Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-08 PREMA PISANJU PRIŠTINSKIH MEDIJA, KOSOVSKI PREMIJER NE MOŽE NA MOLITVENI DORUČAK
Haradinaj SAD ne daju vizu Haradinaju
Dan - novi portal
Na­kon što se u pri­štin­skim me­di­ji­ma po­ja­vi­la in­for­ma­ci­ja da je ko­sov­skom pre­mi­je­ru us­kra­će­na ame­rič­ka vi­za i da ne­će mo­ći da pu­tu­je na Mo­li­tve­ni do­ru­čak u Va­šing­ton, ogla­sio se Ra­muš Ha­ra­di­naj ko­ji je potvrdio da je pre­dao za­htjev, da je on u pro­ce­du­ri i da još če­ka na do­bi­ja­nje vi­ze.
Me­di­ji, me­đu­tim, na­vo­de da je Ha­ra­di­naj za­htjev za do­bi­ja­nje vi­ze pod­nio u tre­nut­ku ka­da je u ko­sov­skom par­la­men­tu po­kre­nu­ta ini­ci­ja­ti­va za opo­ziv od­lu­ke o for­mi­ra­nju Spe­ci­jal­nog su­da za rat­ne zlo­či­ne tzv. OVK. Ha­ra­di­naj je po­dr­žao tu ini­ci­ja­ti­vu i iz­ja­vio da se pro­ti­vi for­mi­ra­nju su­da, kao i pri­hva­ta­nju spo­ra­zu­ma o de­mar­ka­ci­ji sa Cr­nom Go­rom, što je iza­zva­lo že­sto­ke re­ak­ci­je Am­ba­sa­de SAD u Pri­šti­ni, mi­si­je EU i Am­ba­sa­de Ve­li­ke Bri­ta­ni­je.
Oni su, na­i­me, upo­zo­ri­li Pri­šti­nu da bi opo­ziv od­lu­ke o for­mi­ra­nju su­da ve­o­ma šte­tio Ko­so­vu.
-Po­što­va­ni gra­đa­ni Ko­so­va, 24. mar­ta 1998. go­di­ne ima­li smo tre­nut­ke ži­vo­ta ili smr­ti. To je na­sta­vlje­no do 24. mar­ta 1999. go­di­ne, ka­da su nam Ame­ri­ka i NA­TO pri­te­kli u po­moć. Ni­ka­da to ne­ću za­bo­ra­vi­ti- na­pi­sao je Ha­ra­di­naj na svom fej­sbuk pro­fi­lu i do­dao da još če­ka na do­bi­ja­nje vi­ze za put u SAD.
-Vje­ru­jem u Ko­so­vo! Vje­ru­jem u Ame­ri­ku! Još uvi­jek sam u pro­ce­du­ri za vi­ze - na­veo je ko­sov­ski pre­mi­jer.
Por­tal ,,Laj­mi’’, me­đu­tim, pi­še da je Ha­ra­di­naj od­bi­jen za do­bi­ja­nje vi­ze za Ame­ri­ku, na­kon če­ga su se nje­go­va su­pru­ga i sa­vjet­nik ob­ru­ši­li na me­di­je.
Ha­ra­di­na­je­va su­pru­ga Ani­ta je, pre­no­si por­tal, op­tu­ži­la dio pri­štin­skih me­di­ja da se po­na­ša­ju kao da su srp­ski.
Ni­je po­zna­to, na­vo­di se, da li će za­la­ga­nje Ha­ra­di­na­ja za opo­ziv od­lu­ke o for­mi­ra­nju Spe­ci­jal­nog su­da uti­ca­ti na to da ne do­bi­je vi­zu za put u SAD s ob­zi­rom na to da su me­đu­na­rod­ni pred­stav­ni­ci u Pri­šti­ni iz­ni­je­li oštre kri­ti­ke na ra­čun pri­štin­skih vla­sti zbog ta­kve na­mje­re.
Isto­vre­me­no, ogla­si­la se po­sla­ni­k opo­zi­ci­o­nog po­kre­ta Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje Do­ni­ka Ka­daj-Bu­ju­pi ko­ja je za­tra­ži­la da Ha­ra­di­naj pod­ne­se ostav­ku, ako se is­po­sta­vi da je tač­no da je Ame­ri­ka od­bi­la nje­gov za­htjev za do­bi­ja­nje vi­ze.
-Ako vam je za­i­sta us­kra­će­na vi­za SAD, sli­je­di ostav­ka. Ne­u­spjeh upra­vlja­nja ze­mljom i u od­no­si­ma sa Sje­di­nje­nim Dr­ža­va­ma, po­seb­no u fa­zi u ko­joj se na­la­zi na­ša ze­mlja ve­li­ki je ne­do­sta­tak i ru­ko­vo­đe­ni zre­lo­šću i pa­tri­o­ti­zmom tre­ba­lo bi da ode­te sa po­li­tič­ke sce­ne i do­zvo­li­te mla­dim lju­di­ma i no­vim ide­ja­ma, kre­a­tiv­nim i mu­drim, da pre­u­zmu ru­ko­vo­đe­nje dr­ža­vom i iz­ve­du je iz izo­la­ci­je ko­ja tra­je go­to­vo dvi­je de­ce­ni­je- na­ve­la je Ka­daj- Bu­ju­pi na Fej­sbu­ku.
(RTS)


Pro­šle go­di­ne bio u pri­tvo­ru

Por­tal ,,Eks­pres’’ pod­sje­ća da Ha­ra­di­naj ni pro­šle go­di­ne ni­je pu­to­vao na Mo­li­tve­ni do­ru­čak u SAD, jer se ta­da na­la­zio u pri­tvo­ru u fran­cu­skom gra­du Kol­ma­ru, na­kon što je uhap­šen na švaj­car­sko-fran­cu­skoj gra­ni­ci po po­tjer­ni­ci ko­ju je za njim ras­pi­sa­la Sr­bi­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"