Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet ALBANSKI STRUČNJAK ZA BEZBJEDNOST ARTAN HODŽA UPOZORIO
Iranski mudžahedini Iranski mudžahedini prijetnja Evropi U Albaniji živi oko 800 pripadnika iranskih narodnih mudžahedina, koje je vlada u Tirani prihvatila na humanitarnoj osnovi, kao borce koji su prestali da učestvuju u oružanim sukobima
Dan - novi portal
Kad iran­ski mu­dža­he­di­ni vi­še ni­su bi­li po­treb­ni Pen­ta­go­nu, Ame­ri­kan­ci su ih pri­je vi­še od de­set go­di­na raz­o­ru­ža­li i smje­sti­li u Al­ba­ni­ju, gdje pred­sta­vlja­ju po­ten­ci­jal­nu opa­snost za gra­đa­ne te ze­mlje i osta­tak Evro­pe, pi­še „Doj­če ve­le”.
Ka­ko se is­ti­če u re­por­ta­ži ob­ja­vlje­noj na por­ta­lu te me­dij­ske ku­će, pret­po­sta­vlja se da u Al­ba­ni­ji ži­vi oko 800 pri­pad­ni­ka iran­skih na­rod­nih mu­dža­he­di­na, ko­je je vla­da u Ti­ra­ni pri­hva­ti­la na hu­ma­ni­tar­noj osno­vi, kao bor­ce ko­ji su pre­sta­li da uče­stvu­ju u oru­ža­nim su­ko­bi­ma.
U iz­ja­vi za „Doj­če ve­le” al­ban­ski struč­njak za bez­bjed­nost Ar­tan Ho­dža upo­zo­rio je da to­li­ki broj ne­ka­da­šnjih uče­sni­ka u bor­ba­ma na Bli­skom is­to­ku pred­sta­vlja ve­li­ku opa­snost po bez­bjed­nost, jer su, ka­ko je oci­je­nio, ve­o­ma do­bro ob­u­če­ni i uvi­jek sprem­ni da upo­tri­je­be vje­šti­ne ko­je su go­di­na­ma sti­ca­li.
„U Al­ba­ni­ji ima­ju još jed­nu pred­nost, a to je da im ov­dje ni­je te­ško da na­ba­ve oruž­je”, re­kao je Ho­dža.
On sma­tra i da je glav­ni pro­blem či­nje­ni­ca da je Islam­ska Re­pu­bli­ka Iran ri­je­še­na da, ka­ko je re­kao, uni­šti or­ga­ni­za­ci­ju na­rod­nih mu­dža­he­di­na, jer pred­sta­vlja­ju pri­jet­nju toj dr­ža­vi.
„Oni za njih pred­sta­vlja­ju po­ten­ci­jal­ne ne­pri­ja­te­lje, ne­ko­ga ko će da na­pa­da va­žne ci­lje­ve u Ira­nu, i za­to Iran ne­će od­u­sta­ti od na­pa­da na nji­ho­ve vo­đe”, re­kao je Ho­dža.
Da će mu­dža­he­di­ni si­gur­no uz­vra­ti­ti uda­rac i da ne­će pre­za­ti od te­ro­ri­stič­kih ak­ci­ja po­tvr­dio je i ne­ka­da­šnji bo­rac Na­rod­nih mu­dža­he­di­na Ira­na Eh­san Bi­di, ko­ji se pla­ši po­vrat­ka u Iran zbog hap­še­nja i osve­te svo­jih ne­ka­da­šnjih sa­bo­ra­ca.
On je u iz­ja­vi za „Doj­če ve­le” re­kao da ga pro­ga­nja­ju mu­dža­he­di­ni, od ko­jih je do­bi­jao pri­je­te­će po­ru­ke ot­ka­ko je na­pu­stio or­ga­ni­za­ci­ju, jer ne že­le da pro­go­vo­ri o njoj.
Bi­di, ko­ji ži­vi na pe­ri­fe­ri­ji Ti­ra­ne sa pri­ja­te­ljem, re­kao je da se kao mu­dža­he­din bo­rio za „pra­ved­nu stvar” i oslo­ba­đa­nje te ze­mlje od „ugnje­tač­ke vla­sti ša­ha”, ali da je na­pu­stio jer su vo­đe po­sta­ja­le sve bru­tal­ni­je, pa čak i pre­ma sop­stve­nim lju­di­ma.
„Smje­sti­li su u za­tvo­re na sto­ti­ne mo­jih dru­go­va, mno­gi su bi­li iz­lo­že­ni mu­če­nju, če­tvo­ro ih je ubi­je­no. Hap­si­li su i mu­či­li čak i čla­no­ve ko­je su iran­ske vjer­ske vla­sti pri­je to­ga pro­ga­nja­le”, re­kao je Bi­di.
Re­por­te­ri „Doj­če ve­le” po­sje­ti­li su je­dan od kam­po­va u ko­jem ži­ve mu­dža­he­di­ni, gdje su, ko­ri­ste­ći skri­ve­nu ka­me­ru, raz­go­va­ra­li s dvo­ji­com pri­pad­ni­ka te mi­li­tant­ne or­ga­ni­za­ci­je.
„Ak­tiv­ni smo svu­da u svi­je­tu – u Evro­pi, Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma, a po­seb­no u Ira­nu, ali ne­ma­mo ni­ka­kve ve­ze sa te­ro­ri­zmom i na­si­ljem”, re­kao je je­dan od mu­dža­he­di­na.
Na pi­ta­nje da li čla­no­vi te or­ga­ni­za­ci­je pri­je­te oni­ma ko­ji su od­lu­či­li da is­tu­pe iz nje, do­bi­li su od­go­vor da je to pro­pa­gan­da ko­ju ši­ri iran­ski re­žim, na­kon če­ga je raz­go­vor pre­ki­nut.
Ka­ko je re­kao no­vi­nar „Doj­če ve­le”, Vla­da Al­ba­ni­je od­bi­la je za­htjev da pru­ži zva­ni­čan od­go­vor na pi­ta­nja te me­dij­ske ku­će o mu­dža­he­di­ni­ma u Al­ba­ni­ji.(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"