Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija PRAVOSNAŽNO ODBIJEN ZAHTJEV VLASNIKA DELTA HOLDINGA Miškoviću ne vraćaju 11 miliona
Dan - novi portal
Ape­la­ci­o­ni sud u Be­o­gra­du pra­vo­sna­žno je od­bio za­htjev vla­sni­ka ,,Del­ta hol­din­ga” Mi­ro­sla­va Mi­ško­vi­ća da mu sud vra­ti 11 od 12 mi­li­o­na eura po­lo­že­nog nov­ca na ime jem­stva, jer sma­tra da i da­lje po­sto­ji isti ste­pen opa­sno­sti od nje­go­vog bjek­stva, kao u vri­je­me ka­da mu je po­me­nu­ti iz­nos za jem­stvo od­re­đen (u ju­lu 2013. go­di­ne).
Ovom od­lu­kom po­tvr­đe­no je rje­še­nje Spe­ci­jal­nog su­da od 11. de­cem­bra 2017. ko­jim je od­bi­jen pred­log Mi­ško­vi­će­vog bra­ni­o­ca da se jem­stvo od 12 mi­li­o­na eura u go­to­vi­ni za­mi­je­ni za ma­nji iz­nos i od­re­di jem­stvo od mi­li­on eura ili u sta­vlja­nje hi­po­te­ke za iz­nos jem­stva na ne­po­kret­no­sti­ma u Mi­ško­vi­će­vom vla­sni­štvu.
Pre­ma sta­vu Ape­la­ci­o­nog su­da, pr­vo­ste­pe­ni sud je pra­vil­no za­klju­čio da kod Mi­ško­vi­ća po­sto­je ne­iz­mi­je­nje­ne po­ro­dič­ne, lič­ne i imo­vin­ske pri­li­ke, kao i da se pro­tiv nje­ga vo­di kri­vič­ni po­stu­pak zbog kri­vič­nog dje­la po­re­ska uta­ja iz­vr­še­na po­ma­ga­njem, pre­ci­zi­ra­la je por­tparol­ka Ape­la­ci­o­nog su­da Mir­ja­na Pi­ljić za Tan­jug.
-Spe­ci­jal­ni sud je pra­vil­no imao u vi­du te­ži­nu kri­vič­nog dje­la za ko­je po­sto­ji oprav­da­na sum­nja da je okri­vlje­ni iz­vr­šio - po­ma­ga­njem si­nu Mar­ku, ka­ko bi pri­vred­no dru­štvo “Me­ra in­vest” iz­bje­glo pla­ća­nje po­re­ske oba­ve­ze od oko 320 mi­li­o­na di­na­ra. Sve na­ve­de­ne okol­no­sti uka­zu­ju da po­sto­ji isti ste­pen opa­sno­sti od bjek­stva okri­vlje­nog kao i u mo­men­tu ka­da je pre­ma nje­mu od­re­đe­no jem­stvo u iz­no­su od 12 mi­li­o­na eura, jer se ra­di o li­cu ko­je ima broj­ne po­slov­ne i lič­ne kon­tak­te u ze­mlji i ino­stran­stvu- do­da­la je Pi­lji­će­va.
Sud je, ka­ko pre­no­si RTS, po­seb­no uzeo u ob­zir da Mi­ško­vić ima kon­trol­nu funk­ci­ju u vi­še prav­nih li­ca ko­ja su re­gi­stro­va­na u ino­stran­stvu, da je pred­sjed­nik ,,Del­ta hol­din­ga” - po­slov­nog si­ste­ma ko­ji po­slu­je u ze­mlji i ino­stran­stvu, kao i da ima iz­u­zet­no vi­so­ke pri­ho­de, ne sa­mo u Sr­bi­ji, već i ši­re.
Zbog to­ga, pre­ma za­ključ­ku Ape­la­ci­o­nog su­da, po­sto­ji osno­va­na bo­ja­zan da bi Mi­ro­slav Mi­ško­vić sred­stva ko­ji­ma ras­po­la­že mo­gao da is­ko­ri­sti ra­di skri­va­nja ili bjek­stva.
-Dru­gom od­lu­kom, Ape­la­ci­o­ni sud je od­bio žal­bu Mi­ško­vi­će­vog bra­ni­o­ca i po­tvr­dio rje­še­nje Spe­ci­jal­nog su­da od 4. de­cem­bra 2017. go­di­ne ko­jim je pre­ma Mi­ško­vi­ću od­re­đe­na pri­vre­me­na mje­ra od­u­zi­ma­nja imo­vin­ske ko­ri­sti do iz­no­sa 320,3 mi­li­o­na di­na­ra, do­da­la je Pi­lji­će­va.
Tom mje­rom, Mi­ško­vi­ću je za­bra­nje­no otu­đe­nje, op­te­re­će­nje i sva­ko dru­go ras­po­la­ga­nje pra­vom svo­ji­ne ili bi­lo ko­jim dru­gim stvar­nim pra­vom na po­ro­dič­noj stam­be­noj zgra­di i ga­ra­ži u Be­o­gra­du.
U Spe­ci­jal­nom su­du u Be­o­gra­du kra­jem ja­nu­a­ra bi­će na­sta­vlje­no po­no­vlje­no su­đe­nje vla­sni­ku ,,Del­ta hol­din­ga”, nje­go­vom si­nu Mar­ku i osta­lim op­tu­že­nim za uta­ju po­re­za, kao i op­tu­že­ni­ma u slu­ča­ju ošte­će­nja Fa­bri­ke ma­zi­va iz Kru­šev­ca.
Mi­ro­sla­vu Mi­ško­vi­ću se po­na­vlja su­đe­nje zbog op­tu­žbi za po­ma­ga­nje si­nu da uta­ji po­rez od oko 320,3 mi­li­o­na di­na­ra, a zbog to­ga su op­tu­že­ni i Ži­vo­jin Pe­tro­vić i Ja­dran­ka Bar­dić.
U ovom pro­ce­su po­no­vo se su­di i vla­sni­ku Ni­bens gru­pe Mi­lu Đu­ra­ško­vi­ću ta­ko­đe zbog uta­je po­re­za, kao i zbog sum­nje da je sa sa­rad­ni­ci­ma ošte­tio kru­še­vač­ki FAM (fa­bri­ka ma­zi­va).
Su­đe­nje im se po­na­vlja po na­lo­gu Ape­la­ci­o­nog su­da u Be­o­gra­du, ko­ji je u sep­tem­bru uki­nio pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du ko­jom su Mi­ško­vi­ći i Đu­ra­ško­vić bi­li osu­đe­ni za po­re­sku uta­ju i na­lo­žio da im se su­đe­nje po­no­vi za to dje­lo, a Đu­ra­ško­vi­ću i nje­go­vim sa­rad­ni­ci­ma i za zlo­u­po­tre­be sa kru­še­vač­kom Fa­bri­kom ma­zi­va (FAM).
M.Nj.


Oslo­bo­đe­ni op­tu­žbi za pu­tar­ska pred­u­ze­ća

Mi­ško­vi­ći i Đu­ra­ško­vić, kao i još če­ti­ri okri­vlje­na, zbog ne­do­stat­ka do­ka­za od­lu­kom Ape­la­ci­o­nog su­da pra­vo­sna­žno su oslo­bo­đe­ni op­tu­žbi za zlo­u­po­tre­be sa pu­tar­skim pred­u­ze­ći­ma, zbog če­ga su bi­li pr­vo­bit­no uhap­še­ni u de­cem­bru 2012.
Pro­tiv Mi­ško­vi­ća, Đu­ra­ško­vi­ća, kao i još osam op­tu­že­nih kri­vič­ni po­stu­pak je po­kre­nut kra­jem 2012. go­di­ne zbog sum­nje da su ošte­ti­li pu­ta­r­ska pred­u­ze­ća za vi­še mi­li­o­na eura. Ta­da su bi­li uhap­še­ni i po­sle vi­še­mje­seč­nog bo­rav­ka u pri­tvo­ru pu­šte­ni su da se bra­ne sa slo­bo­de, po­što su po­lo­ži­li vi­še­mi­li­on­ska jem­stva u euri­ma, a pa­so­ši su im i da­lje u sud­skom de­po­zi­tu i ne mo­gu da na­pu­ste bo­ra­vi­šte bez odo­bre­nja su­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"