Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZBOG BLOKADE SAOBRAĆAJA U KRTOLIMA PRIJE MJESEC I PO
Sa blokade kružnog toka u Krtolima 10. aprila Ivan Starčević saslušan u policiji U policiji su mi rekli da mjesna zajednica i ja prihvatimo krivicu zbog organizovanja protestnog skupa i da platimo mandatnu kaznu, na šta nijesam pristao, kaže Starčević
Dan - novi portal
TI­VAT – Pred­sjed­nik Mje­sne za­jed­ni­ce Kr­to­li Ivan Star­če­vić sa­slu­šan je u ti­vat­skoj po­li­ci­ji zbog blo­ka­de sa­o­bra­ća­ja na kru­žnom to­ku, ko­tor­skoj ras­kr­sni­ci, pri­je mje­sec i po. In­di­ka­tiv­no je zbog če­ga po­li­ci­ja ak­tu­e­li­zu­je pi­ta­nje blo­ka­de sa­o­bra­ća­ja ko­ju su 10. apri­la sa­mo­i­ni­ci­ja­tiv­no or­ga­ni­zo­va­li mje­šta­ni Kr­to­la ka­da su sa­zna­li da in­ve­sti­tor Ka­ta­ri di­jar u skla­du sa ugo­vo­rom o za­ku­pu pla­že Pla­vi ho­ri­zont iz 2013. go­di­ne mo­že za­tvo­ri­ti za jav­no ko­ri­šće­nje pre­ko dvi­je tre­ći­ne ku­pa­li­šta. Pre­ma ri­je­či­ma Star­če­vi­ća, u po­li­ci­ji su mu re­kli da on i mje­sna za­jed­ni­ca pri­hva­te kri­vi­cu zbog or­ga­ni­zo­va­nja pro­test­nog sku­pa i da pla­te man­dat­nu ka­znu, na što on ni­je pri­stao.
– Slu­žbe­nik po­li­ci­je me je po­zvao da do­đem u sta­ni­cu da dam iz­ja­vu po­vo­dom blo­ka­de sa­o­bra­ća­ja 10. apri­la. Pre­do­čio mi je da MZ Kr­to­li tre­ba da pre­u­zme ulo­gu or­ga­ni­za­to­ra pro­te­sta, da je sve po­dig­nu­to na vi­ši ni­vo i da slu­čaj mo­ra da se pro­ce­su­i­ra. Ta­ko­đe, na­veo je da je pre­kr­šen Za­kon o jav­nim oku­plja­nji­ma po ko­me se pro­test mo­ra pri­ja­vi­ti pet da­na ra­ni­je, kao i da se ne smi­je blo­ki­ra­ti ma­gi­stra­la. Re­kao mi je i da to mo­ra da ide kod su­di­je za pre­kr­ša­je i da je bo­lje ta­ko ne­go da se pro­ce­su­i­ra­ju 52 čo­vje­ka ko­ji su na nji­ho­vom spi­sku, sa spi­skom svih vo­zi­la ko­ja su bi­la ta­mo. Po­što je ta­da na kru­žnom to­ku bi­lo pre­ko 200 lju­di, pi­tao sam ga da li su to 52 „na­ša”, a osta­lih 152 „nji­ho­vi“ – ka­zao je Star­če­vić za „Dan“.
U po­li­cij­skom za­pi­sni­ku, na dvi­je ku­ca­ne stra­ni­ce, ko­ji je u ti­vat­skom OB sa­či­njen 24. ma­ja, Star­če­vić je pod­vu­kao da MZ Kr­to­li ni­je or­ga­ni­za­tor jer „ne­ma or­ga­ni­za­to­ra, te da je do­šlo do sa­mo­or­ga­ni­zo­va­nja mje­šta­na Kr­to­la zbog ću­ta­nja i neo­d­go­va­ra­nja re­sor­nih dr­žav­nih orga­na na za­htje­ve da se gra­đa­ni­ma omo­gu­ći neo­me­tan pri­stup pla­ži Pla­vi ho­ri­zont“. On je ob­ja­snio da je do blo­ka­de do­šlo po­što su mje­šta­ni na zbo­ru gra­đa­na 9. apri­la tra­ži­li da se iste ve­če­ri blo­ki­ra sa­o­bra­ćaj na kru­žnom to­ku, što je Sa­vjet MZ ta­da spri­je­čio.
– Gra­đa­ni su pred­lo­ži­li da se na­red­nog da­na kre­ne na kru­žni tok, da se iza­đe iz auta i da se pje­šač­kim pre­la­zi­ma pre­la­zi pre­ko pu­ta, što ni­je ni­ka­kva blo­ka­da sa­o­bra­ća­ja jer pje­ša­ci ima­ju pra­vo da pre­la­ze put na obi­lje­že­nom pje­šač­kom pre­la­zu, pri če­mu je na kru­žnom to­ku osta­lo vo­zi­la ko­ja su blo­ki­ra­na. Sma­tra­mo da su če­ti­ri mje­se­ca in­ten­ziv­nog ig­no­ri­sa­nja oprav­da­nog za­htje­va mje­šta­na Kr­to­la da se nad­le­žni iz dr­žav­nih slu­žbi i in­sti­tu­ci­ja po­za­ba­ve na­šim ži­vot­nim pro­ble­mom i eg­zi­sten­ci­jom is­pro­vo­ci­ra­la ova­kvo sa­mo­or­ga­ni­zo­va­nje gra­đa­na jer ću­ta­nje i ne­re­a­go­va­nje ad­mi­ni­stra­ci­je mo­že da pro­u­zro­ku­je da gra­đa­ni is­ko­ri­ste in­sti­tu­ci­ju sa­mo­po­mo­ći. Ov­dje po­seb­no apo­stro­fi­ra­mo (ta­da­šnjeg) pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Iva­na No­vo­se­la, ko­ji je iz­ja­va­ma o po­li­tič­kim i dru­gim ma­ni­pu­la­ci­ja­ma do­dat­no is­pro­vo­ci­rao či­ta­vu re­ak­ci­ju, a što se po­ka­za­lo da ni­je tač­no s ob­zi­rom na re­zul­ta­te lo­kal­nih iz­bo­ra u Tiv­tu – pi­še u iz­ja­vi Iva­na Star­če­vi­ća.
On je na­gla­sio da mu je dra­go što se po­li­ci­ja in­te­re­su­je za te ak­tiv­no­sti i da će ugo­vor o za­ku­pu pla­že Pla­vi ho­ri­zont usko­ro bi­ti na sto­lu dr­žav­nog tu­ži­o­ca.Ž.K.


DPS po pr­vi put osvo­jio ve­ći­nu

Pro­test­no oku­plja­nje na kru­žnom to­ku, se­dam da­na uoči ti­vat­skih lo­kal­nih iz­bo­ra, bi­lo je po­sle­di­ca vi­še­mje­seč­nih za­htje­va mje­šta­na Kr­to­la da Op­šti­na, Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma i Mor­sko do­bro sta­ve van sna­ge ugo­vor o za­ku­pu pla­že Pla­vi ho­ri­zont i da omo­gu­će slo­bo­dan pri­stup ku­pa­li­štu, jer je to ve­ći­ni Kr­to­lja­na eg­zi­sten­ci­jal­no pi­ta­nje. Zbog to­ga je Sa­vjet MZ Kr­to­li or­ga­ni­zo­vao tri zbo­ra gra­đa­na u de­cem­bru pro­šle, mar­tu i apri­lu ove go­di­ne, a kra­jem mar­ta odr­žan je i sa­sta­nak u op­šti­ni Ti­vat, na ko­jem ta­da­šnji pred­sjed­nik op­šti­ne Ivan No­vo­sel ni­je do­zvo­lio pri­su­stvo no­vi­na­ra.
Blo­ka­da sa­o­bra­ća­ja na kru­žnom to­ku u pred­iz­bor­nom sa­op­šte­nju Iva­na No­vo­se­la na­zva­na je „po­li­tič­kim sku­pom“, a na iz­bo­ri­ma 17. apri­la DPS je u Tiv­tu i pr­vi put u Kr­to­li­ma osvo­jio ap­so­lut­nu ve­ći­nu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"