Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-06 PO PITANJU KOSOVA Veto Rusije lomi i petorku
Dan - novi portal
No­vi sa­stav Sa­vje­ta bez­bjed­no­sti, u ko­ji je od 1. ja­nu­a­ra ušlo pet ze­ma­lja ko­je pri­zna­ju Ko­so­vo za dr­ža­vu, ne ide na­ru­ku Sr­bi­ji, ali ima­ju­ći u vi­du pra­vo ve­ta ko­je ima­ju Ru­si­ja i Ki­na, Be­o­grad ne bi tre­ba­lo da stra­hu­je od ne­vo­lja na Ist Ri­ve­ru, pi­šu be­o­grad­ske „Ve­čer­nje no­vo­sti”. Ro­ti­ra­ju­će sto­li­ce u svjet­skoj vla­di ove go­di­ne su pri­pa­le Ekva­to­ri­jal­noj Gvi­ne­ji, Oba­li Slo­no­va­če, Ho­lan­di­ji, Ku­vaj­tu, Pe­ruu i Polj­skoj. Od njih, tzv. Ko­so­vo pri­zna­li su svi osim Ekva­to­ri­jal­ne Gvi­ne­je, ko­ja je bi­la i pro­tiv član­stva Pri­šti­ne u Une­sko ka­da se o to­me gla­sa­lo 2015. go­di­ne na Ge­ne­ral­noj kon­fe­ren­ci­ji ove or­ga­ni­za­ci­je. Od ne­stal­nih čla­ni­ca u svjet­skoj vla­di su i Bo­li­vi­ja, Eti­o­pi­ja, Ka­zah­stan i Šved­ska, ko­ji­ma dvo­go­di­šnji man­dat is­ti­če kra­jem ove go­di­ne. Od njih, Ko­so­vo pri­zna­je sa­mo Šved­ska. Me­đu­tim, kad se u ob­zir uzmu svih 15 čla­ni­ca ovog ti­je­la, sa pet stal­nih sa pra­vom ve­ta (Ki­na, Ru­si­ja, SAD, Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja i Fran­cu­ska) vi­še je onih ko­ji su uz Pri­šti­nu (9), dok te­ri­to­ri­jal­ni in­ter­i­tet Sr­bi­je po­štu­je njih šest.
Ne­ka­da­šnji am­ba­sa­dor pri UN Vla­di­slav Jo­va­no­vić ka­že da bi bi­lo bo­lje ka­da bi broj ne­stal­nih čla­ni­ca pre­vag­nuo na stra­nu Sr­bi­je, ali da je sna­ga Sr­bi­je u pra­vu ve­ta ko­je ima­ju Ru­si­ja i Ki­na.
– Sve dok sa nji­ma ima­mo do­bre od­no­se, ne­ma bo­ja­zni. U ova­kvom ras­po­re­du sna­ga, pri pe­ri­o­dič­nim ras­pra­va­ma o KiM uče­sni­ci u ras­pra­vi pre­vag­nu­će u ko­rist ame­rič­kog sta­va, od­no­sno, bi­će bla­gi pre­ma Al­ban­ci­ma a čvr­sti pre­ma na­ma. Afir­mi­sa­će da je Ko­so­vo ne­za­vi­sno, što mo­že da stvo­ri ne­u­god­nu at­mos­fe­ru za nas i da dje­lu­je su­ge­stiv­no kod onih dr­ža­va ko­je ni­su pri­zna­le Ko­so­vo, ali dok god mi se­be šti­ti­mo i ima­mo Ki­nu i Ru­si­ju uz se­be, to ne tre­ba da nas bri­ne – ka­že Jo­va­no­vić. Da se po­sto­je­ći ba­lans sna­ga unu­tar SB ne­će bit­no iz­mi­je­ni­ti ula­skom no­vih ne­stal­nih čla­ni­ca, sma­tra i Pa­vle Je­vre­mo­vić, biv­ši srp­ski di­plo­ma­ta pri UN. Po nje­go­voj ocje­ni, rje­še­nje za ko­sov­sko pi­ta­nje ni­je na vi­di­ku, a uko­li­ko bi bi­lo po­ku­ša­ja na­me­ta­nja re­zo­lu­ci­ja o sta­tu­su Ko­so­va, za Sr­bi­ju će bi­ti ključ­ne po­zi­ci­je Ru­si­je i Ki­ne.(no­vo­sti.rs)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"