Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-06-23 MIRJANA DRAŠKOVIĆ ODGOVORILA NA NAVODE UBHVFP Hranu kontrolišu po propisima iz bivše Jugoslavije
Dan - novi portal
U Cr­noj Go­ri se ne is­pi­tu­je pri­su­stvo ge­net­ski mo­di­fi­ko­va­nih or­ga­ni­za­ma (GMO) u hra­ni, ni­ti kok­ci­di­o­sta­ti­ci, a stan­dar­di u obla­sti bez­bjed­no­sti hra­ne ni­je­su usa­gla­še­ni sa evrop­skim stan­dar­di­ma, tvr­di biv­ši glav­ni ve­te­ri­nar­ski in­spek­tor i spe­ci­ja­li­sta za bez­bjed­nost hra­ne ži­vo­tinj­skog po­ri­je­kla Mir­ja­na Dra­ško­vić. Ona je to ka­za­la u re­a­go­va­nju na tvrd­nje Upra­ve za bez­bjed­nost hra­ne, ve­te­ri­nu i fi­to­sa­ni­tar­ne po­slo­ve (UBHVFP), ko­ji su iz­ni­je­ti na­kon nje­nog uče­šća u emi­si­ji „Ži­va isti­na“, de­man­tu­ju­ći nji­ho­ve na­vo­de da su pro­pi­si iz obla­sti bez­bjed­no­sti hra­ne usa­gla­še­ni sa EU le­gi­sla­ti­vom i do­da­ju­ći da Cr­na Go­ra i da­lje pri­mje­nju­je pro­pi­se iz biv­še Ju­go­sla­vi­je.
– Ne is­pi­tu­je se GMO me­su i pro­iz­vo­di­ma od me­sa, mli­je­ka i sl. Kon­kret­no za bra­zil­sko me­so po­zna­to je da po­ti­če od ži­vo­ti­nja ko­je se hra­ne GMO hra­nom. Bra­zil je dru­ga dr­ža­va na svi­je­tu ko­ja naj­vi­še upo­tre­blja­va hra­nu i hra­nu za ži­vo­ti­nje pro­iz­ve­de­nu uz upo­tre­bu GMO. Ne is­pi­tu­ju se, iz­me­đu osta­lih, ni kok­ci­di­o­sta­ti­ci ni­ti ima­mo de­fi­ni­sa­ne vri­jed­no­sti za one po­me­nu­te u ne­ka­da­šnjim pro­pi­si­ma, iako se i u pro­pi­si­ma na­vo­di da ih tre­ba is­pi­ti­va­ti, a ne­ma­mo ni pro­pi­sa­ne sve kok­ci­di­o­sta­ti­ke, npr. klo­pi­dol – uka­za­la je Dra­ško­vi­će­va, na­vo­de­ći ko­je sve ana­li­ze Hr­vat­ska vr­ši iz ja­ja i me­sa.
Upo­zo­ra­va da je sa­sto­jak kok­ci­di­o­sta­ti­ka-ni­kar­ba­zi­na p-ni­tro­a­na­lin otro­van i šte­tan za sve vo­de­ne or­ga­ni­zme uko­li­ko do­spi­je u vo­do­to­ke, a pro­u­zro­ku­je du­go­traj­na ošte­će­nja oko­li­ne, ako se slo­bo­di kao za­ga­đi­vač.
Dra­ško­vi­će­va po­se­ban pro­blem vi­di i u či­nje­ni­ci da Cr­na Go­ra ima fa­bri­ku za pro­iz­vod­nju stoč­ne hra­ne ko­ja pro­iz­vo­di i hra­nu za ži­vi­nu, na­vo­de­ći da na pro­iz­vo­đa­ču osta­je da ri­je­ši ka­ko će se kon­tro­li­sa­ti kok­ci­di­o­sta­ti­ci „i ga­ran­tu­je sve što tra­že pro­pi­si ko­ji ni­je­su pro­pi­sa­li ono što tre­ba bez ob­zi­ra na stan­dar­de EU“. A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"