Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-06-23 VIŠI SUD POTVRDIO PRESUDU BIVŠEM PREDSJEDNIKU NIKŠIĆKE OPŠTINE Radojičić nije kriv
Dan - novi portal
Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci od­ba­cio je žal­bu nik­šić­kog Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva (ODT) i po­tvr­dio pre­su­du ko­jom je biv­ši pred­sjed­nik Op­šti­ne Nik­šić Ne­boj­ša Ra­do­ji­čić oslo­bo­đen op­tu­žbi za zlo­u­po­tre­bu slu­žbe­nog po­lo­ža­ja. Nje­ga je, kao i pred­sjed­ni­ka lo­kal­ne stam­be­ne ko­mi­si­je Zdrav­ka Fi­li­po­vi­ća tu­ži­la­štvo te­re­ti­lo pri­ja­va da su u pe­ri­o­du od 2012–2013. go­di­ne odo­bra­va­njem stam­be­nih kre­di­ta za šest op­štin­skih funk­ci­o­ne­ra ošte­ti­li grad­ski bu­džet za 150.000 eura.
Ra­do­ji­čić i Fi­li­po­vić su od­lu­kom Osnov­nog su­da u Nik­ši­ću u ja­nu­a­ru pro­šle go­di­ne pro­gla­še­ni kri­vim i osu­đe­ni na go­di­nu za­tvo­ra uslov­no. Po­sli­je žal­be od­bra­ne, Vi­ši sud je uki­nuo pre­su­du i pred­met vra­tio u po­nov­ni po­stu­pak, na­kon če­ga ih je nik­šić­ki sud oslo­bo­dio kri­vi­ce.
– Na tu pre­su­du su­da u Nik­ši­ću ža­li­lo se tu­ži­la­štvo, ali je nji­ho­vu žal­bu od­bio Vi­ši sud. Dru­ga­či­je ni­je­sam ni oče­ki­vao jer stam­be­ni kre­di­ti za ko­je su ih te­re­ti­li ni­ka­da ni­je­su ni re­a­li­zo­va­ni, pa sa­mim tim ni­je ni na­ne­se­na šte­ta op­štin­skom bu­dže­tu – re­kao je Ra­do­ji­či­ćev bra­ni­lac, advo­kat Mi­lan Vo­ji­no­vić.
Na­kon Ra­do­ji­či­će­ve smje­ne sa funk­ci­je pred­sjed­ni­ka nik­šić­ke op­šti­ne, pro­tiv nje­ga je pod­ni­je­to vi­še kri­vič­nih pri­ja­va zbog na­vod­ne zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nog po­lo­ža­ja. U fe­bru­a­ru ove go­di­ne oslo­bo­đen je kri­vi­ce da je pre­ko­ra­če­njem gra­ni­ca slu­žbe­nog ovla­šće­nja pri­ba­vio ko­rist fir­ma­ma „Ra­du­lo­vić M3“ i „Ra­mel“ iz Nik­ši­ća, „Si­ne­ma ser­vis“ i „Ki­no Aku­sti­ka“ iz Pan­če­va i „B film Mon­te­ne­gro“ iz Pod­go­ri­ce, a da je ti­me po­vri­je­dio pra­va dru­gih po­nu­đa­ča za iz­vo­đe­nje ra­do­va na „Sce­ni 213“ u Nik­ši­ću. Ta­da je Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo od­u­sta­lo od kri­vič­nog go­nje­nja jer „pre­ma na­la­zu vje­šta­ka fi­nan­sij­ske stru­ke ni­je bi­lo do­ka­za pro­tiv Ra­do­ji­či­ća“. Oslo­bo­đen je i op­tu­žbe da je dr­ža­vu ošte­tio za 52.000 eura pri­li­kom re­kon­struk­ci­je po­moć­nog sta­di­o­na FK „Su­tje­ska“, kao i op­tu­žbi da je zlo­u­po­tri­je­bio po­lo­žaj pri­li­kom grad­nje grad­ske ka­pe­le, ra­do­va na Aero­dro­mu Ka­pi­no Po­lje, Dnev­nom cen­tru i Mu­zič­koj ško­li. B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"