Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni INICIJATIVA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA OPŠTINE KOLAŠIN, CENTRA ZA KULTURU I SLUŽBE ZAŠTITE I SPASAVANJA Zahtijevaju Željkino razrješenje Vuksanovićeva ne vrši poslove iz svoje nadležnosti, ne obezbjeđuje izvršavanje zakona koji su na snazi, a koje je donijela Skupština Crne Gore, ne izvršava druge propise i opšte akte Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, tvrde sindikalci u dopisu upućenom Milu Đukanoviću, Dušku Markoviću i Vujici Lazoviću
Dan - novi portal
KO­LA­ŠIN – Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je Op­šti­ne Ko­la­ši­na, Cen­tra za kul­tu­ru i Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja upu­ti­le su ju­če pred­sjed­ni­ku Vla­de Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću i pot­pred­sjed­ni­ci­ma Du­šku Mar­ko­vi­ću i Vu­ji­ci La­zo­vi­ću za­jed­nič­ku in­ci­ja­ti­vu za ra­zr­je­še­nje pred­sjed­ni­ce op­šti­ne Želj­ke Vuk­sa­no­vić.
Ka­ko se na­vo­di u sa­op­šte­nju za jav­nost ta tri sin­di­ka­ta, ini­ci­ja­ti­va je pok­tre­nu­ta u skla­du sa čla­nom 60 B Za­ko­na o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi, ko­jim je pred­vi­đe­no da Vla­da mo­že raz­ri­je­ši­ti pred­sjed­ni­ka op­šti­ne, ako isti u vre­me­nu du­žem od šest mje­se­ci ne vr­ši svo­je nad­le­žno­sti. Pre­ma tvrd­nja­ma sin­di­ka­la­ca, Vuk­sa­no­vi­će­va ne vr­ši po­slo­ve iz svo­je nad­le­žno­sti, ne obez­bje­đu­je iz­vr­ša­va­nje za­ko­na ko­ji su na sna­zi, a ko­je je do­ni­je­la Skup­šti­na Cr­ne Go­re, ne iz­vr­ša­va dru­ge pro­pi­se i op­šte ak­te Vla­de Cr­ne Go­re i re­sor­nih mi­ni­star­sta­va, kao ni svo­je nad­le­žno­sti. Tvr­de da Vuk­sa­no­vi­će­va svo­jim ra­dom ugro­ža­va ostva­ri­va­nje slo­bo­da i pra­va ga­ran­to­va­nih za­ko­ni­ma i Usta­vom Cr­ne Go­re.
– Vuk­sa­no­vi­će­va ne po­stu­pa po mje­ra­ma Uprav­ne in­spek­ci­je, is­klju­či­vo iz po­li­tič­kih raz­lo­ga, jer je to od­go­va­ra­lo nje­nim po­li­tič­kim in­te­re­si­ma. Vuk­sa­no­vi­će­va na kon­sta­to­va­ne ne­pra­vil­no­sti u za­po­šlja­va­nju od­re­đe­nog bro­ja rad­ni­ka ko­ji su za­sno­va­li rad­ne od­no­se na neo­d­re­đe­no u or­ga­ni­ma lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve, nje­nim usta­no­va­ma i pred­u­ze­ći­ma, umje­sto da po­stu­pi po mje­ra­ma Uprav­ne in­spek­ci­je i ot­klo­ni ne­pra­vil­no­sti u nji­ho­vom za­po­šlja­va­nju, ona im do­no­si oba­vje­šte­nja a ne rje­še­nja o ot­ka­zi­ma. Da se ra­di o po­li­tič­koj dis­kri­mi­na­ci­ji go­vo­ri to da je od 25 ot­pu­šte­nih rad­ni­ka 11 bi­lo iz re­do­va Gru­pe bi­ra­ča, a 12 iz re­do­va DPS-a. Go­spo­di­ne Đu­ka­no­vi­ću, ovo se de­ša­va u Cr­noj Go­ri u Ko­la­ši­nu, i pi­ta­mo di­rekt­no vas ko je ovo ne­za­ko­ni­to i ba­ha­to po­na­ša­nje Vuk­sa­no­vi­će­ve omo­gu­ćio, bez pred­u­zi­ma­nja bi­lo ka­kvih za­kon­skih sank­ci­ja pro­tiv nje, i da li vam je u op­šte ja­sno ko­li­ko je ne­za­do­volj­stvo Ko­la­ši­na­ca ova­kvim od­no­som dr­ža­ve – na­vo­di se u do­pi­su sin­di­kal­nih or­ga­ni­za­ci­ja, uz na­zna­ku da „Vuk­sa­no­vi­će­va ig­no­ri­še dr­ža­vu Cr­nu Go­ru, Vla­du i nad­le­žna mi­ni­star­stva”.
– Ne tre­ba­ju nam na­red­be, mje­re i rje­še­nja Uprav­ne in­spek­ci­je i dru­gih or­ga­na ko­je ni­ko ne spro­vo­di, već nam kon­kret­no tre­ba ener­gič­na ak­ci­ja dr­ža­ve ko­ja će po­ka­za­ti da Vuk­sa­no­vi­će­va i nje­ni sa­rad­ni­ci ni­je­su iz­nad za­ko­na i da isti mo­ra­ju po­što­va­ti. Ni­ko ni­je is­po­što­vao mje­ru ko­ju je do­ni­je­la Uprav­na in­spek­ci­ja o za­bra­ni ra­da ko­man­di­ru Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja. Za­bra­njen je rad na­čel­ni­ku Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je, kao i se­kre­ta­ru Skre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam ali ni te mje­re ni­ko ni­je is­po­što­vao jer su oni i da­lje na svo­jim rad­nim mje­sti­ma. Ta­ko­đe, ni za­bra­na ra­da pot­pred­sjed­ni­ku op­šti­ne Đu­ru Mi­lo­še­vi­ću ni­je is­po­što­va­na, a Ko­la­šin je je­di­na op­šti­na u Cr­noj Go­ri ko­ja ima dva glav­na ad­mi­ni­stra­to­ra, a da ni­ko od nad­le­žnih or­ga­na na ova­kvo be­za­ko­nje ni­je re­a­go­vao – is­ti­ču iz sin­di­kal­nih or­ga­ni­za­ci­ja.
Na­gla­ša­va­ju da je bez po­sla osta­lo 30 rad­ni­ka, a pod­sje­ti­li su i na od­lu­ku Ustav­nog su­da ko­ji je od­lu­ku o bu­dže­tu op­šti­ne Ko­la­šin za pro­šlu go­di­nu pro­gla­sio ne­u­stav­nom.
Sin­diklci su iz­ra­zi­li sum­nju u rad Mi­ni­star­stva fi­na­si­ja, na či­jem če­lu je, kao su na­gla­si­li, sa­da par­tij­ski drug Ra­ško Ko­nje­vić, is­ti­ču­ći da će to mi­ni­str­stvo ami­no­va­ti sve ne­za­ko­ni­te rad­nje Op­šti­ne Ko­la­šin „po par­ti­skoj li­ni­ji“.J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"