Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-06-23 FUNKCIONER DEMOKRATSKOG FRONTA NIKOLA JOVANOVIĆ PORUČIO Država je dužna da obešteti majke
Dan - novi portal
U po­stup­ku ne­u­stav­nog, an­ti­ci­vi­li­za­cij­skog i ne­hu­ma­nog uki­da­nja pra­va na do­ži­vot­nu na­kna­du maj­ka­ma ko­je su ro­di­le tro­je i vi­še dje­ce, ob­je­di­nje­ne su broj­ne prav­ne br­ljo­ti­ne i ne­za­ko­ni­to­sti, ko­je u do­broj mje­ri do­ka­zu­ju da Cr­na Go­ra ni­je prav­na dr­ža­va i da u njoj ne po­sto­ji si­stem vla­da­vi­ne pra­va, oci­je­nio je funk­ci­o­ner De­mo­krat­skog fron­ta (DF) Ni­ko­la Jo­va­no­vić. On na­vo­di da jed­nu od tih ne­pra­vil­no­sti na­mjer­no pre­ćut­ku­je mi­ni­star ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Ke­mal Pu­ri­šić, kao i slu­žbe­ni­ci u cen­tri­ma za so­ci­jal­ni rad i sta­vlja­ju je pod te­pih, ne bi li se maj­ke one­mo­gu­ći­le da ostva­re svo­ja pra­va u po­stup­ku.
On po­zi­va mi­ni­stra Pu­ri­ši­ća da pre­ki­ne da ig­no­ri­še na­ve­de­ne či­nje­ni­ce i da pod hit­no pre­du­zme ko­ra­ke ka­ko bi se maj­ke, ko­ji­ma se sram­no uki­da­ju na­kna­da, ma­kar u jed­nom di­je­lu obe­šte­ti­le.
– To što je Ustav­ni sud do­nio po­li­tič­ku, a ne prav­nu od­lu­ku da se na­kna­de uki­nu, ne mo­že bi­ti abo­li­ra­nje od od­go­vor­no­sti mi­ni­stra ni­ti bi­lo ko­ga per­so­nal­no u in­sti­tu­ci­ja­ma jer svje­sno kr­še za­kon. Uko­li­ko pod hit­no ne pre­du­zme ove mje­re, DNP i DF će pred­u­ze­ti sve po­treb­ne prav­ne ko­ra­ke ka­ko bi za­šti­ti­li maj­ke, ko­ji­ma se čak i na ovom pri­mje­ru oti­ma ono što im po za­ko­nu i pra­vu pri­pa­da – po­ru­ču­je on.
M.S.


Na uli­ci če­ka­ju od­lu­ku Skup­šti­ne o na­kna­da­ma

Maj­ke ko­ri­sni­ce na­dok­na­da po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce na­ja­vi­le su da će 29. ju­na or­ga­ni­zo­va­ti pro­test is­pred Skup­šti­ne ka­da se na ple­nu­mu bu­de ras­pra­vlja­lo o za­ko­nu ko­jim je pred­vi­đe­no uki­da­nje nji­ho­vih pri­ma­nja. Pred­stav­ni­ca ko­or­di­na­ci­o­nog od­bo­ra maj­ki Želj­ka Sav­ko­vić ka­za­la je na si­noć­njem pro­test­nom sku­pu u Pod­go­ri­ci da su nji­ho­va oku­plja­nja sva­kog če­tvrt­ka u glav­nom gra­du do­kaz da one ne­će odu­sta­ti od svog do­ži­vot­no ste­če­nog pra­va.
– Maj­ke su is­traj­ne u svo­joj bor­bi i to do­ka­zu­je­mo ovim oku­plja­nji­ma. Mi osta­je­mo pri za­htje­vu da nam se na­kna­de ne sa­mo vra­te, ne­go da bu­du u onom iz­no­su od 70 i 40 od­sto pro­sječ­ne za­ra­de, ka­ko je iz­vor­no bi­lo da­to. Mo­lim sve maj­ke da do­đu 29. ju­na is­pred Skup­šti­ne, sa svo­jom po­ro­di­com, da svi gra­đa­ni do­đu, i ape­lu­jem na Bo­šnjač­ku stran­ku i Li­be­ral­nu par­ti­ju da ne gla­sa­ju za uki­da­nje na­kna­da, ka­ko bi mo­gli gra­dom še­ta­ti po­dig­nu­te gla­ve, a ne da se kri­ju od gra­đa­na ko­je su pre­va­ri­li – ka­za­la je Sav­ko­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"