Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni OSOBE SA INVALIDITETOM IZ KOTORA UČESNICI REGIONALNOG PROJEKTA Uče kako da naprave biznis model
Dan - novi portal
KO­TOR – Čla­no­vi Udru­že­nja pa­ra­ple­gi­ča­ra, oso­be ošte­će­nog slu­ha i go­vo­ra iz Re­surs­nog cen­tra Ko­to­ra, kao i oso­be sa dru­gim vi­do­vi­ma in­va­li­di­te­ta, uče­sni­ci su pe­to­dnev­ne tre­ning ra­di­o­ni­ce „So­ci­jal­no pred­u­zet­ni­štvo i upra­vlja­nje so­ci­jal­nim pred­u­ze­ćem“, ko­ja je u or­ga­ni­za­ci­ji Ka­ri­ta­sa Bar­ske nad­bi­sku­pi­je po­če­la sa ra­dom ju­če u po­slov­noj sa­li ho­te­la „Var­dar“ u Ko­to­ru. Na­ja­vlje­no je i uče­šće Udru­že­nja sa­mo­hra­nih maj­ki, kao i pred­stav­ni­ka op­šti­ne i Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje. Ko­or­di­na­tor­ka pro­jek­ta Sa­nja Ra­kić pod­sje­ća da je tre­ning dio ak­tiv­no­sti pred­vi­đe­nih pro­jek­tom pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje „Pre­va­zi­la­že­nje pred­ra­su­da i pro­mo­ci­ja no­vih ala­ta za pro­fe­si­o­nal­nu in­te­gra­ci­ju oso­ba s in­va­li­di­te­tom u Cr­noj Go­ri i Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni“ za či­ju su re­a­li­za­ci­ju za­du­že­ni Ka­ri­tas i Udru­že­nje pa­ra­ple­gi­ča­ra Bar. Cilj pro­jek­ta je da se oso­be sa in­va­li­di­te­tom pod­stak­nu da raz­vi­ja­ju svo­je po­ten­ci­ja­le i ta­len­te, da ih me­đu­sob­no po­di­je­le i da ih pri­mi­je­ne kroz po­kre­ta­nje so­ci­jal­nog pred­u­ze­ća. U op­ci­ji su dva gra­da – Ko­tor ili Be­ra­ne, o če­mu će bi­ti od­lu­če­no u sa­rad­nji sa lo­kal­nim bi­ro­i­ma ra­da, na­kon spro­ve­de­nih is­tra­ži­va­nja tr­ži­šta o naj­pro­fi­ta­bil­ni­jim za­na­ti­ma u tim sre­di­na­ma.
Uvod­no pre­da­va­nje je odr­ža­la Iva­na To­ma­še­vić, eko­no­mi­sta iz „Bi­znis Start-ap cen­tra“ u Ba­ru, ko­ja je uče­sni­ci­ma ob­ja­sni­la ka­ko da pre­po­zna­ju mo­del so­ci­jal­nog pred­u­ze­ća, ali i ko­ji su to ak­tu­el­ni tren­do­vi na evrop­skom i do­ma­ćem tr­ži­štu. Na­kon pre­zen­ta­ci­je i di­sku­si­je, po­la­zni­ci tre­nin­ga su ra­di­li prak­tič­ne vje­žbe o to­me ko­je oso­bi­ne tre­ba da ima­ju so­ci­jal­ni pred­u­zet­ni­ci.
To­kom na­red­nih se­si­ja bi­će go­vo­ra o bi­znis-pla­ni­ra­nju, o osno­va­ma fi­nan­si­ja i ra­ču­no­vod­stva za me­na­dže­re i mar­ke­tin­gu u kon­ku­rent­skim uslo­vi­ma i bi­znis-ko­mu­ni­ka­ci­ji. U pla­nu je stu­dij­ska po­sje­ta Ita­li­ji i re­gi­o­nal­na kon­fe­ren­ci­ja na te­mu so­ci­jal­nog pred­u­zet­ni­štva, ko­ja će se odr­ža­ti u Sa­ra­je­vu. Dio uče­sni­ka pro­jek­ta imao je pri­li­ku da po­sje­ti so­ci­jal­na pred­u­ze­ća u Mo­sta­ru i Sa­ra­je­vu i da se uvje­ri da oso­be sa in­va­li­di­te­tom mo­gu da ra­de i da ži­ve od svog ra­da uz po­moć ši­re dru­štve­ne za­jed­ni­ce.M.D.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"