­rac, pred­stav­nik „Ri­zni­ce“, ra­di­o­ni­ce se odr­ža­va­ju u dvi­je gru­pe, a tre­nut­no u nji­ma je 23. dje­ce. Ovaj pro­gram ob­u­hva­tio je i dje­cu sa smet­nja­ma u raz­vo­ju, kao i tri ma­li­ša­na rom­ske po­pu­la­ci­je. Po ri­je­či­ma Mir­ja­ne Ne­rac svi oni su sa za­do­volj­stvom pri­hva­ti­li da uče­stvu­ju u pro­jek­tu pod na­zi­vom „Re­ci­kla­žom do ukra­sno-upo­treb­nih pred­me­ta“. Pro­je­kat je, ka­že ona, ove go­di­ne po­mo­gla i lo­kal­na upra­va jer je na op­štin­skom kon­kur­su za NVO po­dr­žan pro­je­kat „Kre­a­tiv­ne ri­zni­ce“.
-Glav­ni cilj pro­jek­ta je po­di­za­nje svi­je­sti naj­mla­đih o zna­ča­ju is­ko­ri­šća­va­nja pred­me­ta ili ma­te­ri­ja­la ko­ji u ve­ći­ni slu­ča­je­va za­vr­še na ot­pa­du. Re­ci­kla­žom stva­ra­mo pred­me­te ko­ji se mo­gu upo­tre­blja­va­ti u sva­ko­dnev­nom ži­vo­tu- po­ja­šnja­va Ne­rac i na­gla­ša­va da im se u ra­du po gru­pa­ma pri­dru­žio i je­dan vo­lon­ter.
Ona do­da­je da se na ra­di­o­ni­ca­ma ra­di na re­ci­kla­ži pa­pi­ra, pla­sti­ke i sta­kla. Ne­rac is­ti­če da se ova­kvim od­no­som pre­ma ot­pa­du pod­sti­če kre­a­tiv­nost i mla­di­ma po­sta­je ja­sno da od na­iz­gled bez­vri­jed­nih pred­me­ta mo­gu na­pra­vi­ti ne­što no­vo i li­je­po što im mo­že ko­ri­sti­ti.
-Ne smi­je­mo za­bo­ra­vi­ti da ova­kvim na­či­nom tre­ti­ra­nja ot­pa­da uti­če­mo i na za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne. Mla­di ko­ji pro­la­ze kroz naš pro­gram ve­o­ma su za­in­te­re­so­va­ni za naš pro­je­kat i že­le da što vi­še na­u­če ka­ko se od ot­pa­da mo­že na­pra­vi­ti ne­što ko­ri­sno. O nji­ho­voj za­in­te­re­so­va­no­sti naj­bo­lje go­vo­ri gu­žva na na­šim oku­plja­nji­ma, ali i broj­ni pred­me­ti ko­je smo ukra­si­li i na ko­je ni­ko vi­še ne mo­že da gle­da kao na sme­će – is­ti­če Ne­rac. I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"