Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-05 PREDMET „ŽUTA KUĆA” I DALJE AKTIVAN Tužilaštvo ne odustaje od Haradinaja
Dan - novi portal
Srp­ski tu­ži­lac za rat­ne zlo­či­ne Sne­ža­na Sta­noj­ko­vić iz­ja­vi­la je da je pred­met tr­go­vi­ne ljud­skim or­ga­ni­ma, po­znat kao „Žu­ta ku­ća” i da­lje ak­ti­van, te da tre­ba sa­če­ka­ti po­če­tak ra­da Spe­ci­jal­nog su­da za zlo­či­ne OVK i vi­dje­ti ho­će li u ve­zi sa tim bi­ti po­dig­nu­te no­ve op­tu­žni­ce.
– O svje­do­ku ne bih go­vo­ri­la. Po­da­ci iz pred­is­tra­žnog po­stup­ka pred­sta­vlja­ju taj­nu, te bi bi­lo vr­lo neo­d­go­vor­no, čak i pro­tiv­za­ko­ni­to iz­no­si­ti či­nje­ni­ce do ko­jih smo do­šli – re­kla je Sta­noj­ko­vi­će­va za „Po­li­ti­ku”.
Ka­da je ri­ječ o slu­ča­ju Ra­mu­ša Ha­ra­di­na­ja, ona je is­ta­kla da je Tu­ži­la­štvo Sr­bi­je za rat­ne zlo­či­ne do­ni­je­lo na­red­bu o pro­ši­re­nju is­tra­ge i da u okvi­ru nje po­stu­pa.
– Ima­ju­ći u vi­du taj­nost is­tra­ge re­ći ću sa­mo da ni­je ri­ječ o do­ga­đa­ji­ma za ko­je je Ha­ra­di­naj od­go­va­rao pred Ha­škim tri­bu­na­lom, ni­ti zbog ko­jih mu je od­re­đen pri­tvor, od­no­sno zbog če­ga je uhap­šen u ja­nu­a­ru pro­šle go­di­ne u Fran­cu­skoj – ka­za­la je Sta­noj­ko­vi­će­va.
Ona je is­ta­kla da je Tu­ži­la­štvo ko­jim ru­ko­vo­di sa Ko­so­va i Me­to­hi­je pre­u­ze­lo vi­še od 750 pred­me­ta, a da su na­kon de­talj­ne ana­li­ze za­dr­ža­ni pred­me­ti ko­ji­ma su ob­u­hva­će­ni do­ga­đa­ji iz nad­le­žno­sti ovo tu­ži­la­štva.
– Ri­ječ je o 761 pred­me­tu ko­ji je uve­den u od­go­va­ra­ju­će upi­sni­ke i ras­po­re­đen ob­ra­đi­va­či­ma ra­di po­stu­pa­nja – do­da­la je Sta­noj­ko­vi­će­va.
Ona je uka­za­la da je Tu­ži­la­štvo pr­vi put na­pra­vi­lo ba­zu sa po­da­ci­ma svih žr­ta­va na Ko­sme­tu, da je na­pra­vlje­na i ba­za po­da­ta­ka o žr­tva­ma sa te­ri­to­ri­je Hr­vat­ske, a da se tre­nut­no ra­di na for­mi­ra­nju ba­ze žr­ta­va sa te­ri­to­ri­je BiH, te da će oni bi­ti upo­re­đe­ni sa po­da­ci­ma Ko­mi­si­je Vla­de Sr­bi­je za ne­sta­le oso­be.
Ka­da je ri­ječ o sa­rad­nji sa Me­ha­ni­zmom za me­đu­na­rod­ne kri­vič­ne su­do­ve, ko­ji je na­sli­je­dio Ha­ški tri­bu­nal, Sta­noj­ko­vi­će­va je is­ta­kla da se za Tu­ži­la­štvo su­štin­ski ni­šta ni­je pro­mi­je­ni­lo za­tva­ra­njem Tri­bu­na­la.
– Sa Me­ha­ni­zmom će­mo sa­ra­đi­va­ti u is­toj for­mi kao i sa Tri­bu­na­lom, pre­te­žno pre­ko ofi­ci­ra za ve­zu na­šeg tu­ži­la­štva ko­ji je an­ga­žo­van pri tu­ži­la­štvu me­ha­ni­zma – re­kla je ona.(SR­NA)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"