Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo UDRUŽENJE MLADIH SA HENDIKEPOM NAJAVILO TUŽBU ZBOG RASPODJELE SREDSTAVA OD IGARA NA SREĆU
Sumnjaju u raspodjelu 3,6 miliona Vjerujem da sloboda i sopstveno mišljenje vrijede, zato „skupo i koštaju”, navodi Marina Vujačić Državnim institucijama je od igara na sreću podijeljeno 175.000 eura
Dan - novi portal
Udru­že­nje mla­dih sa hen­di­ke­pom (UMHCG) će pod­ni­je­ti tu­žbu Uprav­nom su­du zbog od­lu­ke o ras­po­dje­li di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću vladine komisije, a na­ja­vi­li su i mo­gu­će pod­no­še­nje kri­vič­ne pri­ja­ve zbog sum­nje u zlo­u­po­tre­be. Ka­ko su na­gla­si­li, ta or­ga­ni­za­ci­ja ove go­di­ne ni­je do­bi­la ni cent za svo­je pro­jek­te iako su is­po­što­va­li sve pro­ce­du­re i spro­vo­de pro­jek­te od jav­nog in­te­re­sa.
Vla­da je na po­sled­njoj sje­dni­ci do­ni­je­la od­lu­ku o ras­po­dje­li di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću, a po­di­je­lje­no je 3,6 mi­li­o­na eura. Osim ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja (NVO) i udru­že­nja, sred­stva su di­je­lje­na i dr­žav­nim in­sti­tu­ci­ja­ma i to za ak­tiv­no­sti ko­je su če­sto u opi­su nji­ho­vog osnov­nog po­sla, za ko­ji bi tre­ba­lo da ima­ju obez­bi­je­đen no­vac iz bu­dže­ta. Ipak, upr­kos to­me, dnev­ni, kao i cen­tri za so­ci­jal­ni rad, kul­tu­ru i do­mo­vi zdra­vlja, do­bi­li su oko 175.000 eura.
UMHCG je or­ga­ni­za­ci­ja ko­ja je na dr­žav­nom ni­vou pre­po­zna­ta kao jed­na od vo­de­ćih ka­da je u pi­ta­nju bor­ba za pra­va oso­ba sa in­va­li­di­te­tom i sva­ke go­di­ne su do­bi­ja­li sred­stva od Ko­mi­si­je za ras­po­dje­lu sred­sta­va od iga­ra na sre­ću. Pred­sjed­ni­ca te or­ga­ni­za­ci­je Ma­ri­na Vu­ja­čić ka­že da ni­je iz­ne­na­đe­na što ove go­di­ne ni­je­su do­bi­li no­vac, jer sma­tra da su zbog kri­ti­ka na ra­čun dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja ka­žnje­ni i da po­ku­ša­va­ju da ih uga­se.
– Što se UMHCG ti­če ja, na­ža­lost, ni­je­sam iz­ne­na­đe­na, sa­mo što su sa­da oti­šli ko­rak da­lje pa ni­je­su ni raz­ma­tra­li na­še pro­jek­te, ni­je­su do­zvo­li­li ni da do­đu do Ko­mi­si­je zbog na­vod­ne teh­nič­ke ne­is­prav­no­sti. I to u si­tu­a­ci­ji kad oni do­ku­men­ta­ci­ju otva­ra­ju van pri­su­stva apli­ka­na­ta. Na­rav­no da u ta­kvoj si­tu­a­ci­ji mo­gu da ka­žu da ne­što ne­do­sta­je i da u ta­kvom ne­tran­spa­rent­nom pro­ce­su osta­je sa­mo na­ša ri­ječ pro­tiv nji­ho­ve. Me­đu­tim, mi smo već za­htje­vom tra­ži­li uvid u do­ku­men­ta­ci­ju jer smo pri­je mje­sec ču­li spe­ku­la­ci­je da će nam pro­jek­ti bi­ti od­bi­je­ni. Ko­mi­si­ja nam do dan-da­nas ni­je od­go­vo­ri­la, a ka­da smo u ar­hi­vi Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja po­ku­ša­li da pre­da­mo za­htjev, re­če­no nam je da tim za­htje­vom vr­ši­mo pri­ti­sak na rad Ko­mi­si­je i da će nas oni po­zva­ti kad od­lu­ka bu­de do­ne­se­na – ka­že Vi­ja­či­će­va.
Ona na­vo­di da im sa­da osta­je da če­ka­ju da svu do­ku­men­ta­ci­ju ob­ja­ve, pa da od­lu­če o sle­de­ćim ko­ra­ci­ma.
– Za sa­da je u op­ti­ca­ju tu­žba Uprav­nom su­du, a mo­žda i kri­vič­ne pri­ja­ve, po­seb­no jer ovaj pro­ces ne do­ži­vlja­va­mo ni­ka­ko dru­ga­či­je ne­go kao di­rek­tan pri­ti­sak na rad UMHCG i po­ku­šaj da se uga­si or­ga­ni­za­ci­ja. Vr­lo je va­žno da smo sko­ro istu do­ku­men­ta­ci­ju pre­da­li u isto vri­je­me ra­di upla­te dru­ge ra­te od sred­sta­va ko­ja su odo­bre­na pro­šle go­di­ne i da je ta do­ku­men­ta­ci­ja bi­la pot­pu­na i u re­du – na­ve­la je Vu­ja­či­će­va.
Pod­sje­ća da im je na sko­ro istu do­ku­men­ta­ci­ju ra­ni­je odo­bren pro­je­kat kod Mi­ni­star­stva spor­ta.
– Vje­ru­jem da je Vla­da po­no­sna na re­zul­ta­te ma­kar 80 od­sto ovih or­ga­ni­za­ci­ja za ko­je se sa­mo ču­je to­kom ras­po­dje­le di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću. Vje­ru­jem, ta­ko­đe, da slo­bo­da i sop­stve­no mi­šlje­nje vri­je­de, za­to „sku­po i ko­šta­ju” – is­ta­kla je Vu­ja­či­će­va.M.S.


Ni Za­vod ne da pa­re

Udru­že­nju mla­dih sa hen­di­ke­pom ju­če je sti­gla od­lu­ka od Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje či­ja je ko­mi­si­ja, ta­ko­đe, od­bi­la nji­hov pro­je­kat, a po­tom i pri­go­vor, i to bez prav­ne po­u­ke.
– Da­kle, od­bi­je­na su nam tri pro­jek­ta tra­že­ne vri­jed­no­sti oko 125.000 eura. Ipak bi­li smo „pre­gla­sni” u kri­ti­ka­ma po­li­ti­ka Vla­de i ovo je sa­mo is­hod te ak­tiv­no­sti – ka­že Ma­ri­na Vu­ja­čić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"