Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-06 PRIŠTINA TRAŽI IZRUČENJE IZRAELCA UHAPŠENOG NA KIPRU Privlačio na Kosovo donore organa Harel je optužen da je tragao za ljudima kojima je potrebna transplantacija bubrega i da je privlačio na Kosovo donore tih organa iz Turske i država bivšeg Sovjetskog Saveza obećavajući im isplatu do 12.000 eura
Dan - novi portal
Izra­el­ski dr­ža­vlja­nin Mo­še Ha­rel, op­tu­žen da je umiješan u tr­go­vi­nu ljud­skim or­ga­ni­ma na Ko­so­vu pri­je de­set go­di­na, uhap­šen je na Ki­pru, a pri­štin­ske vla­sti za­tra­ži­le su nje­go­vo iz­ru­če­nje ka­ko bi mu se su­di­lo, ja­vlja „Roj­ters” po­zi­va­ju­ći se na ko­sov­sku po­li­ci­ju.
„Osum­nji­če­ni M. H. uhap­šen je pri­je ne­ko­li­ko da­na na Ki­pru na osno­vu me­đu­na­rod­nog na­lo­ga za hap­še­nje. On je bio na po­tjer­ni­ci od 2010. go­di­ne”, ka­zao je Roj­ter­su port­pa­rol ko­sov­ske po­li­ci­je Ba­ki Ke­la­ni.
Na­vo­di se da je Ha­rel op­tu­žen da je tra­gao za lju­di­ma ko­ji­ma je po­treb­na tran­splan­ta­ci­ja bu­bre­ga i da je pri­vla­čio na Ko­so­vo do­no­re tih or­ga­na iz Tur­ske i dr­ža­va biv­šeg So­vjet­skog Sa­ve­za obe­ća­va­ju­ći im is­pla­tu do 12.000 eura.
Bri­tan­ska agen­ci­ja na­vo­di da ki­par­ske vla­sti ni­su bi­le do­stup­ne za ko­men­tar o ovom slu­ča­ju.
Roj­ters na­vo­di da su pri­ma­o­ci or­ga­na, ma­hom Izra­el­ci, pla­ća­li iz­me­đu 80.000 i 100.000 eura, a da ne­ki od do­no­ra ni­ka­da ni­su do­bi­li bi­lo ka­kav no­vac.
Na­vo­di se da je Ru­si­ja, ta­ko­đe, iz­da­la me­đu­na­rod­ni na­log za hap­še­nje Ha­re­la.
Pod­sje­ća se da je Ha­rel 2012. uhap­šen u Izra­e­lu u ve­zi sa pa­ra­lel­no vo­đe­nom is­tra­gom, ali ni­je iz­ru­čen Pri­šti­ni po­što Izra­el sa njom ne­ma di­plo­mat­ske od­no­se.
Na­vo­di se da je skan­dal ve­zan za tr­go­vi­nu or­ga­ni­ma ot­kri­ven 2008. godine, ka­da je tur­ski dr­ža­vlja­nin za­u­sta­vljen na pri­štin­skom aero­dro­mu, po­što je imao vi­dlji­ve bo­lo­ve iza­zva­ne ukla­nja­njem bu­bre­ga.
Roj­ters na­vo­di da je la­nac tr­go­va­ca or­ga­ni­ma dje­lo­vao uz po­moć kli­ni­ke „Me­di­kus” na pe­ri­fe­ri­ji Pri­šti­ne, či­ji je di­rek­tor uro­log Ljut­fi Der­vi­ši 2013. osu­đen na osam go­di­na za­tvo­ra zbog or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i tr­go­vi­ne ljud­skim or­ga­ni­ma, dok je nje­gov sin Ar­ban osu­đen na se­dam go­di­na za­tvo­ra, ali su obo­ji­ca bi­la u bjek­stvu i ni­su od­slu­ži­li ka­zne.
Na­vo­di se da je ko­sov­ski sud 2016. na­lo­žio po­nov­no su­đe­nje dok­to­ri­ma i zva­nič­ni­ci­ma osu­đe­nim za umije­ša­nost u ovaj slu­čaj i da su­đe­nje i da­lje tra­je, a op­tu­že­ni su ne­gi­ra­li kri­vi­cu.
Ko­sov­ska po­li­ci­ja je ob­ja­vi­la da je Ljut­fi Der­vi­ši po­no­vo uhap­šen pro­šle go­di­ne i on se na­la­zi me­đu oso­ba­ma ko­ji­ma se sa­da opet su­di.
Nje­gov sin Ar­ban i još jed­na oso­ba osum­nji­če­na u tom slu­ča­ju, tur­ski dok­tor Ju­suf Son­mez, i da­lje su u bjek­stvu.
Roj­ters na­vo­di da je, u odvo­je­nom slu­ča­ju, pa­žnja na op­tu­žbe ve­za­ne za tr­go­vi­nu or­ga­ni­ma po­ra­sla na­kon što je spe­ci­jal­ni iz­vje­sti­lac Sa­vje­ta Evro­pe Dik Mar­ti 2010. op­tu­žio da su bor­ci OVK, ko­je agen­ci­ja na­zi­va ge­ril­skim bor­ci­ma ko­sov­skih Al­ba­na­ca, uzi­ma­li or­ga­ne za­ro­blje­ni­ka, pri­je sve­ga Sr­ba, to­kom ra­ta na Ko­so­vu 1998. i 1999. go­di­ne.
Agen­ci­ja pod­sje­ća da je for­mi­ran Spe­ci­jal­ni sud, po ko­sov­skim za­ko­ni­ma, ali sa me­đu­na­rod­nim tu­ži­o­ci­ma i su­di­ja­ma, ko­ji tre­ba da se po­za­ba­vi op­tu­žba­ma ko­je je iz­re­kao Mar­ti, ali da još ni­ko ni­je zva­nič­no op­tu­žen.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"