Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-11-26 NA KOTORSKOJ RIVI POČELI RADOVI ZA POSTAVLJANJE SVJETLOSNE SIGNALIZACIJE Semafor za rasterećenje saobraćaja
Dan - novi portal
KO­TOR - Na ko­tor­skoj ri­vi, kod glav­nog pje­šač­kog pre­la­za uklju­ču­ju i dio pro­sto­ra glav­nog grad­skog par­kin­ga, po­če­li su ra­do­vi za po­sta­vlja­nje se­ma­for­ske sig­na­li­za­ci­je u ci­lju ras­te­re­će­nja sa­o­bra­ća­ja­nih gu­žvi. Sa­o­bra­ćaj­ni ko­laps i ki­lo­me­tar­ske ko­lo­ne auto­mo­bi­la je­di­nom sa­o­bra­ćaj­ni­com kroz Ko­tor, pri­sut­ne su po­seb­no to­kom ljet­nje se­ze­ne, a gu­žve se oče­ku­ju i to­kom pred­sto­je­ćih no­vo­go­di­šnjih pra­zni­ka.
Ka­ko na­ja­vlju­je di­rek­tor Di­rek­ci­je za ure­đe­nje i iz­grad­nju Ko­to­ra Ra­to Braj­ko­vić, za sa­da će se­ma­for bi­ti po­sta­vljen sa­mo na­spram glav­nog pje­šač­kog pre­la­za pre­ko pu­ta glav­nih vra­ta Sta­rog gra­da, a raz­ma­tra se mo­guć­nost i ak­ti­vi­ra­nja po­sto­je­ćih.
-Za sa­da će se­ma­for bi­ti po­sta­vljen sa­mo na tom mje­stu, a mo­žda još je­dan na­spram uprav­ne zgra­de Lu­ke Ko­tor. Se­ma­for ko­ji je na­ba­vljen u Sr­bi­ji, bi­će pu­šten u funk­ci­ju na­red­ne sed­mi­ce. Či­ta­va in­ve­sti­ci­ja vri­jed­na je oko 15.000 eura. Što se ti­če po­sto­je­ćih se­ma­fo­ra, u to­ku je pre­gled nji­ho­vog sta­nja, a op­štin­ski Sa­vjet za sa­o­bra­ćaj od­lu­či­će da li ih tre­ba ak­ti­vi­ra­ti ili ne. Sa­vjet ima pre­po­ru­ku da se ak­ti­vi­ra se­ma­for na­spram lu­ke, iza mo­sta - iz­ja­vio je Braj­ko­vić za „Dan“.
Ina­če, po­čet­kom av­gu­sta je za put­ni­ke sa kru­ze­ra na pod­ruč­ju lu­ke u Ko­to­ru us­po­sta­vljen no­vi re­žim pje­šač­kog sa­o­bra­ća­ja. Put­ni­ci sa bro­do­va su pre­ko lu­ke usmje­ra­va­ni na glav­ni pje­šač­ki gdje će od na­red­ne sed­mi­ce pre­la­zak sa jed­ne na dru­gu stra­nu sa­o­bra­ćaj­ni­ce bi­ti re­gu­li­san se­ma­for­skom sig­na­li­za­ci­jom.
Ta­ko­đe, lje­tos je u ci­lju us­po­sta­vlja­nja ko­mu­nal­nog re­da u ovom di­je­lu gra­da, tak­si sta­ja­li­šte iz­mje­šte­no na dio par­kin­ga na ri­vi, dok su ra­di ras­te­re­će­nja sa­o­bra­ća­ja­nih gu­žvi i po­bolj­ša­va­nja bez­bjed­no­sti đa­ka, sa po­čet­kom škol­ske go­di­ne, od sep­tem­bra tu­ri­stič­ki auto­bu­si sa Be­no­va pre­u­sme­re­ni na pro­stor biv­še „Auto­bo­ke“ i ho­te­la „Fjord“.
Braj­ko­vić je na­ja­vio i da će na­red­ne sed­mi­ce star­to­va­ti ra­do­vi na pro­ši­re­nju sa­o­bra­ćaj­ni­ce ko­ja vo­di do Pod­ruč­nog odje­lje­nja osnov­ne ško­le „Nje­goš“ u Ška­lja­ri­ma.
- Pro­je­kat je na­pra­vljen, sve je pri­pre­mlje­no sa­mo da se is­pred ško­le na op­štin­skom ze­mlji­štu uklo­ni pri­vat­na nad­stre­šni­ca gdje je ne­ko par­ki­rao vo­zi­lo.Tu je Ko­mu­nal­na in­spek­ci­ja da­la na­log za ukla­nja­nje, ta­ko da prak­tič­no če­ka­mo da se oči­sti te­ren i da poč­ne­mo ra­do­ve ko­ji ne­će du­go tra­ja­ti, pre­ci­zi­rao je on, do­da­ju­ći da je pro­jek­tom pred­vi­đe­no pro­ši­re­nje uli­ce na pet me­ta­ra i iz­grad­nja tro­to­a­ra ši­ri­ne dva me­tra.
B.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"