Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-11-26 U ŠAVNIKU JOŠ TRAJE REKONSTRUKCIJA KUĆE BORISLAVA PEKIĆA
Buduća kuća kulture čeka koncept
Dan - novi portal
-ŠAV­NIK - Re­kon­struk­ci­ja po­ro­dič­ne ku­će slav­nog pi­sca Bo­ri­sla­va Pe­ki­ća u Šav­ni­ku još uvi­jek je u to­ku. Ra­do­vi na ob­no­vi objek­ta, ko­jeg je, ka­ko je ka­zao pred­sjed­nik Op­šti­ne Mi­jo­mir Vu­ja­čić, lo­kal­na upra­va odav­no ot­ku­pi­la, po­če­li su pro­šle go­di­ne uz po­dr­šku Mi­ni­star­stva kul­tu­re od 50.000 eura. Tre­nut­no se za­vr­ša­va­ju gra­đe­vin­ski ra­do­vi ko­ji će sa nad­zo­rom ko­šta­ti 63.000 eura od če­ga je uče­šće mi­ni­star­stva oko 50.000 eura, a osta­tak iz op­štin­skog bu­dže­ta.
-Obje­kat već sa­da do­bi­ja no­ve kon­tu­re, a pre­o­sta­je nam tre­ća fa­za ko­ju će­mo re­a­li­zo­va­ti, na­dam se, na pro­lje­će. Pred­sto­ji nam ono naj­va­žni­je, a to je kon­cept na­mje­ne i odr­ži­vo­sti objek­ta, od­no­sno da on po­slu­ži i da bu­de svo­je­vr­sna ku­ća kul­tu­re ne sa­mo Šav­ni­ka i lo­kal­ne upra­ve već i či­ta­vog sje­ve­ra Cr­ne Go­re – is­ti­če Vu­ja­čić i na­gla­ša­va da je na tu te­mu raz­go­va­rao sa biv­šim mi­ni­strom kul­tu­re mr Jan­kom Lju­mo­vi­ćem, a i kon­ku­ri­sa­li su kod tog re­so­ra sa pro­jek­tom ko­ji, iz­me­đu osta­log, pred­vi­đa or­ga­ni­zo­va­nje okru­glog sto­la u okvi­ru ko­jeg bi oku­pi­li po­zna­va­o­ce Pe­ki­će­vog dje­la.
- Od Mi­ni­star­stva kul­tu­re oče­ku­je­mo da nam da­ju svo­je mi­šlje­nje ka­ko bi ku­ća kul­tu­re funk­ci­o­ni­sa­la ubu­du­će i da bi­smo po­sti­gli naš cilj da ona ne bu­de sa­mo lo­kal­nog zna­ča­ja. Okru­gli sto će­mo si­gur­no or­ga­ni­zo­va­ti ma­kar na­sto­ja­li da sred­stva za to obez­bi­je­di­mo iz bu­dže­ta. Ni ja ni mo­ji sa­rad­ni­ci iz lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve ni­je­smo ti ko­ji će­mo od­re­đi­va­ti ka­kva će bi­ti na­mje­na bu­du­će ku­će ku­lu­re, već će­mo po­dr­ža­ti one ko­ji nam bu­du po­nu­di­li kva­li­te­an kon­cept nje­ne odr­ži­vo­sti – na­gla­ša­va Vu­ja­čić.
Za­vr­šna fa­za re­kon­struk­ci­je ku­će Pe­ki­ća pred­vi­đa nje­no spolj­no ure­đe­nje i iz­grad­nju am­fi­te­a­tra u nje­nom dvo­ri­štu. U unu­tra­šnjo­sti objek­ta, pre­ma pla­ni­ra­nom, tre­ba da bu­de bi­bli­o­te­ka sa či­ta­o­ni­com i ga­le­ri­ja.
Pe­kić pri­pa­da ple­ja­di naj­zna­čaj­ni­jih srp­skih knji­žev­ni­ka. Ro­đen je u Pod­go­ri­ci, a nje­gov otac Vo­ji­slav ro­đen je u Šav­ni­ku gdje je i ži­vio. Ob­no­va po­ro­dič­ne ku­će Pe­ki­ća dio je pro­jek­ta „Di­vlja ru­ža“, či­ji su auto­ri no­vi­nar­ke An­dri­ja­na Ka­di­ja i Oli­ve­ra Vu­ka­di­no­vić, a ko­ji je 2015. go­di­ne na kon­kur­su „Otvo­re­ne ide­je-Li­je­pa Cr­na Go­ra“ iza­bran kao naj­bo­lji ko­ji se od­no­si na op­šti­nu Šav­nik.
B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"