Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-06-23 IZ OPŠTINE KOTOR SAOPŠTILI DA ĆE SAMI FINANSIRATI FESTIVAL KOTORART Vlada izdašna samo prema vlasti DPS-a
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo kul­tu­re bi­lo je iz­da­šno sa­mo pre­ma par­tij­skoj i par­ti­o­krat­skoj vla­sti De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS), što po­ka­zu­je po­da­tak da je pret­hod­nih go­di­na iz­dva­ja­la i do pet pu­ta vi­še nov­ca za fe­sti­val Ko­torArt, ne­go što je po­nu­di­la ove go­di­ne. To je sa­op­šte­no iz ka­bi­ne­ta pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne Ko­tor Vla­di­mi­ra Jo­ki­ća, po­ru­ču­ju­ći da će ta lo­kal­na sa­mo­u­pra­va, u do­go­vo­ru sa or­ga­ni­za­to­rom fe­sti­va­la, na se­be pre­u­ze­ti cje­lo­kup­no fi­nan­si­ra­nje Ko­tor ar­ta.
– Od­mah smo re­kli da Mi­ni­star­stvu kul­tu­re, sa per­fid­nim pla­nom op­struk­ci­je u po­sled­njem tre­nut­ku, ne­će po­ći za ru­kom da do­ve­de u pi­ta­nje ostva­ri­va­nje funk­ci­ja u obla­sti kul­tu­re po­mo­ću no­ve op­štin­ske vla­sti, ko­ju či­ne opo­zi­ci­o­ne par­ti­je ko­je su po­šte­no ste­kle po­vje­re­nje Ko­to­ran­ki i Ko­to­ra­na da oba­vlja­ju vlast na pret­hod­nim iz­bo­ri­ma. Da je gre­šno i be­stid­no op­stru­i­ra­ti no­vu de­mo­krat­sku upra­vu u Ko­to­ru ko­ja uži­va pu­no po­vje­re­nje gra­đa­na, i to na uštrb kul­tu­re, svje­do­či upra­vo ona za­sje­da Mi­ni­star­stva kul­tu­re i sa­če­ku­ša Jan­ka Lju­mo­vi­ća u vi­du ob­zna­ne da će se pre­ki­nu­ti do­sa­da­šnja i du­go­go­di­šnja prak­sa fi­nan­si­ra­nja Ko­torAr­ta i to u sa­mo pred­ve­čer­je pri­pre­ma. Ne­će pro­ći Lju­mo­vi­će­va za­sje­da i sa­če­ku­ša, i to ne­ka mu bu­de ja­sno, jer no­va op­štin­ska upra­va na če­lu sa pred­sjed­ni­kom Op­šti­ne Vla­di­mi­rom Jo­ki­ćem ima sna­gu da ostva­ru­je jav­ni in­te­res, da šte­di i re­že pri­vi­le­gi­je, da uvo­di red i uki­da par­tij­sko za­po­šlja­va­nje i da sti­če po­vje­re­nje ka­ko gra­đa­na, ta­ko i pri­vred­ni­ka i kul­tur­nih po­sle­ni­ka – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Ka­ko su ka­za­li, pre­sto­ni­ca kul­tu­re Cr­ne Go­re ne bi bi­la ono što je­ste i ono za šta se u svi­je­tu po­štu­je i dr­ži, „kad bi se cjen­ka­la i pri­sta­ja­la na po­ni­ža­va­ju­ći od­nos Mi­ni­star­stva kul­tu­re“.
– O se­bi je naj­bo­lje re­klo to Mi­ni­star­stvo ka­da je na­kon de­mo­krat­ske smje­ne vla­sti, uz na­ja­vu da ne­će kao ra­ni­je pot­pi­si­va­ti ugo­vor sa Op­šti­nom Ko­tor, po­nu­di­lo iz­nos ko­ji je če­ti­ri pu­ta ma­nji od pro­sječ­nog iz­no­sa za pret­hod­nih šest go­di­na. O to­me da je Mi­ni­star­stvo „iz­da­šno” bi­lo sa­mo pre­ma par­tij­skoj i par­ti­to­krat­skoj vla­sti DPS-a po­ka­zu­je či­nje­ni­ca da je za Ko­tor art opre­di­je­li­lo 2011. go­di­ne 395.000 eura ili pet pu­ta vi­še od ovo­go­di­šnjeg po­nu­đe­nog iz­no­sa, 2012. 394.000 eura, od­no­sno ta­ko­đe pet pu­ta vi­še od ovo­go­di­šnjeg po­nu­đe­nog iz­no­sa, 2013. 330.000 eura ili 4,12 pu­ta vi­še od ovo­go­di­šnjeg po­nu­đe­nog iz­no­sa, 2014. 300.000 eura ili 3,75 pu­ta vi­še od ovo­go­di­šnjeg po­nu­đe­nog iz­no­sa, a 2015. i 2016. go­di­ne po 230.000, od­no­sno sko­ro tri pu­ta vi­še od ovo­go­di­šnjeg po­nu­đe­nog iz­no­sa – ka­za­li su iz Jo­ki­će­vog ka­bi­ne­ta.
Po­ru­ču­ju da ne pri­sta­ju na ucje­ne Vla­de i da ne pod­li­je­žu pri­ti­sku Mi­ni­star­stva kul­tu­re.A.O.


Po­tro­ši­li tri pu­ta ma­nje na slu­žbe­na pu­to­va­nja

Ka­ko is­ti­ču, mo­gu sa­mi fi­nan­si­ra­ti Ko­tor art i za­to što su „kao sa­vje­sna i po­šte­na vlast za go­ri­vo po­tro­ši­li tri pu­ta ma­nje, ne­go što je po­tro­še­no pro­šle go­di­ne u istom pe­ri­o­du, po­tro­ši­li tri pu­ta ma­nje za slu­žbe­na pu­to­va­nja, ne­go što je po­tro­še­no u istom pe­ri­o­du pro­šle go­di­ne, ali i pet pu­ta ma­nje na ime tro­ško­va re­pre­zen­ta­ci­je, ne­go što je po­tro­še­no u istom pe­ri­o­du pro­šle go­di­ne“.
– Ri­ječ pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne Ko­tor Vla­di­mi­ra Jo­ki­ća da će se ovo­go­di­šnji Ko­tor­ski fe­sti­val po­zo­ri­šta za dje­cu, Don Bran­ko­vi da­ni mu­zi­ke i Fe­sti­val kla­pa, ko­ji su dio Ko­torArta, uz osta­le pra­te­će pro­gra­me odr­ža­ti u na­ja­vlje­nim ter­mi­ni­ma i uz pu­no po­kro­vi­telj­stvo Op­šti­ne Ko­tor, u pot­pu­no­sti i do kra­ja će bi­ti spro­ve­de­ni – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"